umazana cesta

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Ma jaz sem že klical policijo al sem klical center za obveščanje, da je skala na cesti. Meni se je pač mudilo v službo, kar sem navedel v pogovoru, pa je blo vse ok. Sem pa slišal tudi jaz za primer v našem koncu, je človek nastradal, ker ni označil nevarnosti.
Kar se pa tiče zamezane ceste. Sva z fotrom peljala drva iz gozda, pa je cesta že prej bila orng blatna (blato zasušeno). Se za nama pripelje policist, pa nama reče da morava lepo it nazaj pa popucat v dolžini cca 100m. Mu fotr reče naj malo pogleda, kolk je novega blat pa kaj je suhega, pa ga ni nič zanimalo. Eno uro sva imela čas da popucava, drugače bi klical cestarje pa bi dobila račun za plačat. In še ko sva bila tam se je mimo peljal pa počekiral. Odsek ceste je bil raven. No saj to ni važno, cesto sva spucala malo negodovala pa je blo.
Ti pa poklič pa povej!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
To je bilo po forumih, medijih... najbrž je moral nabasat kak VIP.... ker pri navadnem smrtniku se najbrž ne bi ukvarjal s tistem klicem , ali pa bi kar obema dali PN.
Prej bi rekel, da so to buče.

Jaz sem s svojim imenom in priimkom mirno poklical policijo, ko sem videl, da nekdo s privatnega dvorišča čisti sneg tako, da ga odriva na Dolenjsko cesto - ob jutranji konici. In se je operater lepo zahvalil za klic ter rekel, da bo takoj poslal patruljo tja.
Ne vem sicer, kaj se je potem zgodilo, a od takrat je bila vse zime pri tistem dvorišču Dolenjska cesta brez narinjenega snega.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
kako je z zakonom ki predvideva kdaj je cesta umazana? Kakšno je merilo da policija ugotovi da je cesta res umazana in nevarna?
Policaj/redar to ugotovi od oka, ko vidi, da si pripeljal iz parkirišča, ki ni plačljivo občini. Tam pri Bežigradu nekje.
Kolegici (študentki) je tako napisal kazen za 1000 eur.

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Ma to jo kmetje umažejo s svojimi traktorji, ko prihajajo z njiv. Ko so na asvaltu pa gas in stem očistijo kolesa. Pol pride dež in štala na gladki cesti se lahko začne. Je pa res, da sem opazil , da nekateri vestno očistijo cesto, ko prenehajo voziti. z njiv. Vsaka jim čast.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Jaz sem 1x klical. Neko strhnelo drevo ne cesti v ovniku, na že tako ozki cesti in je ga je bilo res nevarno obvozit. Ker nisem vedel številke cestne in preden bi našel kaj preko telefona bi lahko bilo že sranje. Poklical policiste s s tavkom da naj sporočijo cestni,da je tukaj pa tukaj strohnelo drevo. Oni majo itak te številke pred nosom pomoje.

Me je pa sedaj malo minilo, ko preberem, da bi lahko bil še kriv, ker nisem zavaroval nevarnega ovinka. In v tej banani republiki jaz verjamem, da je temu tako. Sedaj se samo piše položnice in next case please.
crazy1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ok, potem pridemo do zaključka, da pokličeš na anonimno številko, poveš, da se ti mudi v vsakem primeru, ker pogovori se snemajo, in to je to... bolje narediti vsaj nekaj, kot pa nič.

glede blata - mene zanima, kako naj kmet opuca kolesa? a nej štrajfiks vozi s seboj na prikolci, al kaj? so pa policaji res občutljivi na to... sicer jim dam prov, red mora bit, sam pač če je kdaj taka sezona, bi lahko tud komunalci 1x na dan naredili kakšen krog in sprali tisto blato... sej to je 2x na let...

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Saj to je. Ne moraš ravno počistit. Ni pa potrebno s polnim gasom ko prideš na asfalt. Malo že lahko kolesa spucaš ampak bo letelo blato okoli. Sedaj nekateri so zavedni, nekateri pa skoraj na njivo zaorjejo.
Drugače pa nič na anonimno, ker ni anonimno. Pokliči 113 ali pa mogoče še bolje 112 se predstaviš pa poveš.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Ja, ce ni anonimno, pol te res lahko jahajo zarad nezavarovanja kraja "nesrece"...

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Eto, danes med Senožeti in Dolsko pri Ljubljani, en ata s Seatom peljal dol v graben, ker je bilo listje na robu ceste, pa mokro in ovinek. Jaz sem se peljal nasproti in sem prav videl, kako mu je desni del avtomobila spolzelo dol s ceste. Na sreco vozniku ni bilo nic, samo žena je poklicala 112, da ga bodo odvlekli ven.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
glede blata - mene zanima, kako naj kmet opuca kolesa? a nej štrajfiks vozi s seboj na prikolci, al kaj? so pa policaji res občutljivi na to... sicer jim dam prov, red mora bit, sam pač če je kdaj taka sezona, bi lahko tud komunalci 1x na dan naredili kakšen krog in sprali tisto blato... sej to je 2x na let...
Saj nismo Albanija. Kmet naj spuca traktor, kakor ve in zna. Če ne naj pa gre na internet, pa naj pogleda, kako se tem stvarem streže v Angliji, Nemčiji, Danskem, Nizozemski, Avstriji, Franciji ...

In seveda jaz ne mislim (preko davkov) plačevat komunalce za delo, ki je kmetovo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
......Na sreco vozniku ni bilo nic, samo žena je poklicala 112, da ga bodo odvlekli ven.
....in mu spotoma še napisali kazen za vožnjo z neprilagojeno hitrostjo in povzročitev nesreče.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.091
113
v lokalni ostariji
keber no dej prosim pokaži mi na netu kako to delajo v tujini...

ker pri nas se malo pomatramo s metlo / lopato kolikor se da... v večini pa s traktorja pač ne morš spucat zato pucamo ceste...

me pa res zanima praksa v tujini. morda imajo kakšn strajfiks na kompresor... no dej pokaži prosim

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
keber no dej prosim pokaži mi na netu kako to delajo v tujini...

ker pri nas se malo pomatramo s metlo / lopato kolikor se da...
No ...
zmaga.gif

Žal pa večini kmetov ta zahodna tehnologija še ni prišla v njihove traktorje.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.811
389
83
Vipavska dolina
Jaz očistim z gum čimveč kar se da, nato pa počasi peljem po cesti, da pač čimmanj odleta. 100% se itak ne da, ampak se vsaj potrudiš čimbolj. Je pa v kabini vedno kovinska "palica" ki pomaga postrgat zemljo dol z gume.