umazana cesta

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kako je z zakonom ki predvideva kdaj je cesta umazana? Kakšno je merilo da policija ugotovi da je cesta res umazana in nevarna?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Vprašaj pbutec-a, ki je avto razbil zaradi umazane ceste, pa bil na koncu sam kriv, da ni prilagodil hitrost
bonk.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ne vem kdo je umazal ampak nekdo je zelo močno spravil veliko zemlje na cesto in je nevarno nebi pa rad brezveze policajev klico da bo pol reko da delam neko paniko ponoči pa se bo kdo ubil ko bo prileto v ovinek

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
ko se je pri nas delal bankina na novo je zaradi voznje po njej v ovinkih bilo polno peska in je bilo resnicno nevarno, se posebaj za motoriste. Sem javil na obcino kjer so naprej urgirali pri komunalcih in se isti dan popoldne je bila stvar urejena. Tukaj sama policija ne bo odpravila posledic, krivca pa tudi dvomim da bo nasla...torej ce imas zeljo pomagati, bi sam javil tezavo na obcino...seveda ce je cesta lokalnega znacaja.

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ne da se mi skozi 100 postopkov it in iskat nič policija ali ne?
za varnost se gre in nič drugega

Nazadnje urejeno:

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
in kaj te stane, ce poklices policijo in kot zaveden drzavljan informativno javis feler, ce ze tako vztrajas?

Sem imel pa sam izkusnjo, ko sem se zjutraj peljal na siht in je bila na enem nepreglednem ovinku povozena lisica (dokaj nevarno, ker refleksno trznes) cesta pa ni ravno fekventna, pa so se nekaj metrov kasneje v nasprotno smer peljali policisti in sem si mislil, da bodo videno tudi sanirali...ko sem se popoldne peljal nazaj...lisica se vedno tam le agregatno stanje je spremenila :D

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Ti kliči na anonimno policijsko številko in jim povej, pa si svoje opravil.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ok hvala sem premislil in zaradi varnosti poklical policijo in naj se oni ubadajo s tem

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.103
1.278
113
42
zato pa so tam
jaz sm jih klical ko se mi je zdelo da sem videl srno na tej strani ograje na ac, pa ko prehod železniški ni delal pa tko

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.987
113
pri taščici
Ne kliči... se spomnite tiste prigode ko je pošten državljan klical, da je skala na cesti.... preden pridejo policaji, cestarji... lepo nekdo nabaše skalo. Policaji so to povezali s tistem klicem, in je lepo klicatelj plačal kazen, ker ni zavaroval mesta kjer je bila skala in opzoril druge udeležnce na cesti....

To je bilo po forumih, medijih... najbrž je moral nabasat kak VIP.... ker pri navadnem smrtniku se najbrž ne bi ukvarjal s tistem klicem , ali pa bi kar obema dali PN.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.987
113
pri taščici
saj ni bilo v smislu premaknit skalo. Tam bi moral počakat, utripalke, trikotnik... zagotov se še kdo spomni tega. NAjbrž bi tudi google najfdu.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Pri policajih boš po mojem težko dosegel karkoli oz. se zgovarjal na umazano/zaradi listja spolzko cesto. Pač za njih je nesreča posledica neprilagojene hitrosti in se slikej. Prilagojena hitrost je lahko v določenih primerih 15 km/h.