I
Je bil car ja. Samo, a se komunisteki ne bojujete ravno proti carjemCitat:
Uporabnik Snecer pravi:
Castro je bil car poleg onega zobozdravnika.
So pa zda probale uničit kubo pa so vzdržali
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Je bil car ja. Samo, a se komunisteki ne bojujete ravno proti carjemCitat:
Uporabnik Snecer pravi:
Castro je bil car poleg onega zobozdravnika.
So pa zda probale uničit kubo pa so vzdržali
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Naj mu bo zemlja lahka!
Ne glede na vse polemike, je za svoje ljudstvo naredil ogromno.
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Jaz sem tudi ze bil dol in videl na lastne oci. Industrije ni, stavbe propadajo, si videl recimo kaksne zelezniske tire imajo? "Avtocesta", ki se konca kar brez opozorila z makadamom ima take luknje, da pustis tam pol podvozja, ce nisi previden, bajte imajo podpuntane, da se jim na glavo ne sesuje, se tisto, kar se ze ni...
Folk je reven, jaz ne vem zakaj nekateri vedno nekako romanticno povelicujete te samodrzce. Kar je pozitivnega so ljudje, ampak na dezeli, ne v Havani, nekako melnahonicno ponosni so na to, da so kubanci, ampak predvsem zato, ker ne vedo kako zivijo v primerjavi z razvitim svetom. Hvalili so ga itak vsi, ker ce ga niso so sli v zapor, se slisi znano, ne? Ampak sem govoril, tudi z ljudimi, ki so potiho, da ne bi "kdo slisal" z otoznim glasom in pogledom povedali kako zelo so nesrecni. Ni ga Kubqnca, ki mu ne bi kdo od sorodnikov umrl zaradi rezima, oz. je pobegnil s Kube.
Havana je epa ena sama mesanica smradu po nafti in kanalizaciji...
Pa se to, na svetu ni cloveka, ki bi bil tako pameten, vsemogocen, da si prilasti drzavo, vse, cel sistem, podredi celotno ljudstvo in samovoljno brez sodisc zapira svoje nasprotnike, to ni normalno. To so psihopati ne pa ljubljeni vodje.
Citat:
Jaz sem tudi ze bil dol in videl na lastne oci. Industrije ni, stavbe propadajo, si videl recimo kaksne zelezniske tire imajo? "Avtocesta", ki se konca kar brez opozorila z makadamom ima take luknje, da pustis tam pol podvozja, ce nisi previden, bajte imajo podpuntane, da se jim na glavo ne sesuje, se tisto, kar se ze ni...
Folk je reven, jaz ne vem zakaj nekateri vedno nekako romanticno povelicujete te samodrzce. Kar je pozitivnega so ljudje, ampak na dezeli, ne v Havani, nekako melnahonicno ponosni so na to, da so kubanci, ampak predvsem zato, ker ne vedo kako zivijo v primerjavi z razvitim svetom. Hvalili so ga itak vsi, ker ce ga niso so sli v zapor, se slisi znano, ne? Ampak sem govoril, tudi z ljudimi, ki so potiho, da ne bi "kdo slisal" z otoznim glasom in pogledom povedali kako zelo so nesrecni. Ni ga Kubqnca, ki mu ne bi kdo od sorodnikov umrl zaradi rezima, oz. je pobegnil s Kube.
Havana je epa ena sama mesanica smradu po nafti in kanalizaciji...
Pa se to, na svetu ni cloveka, ki bi bil tako pameten, vsemogocen, da si prilasti drzavo, vse, cel sistem, podredi celotno ljudstvo in samovoljno brez sodisc zapira svoje nasprotnike, to ni normalno. To so psihopati ne pa ljubljeni vodje.
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
doli ni AudiOF
Citat:
Se to... Ogromno za ljudstvo naredil ja..., v zacetku 90ih je bila taka lakota, da so macke jedli..., vso govedo je v drzavni lasti, ce si ga imel v skrinji in da so ti ga nasli - klavir... Lakota se je zacela po razpadu Sovjetske zveze, ki so jim do tedaj posiljali denar. Recimo sladkor iz trsa so jim odkupovali po 8x visji ceni kot je bila vrednost na svetovnem trgu. Malo bolje je bilo potem v zacetku tisocletja, ko so se naslonili na turziem, da so vsaj malo deviz dobili notri... se polno je takih storij ki mi jih je govoril lastnik case v Havani, ne mores verjet.
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
...
Problem socializma je samokritika, ki je ni. (je v bistvu eliminirana). Problem kapitalizma je pa tudi samokritika, ki .......
Jebiga
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
ksz
Članek na Siolu
Nisem vedel, da bi naj ZDA podpirala nasprotnike Batista, torej tudi Castra. Vsekakor kubancev ne čakajo lepi časi. Obstoječi sistem ne bo več dolgo obstal. Po mojem kako desetletje ali še manj. Bojim pa se, da jim tudi hiter prodor "demokracije" in "svobodnega gospodarstva" z danes na jutri ne kar prinesel lepih dni.
Težko je spraviti državo v neko normalno stanje po takih eksperimentih.