Parada ponosa

Lezbijke

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

jello

Guru
22. sep 2008
10.546
3.984
113
Še za svoje se marsikdo ne briga, tebe pa tuji skrbijo. In to ne katerikoli tuji, ampak posebej otroci lgbt staršev. Kot erikson, samo da njega bolj skrbi, da alter ne bi kakšnega zweitakterja zamudil.

Aja, tomi naskoč.

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.020
7.656
113
Se samo meni zdi, ali so letos novinarji ali udeleženci precej "mili" v primerjavi z prejšnjimi leti? Na slikah skoraj ni nobenega v fetiš kostumih.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.707
3.249
113
v lokalni ostariji
Se samo meni zdi, ali so letos novinarji ali udeleženci precej "mili" v primerjavi z prejšnjimi leti? Na slikah skoraj ni nobenega v fetiš kostumih.

Novinarji morajo paziti na ugled te parade. Jo le podpira cela visoka politika. In ne sme izpasti da je to en freak show.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.671
17.052
113
Poglej priponko 87467
Poglej priponko 87468

Blagovna znamka NIVEA je zagovornik kulture spoštovanja, ki sprejema avtentičnost in edinstvenost vsakega posameznika. Mavrične barve so zato zaživele tudi na pokrovčku kultne kreme NIVEA, letošnji Festival Parada ponosa v Ljubljani pa je podjetje Beiersdorf podprlo tudi z donacijo v višini 10.000 evrov.

Mavrične barve so na pokrovčku zaživele zato, ker je blagovna znamka Nivea zagovornik dobička v obliki €€€ in čisto nič drugega. Če se v določenem momentu bolje prodaja krema z mavrico na pokrovčku pa naj bo tako. Spodnja slika (iz tujine) je mislim da od lanskoletnega pride meseca:

PrideNivea.jpg

PrideMonthMasterCard.jpg

erikson

Guru
25. avg 2007
23.316
7.071
113

So SDS-ovci prijavili incident organizatorki parade? Policija je menda vzpostavila posebno točko za podajanje prijav nestrpnosti.

Tudi pomembnost grožnje "Smrt Janšizmu" bodo morali organi pregona jemati kot dejanje sovraštva proti določeni skupini, ne le kot manjši prekršek.

Enaki vaflji pa to.

Prav zato so pred letošnjim dogodkom še več energije vložili v okrepitev varnosti na ljubljanski paradi ter tesno sodelovali tudi s Policijo. Slednja pa letos ni varovala le povorke, temveč je vzpostavila tudi posebno točko za podajanje prijav, so povedali. "Tudi na Policiji so se torej organizirali na ta način, da so bile na voljo dodatne, posebne osebe, če bi se slučajno zgodili kakšni incidenti," je povedala predsednica društva Parada ponosa Simona Muršec.
Dodatno težavo predsednica društva ugotavlja pri ocenjevanju resnosti tovrstnih incidentov s strani organov pregona. "Zažiga mavrične zastave včasih ne prepoznajo kot morebitno dejanje iz sovraštva proti določeni družbeni skupini," je povedala ter dodala, da dejanje morda dojemajo kot manjši prekršek.
Zato so skušali letos tako Policiji kot sistemu kot posameznim policistom na terenu razložiti, zakaj gre tu za resnejši incident. "To ni enako, kot če bi nekdo zažgal papirnato vrečko. Če nekdo zažge mavrično zastavo, je to motivirano s sovraštvom proti določeni skupini," je poudarila.

erikson

Guru
25. avg 2007
23.316
7.071
113
Pričel se je junij, mesec ponosa, vendar letos velika podjetja 1. junija opolnoči niso spremenila logotipov v mavrične.

Mnogi za to krivijo politiko in vpliv Donalda Trumpa, drugi negotove gospodarske razmere, a ne glede na to, kaj je vzrok, gre za precejšnji udarec in manko oglaševalskih in donacijskih sredstev s strani podjetij, kar kaže tudi dejstvo, da se organizatorji parad in dogodkov že obračajo po donacije k obiskovalcem dogodkov. Ne glede na to za kako visoke finančne luknje gre, pa je jasno vidno, da se je trend po letih ekspanzivnega oglaševanja in popularizacije “pride” dogodkov obrnil.

Sedmega maja je Utah kot prva ameriška zvezna država prepovedala izobešanje LGBTQ+ zastav na javnih ustanovah in šolah, s kaznijo 500 dolarjev na dan. Podobne ukrepe so sprejeli tudi v Idahu in Montani. Skupno je bilo letos vloženih že 31 zakonov, povezanih z izobešanjem zastav v 17 zveznih državah.

Ti zakoni so le del širšega vala zakonodaje, ki je pripravljena z namenom omejiti vpliv LGBTQ+ skupnosti in ki zaznamuje predvsem letošnji mesec ponosa, kot v LGBT skupnosti pravijo juniju. Po podatkih organizacije ACLU je v ZDA trenutno aktivnih 588 zakonodajnih predlogov, ki omejujejo pravice LGBTQ+ skupnosti, organizacija MAP pa beleži celo 700 takšnih pobud.

V Utahu se je proračun skrčil za skoraj polovico – organizatorji beležijo 400.000 dolarjev manj kot običajno. Tudi največji Pride v ZDA, newyorški NYC Pride, beleži velike izgube: Mastercard, PepsiCo, Nissan, Citi in PwC so zmanjšali ali popolnoma ukinili podporo, kar je prineslo 750.000 dolarjev primanjkljaja.

• Všeč mi je
Reactions: sixpower

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.552
4.443
113
Pričel se je junij, mesec ponosa, vendar letos velika podjetja 1. junija opolnoči niso spremenila logotipov v mavrične.

Mnogi za to krivijo politiko in vpliv Donalda Trumpa, drugi negotove gospodarske razmere, a ne glede na to, kaj je vzrok, gre za precejšnji udarec in manko oglaševalskih in donacijskih sredstev s strani podjetij, kar kaže tudi dejstvo, da se organizatorji parad in dogodkov že obračajo po donacije k obiskovalcem dogodkov. Ne glede na to za kako visoke finančne luknje gre, pa je jasno vidno, da se je trend po letih ekspanzivnega oglaševanja in popularizacije “pride” dogodkov obrnil.

Sedmega maja je Utah kot prva ameriška zvezna država prepovedala izobešanje LGBTQ+ zastav na javnih ustanovah in šolah, s kaznijo 500 dolarjev na dan. Podobne ukrepe so sprejeli tudi v Idahu in Montani. Skupno je bilo letos vloženih že 31 zakonov, povezanih z izobešanjem zastav v 17 zveznih državah.

Ti zakoni so le del širšega vala zakonodaje, ki je pripravljena z namenom omejiti vpliv LGBTQ+ skupnosti in ki zaznamuje predvsem letošnji mesec ponosa, kot v LGBT skupnosti pravijo juniju. Po podatkih organizacije ACLU je v ZDA trenutno aktivnih 588 zakonodajnih predlogov, ki omejujejo pravice LGBTQ+ skupnosti, organizacija MAP pa beleži celo 700 takšnih pobud.

V Utahu se je proračun skrčil za skoraj polovico – organizatorji beležijo 400.000 dolarjev manj kot običajno. Tudi največji Pride v ZDA, newyorški NYC Pride, beleži velike izgube: Mastercard, PepsiCo, Nissan, Citi in PwC so zmanjšali ali popolnoma ukinili podporo, kar je prineslo 750.000 dolarjev primanjkljaja.

It's all about money...

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.929
-972
113
150.000.000 km away
Kot vsako leto sprašujem enako, povsem resno:
kaj je smisel teh parad, v čem je point? Kaj želijo doseči s tem?
A sem samo jaz tako zaplankan, a kaj, pa dejansko ne razumem?

Še malo, pa bomo vsi ostali, straight, "drugačni" ... a bomo tudi mi prirejali takšne parade?
Mene osebno ne moti, če so med nami tudi "drugačni", ampak oni s temi paradami očitno dejansko hočejo DOKAZAT, da so "drugačni"? Ali kaj?
Torej, sem res zaplankan, ali pač samo "drugačen" (v odnosu na LGBTQ+-IZGFA .....)?

böc

Majstr
1. avg 2007
2.398
452
83

Še malo, pa bomo vsi ostali, straight, "drugačni" ... a bomo tudi mi prirejali takšne parade?
Mene osebno ne moti, če so med nami tudi "drugačni", ampak oni s temi paradami očitno dejansko hočejo DOKAZAT, da so "drugačni"? Ali kaj?
Torej, sem res zaplankan, ali pač samo "drugačen" (v odnosu na LGBTQ+-IZGFA .....)?
Si. :evil:
Jaz tudi (se sprašujem).

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.401
1.304
113
43

Ti verjetno nikoli nebos dojel. Mogoče bodo pa tvoji potomci. Pa to ni kritika nate da nebos narobe razumel.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.546
3.257
113
Lublana
Obišči stran

Kakor jaz razumem je šlo zgolj zato, da pripadniki LGBT skupnosti opozorijo nase. V smislu tukaj smo, med vami, ves čas, sprejmite nas takšne, kot smo. Vse prav, mene nikoli ni motilo, res pa tudi nikoli nisem videl nobene parade, ker me to ne zanima.
Ampak mislim, da je to že nekaj let samo še velik biznis. Gre se samo še za denar. Že število sponzorjev in višina budžetov je meni neverjetna. Kdo hudiča vsako leto potrebuje pol milijona dolarjev za to, da javno pove svojo spolno usmerjenost? To se je totalno sfižilo. Samo denar, denar, denar...in popolnoma nič drugega. In očitno so sponzorji v začetku nekaj imeli od tega, zdaj se je pa to obrnilo, ker smo ljudje siti tega. Preveč vsiljevanja na vsakem koraku... Kot rečeno, mene nikoli niso motile parade ali karkoli povezano z LGBT ampak zadnje čase je to postalo že zelo nadležno, sploh skupaj z "woke" agendo. Opažam, da recimo na socialnih omrežjih podjetja nič več ne obarvajo svoj logo v mavrične barve, kot so to v juniju pred leti redno počeli, oziroma je tega očitno mnogo manj.
Seveda zdaj iščejo krivca za izpad denarja od sponzorjev in najbolj primeren je Trump.