Ukinjanje zdravilstva

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
548
0
16
Hvala za podatek. Sem pogooglal in sam sem mešanih občutkov glede kiropraktike na splošno. Zelo težko je namreč vedeti, kateri je tisti resnično pravi, ki ve kaj dela. Tu, namreč, ni prostora za napake.
Težko se je odločiti samo na podlagi nekih pričevanj na internetu.

B81

22. jul 2007
37.807
11.052
113
Tu sva dva uporabnika, ki sva bila pri njem. Tu je tudi 50 takih, ki niso bili pri njem, ampak zaradi možnih dejavnikov (zdravniki v sorodu) pravijo, da to ni dokazano ali da pač ne pomaga.

Ta ded še ni nikogar polomil, za razliko od enega japonca, ki je imel en hujši primer (se več ne spomnim).
Sicer je mene delal malce pregrobo in sem imel par dni malce pekoč občutek v vratu, ko sem glavo obrnil do konca levo ali desno. Čez 3 ali 4 dni je občutek (ne bolečina) minil.

Sicer pa to ni čisto nič drugega, kot ti ko pokaš s prsti, torej ko ti kosti počijo, ko si npr. razgibaš prste...samo da to on dela z vsemi sklepi in s hrbtenico, kjer ti potegne kožo vstran od hrbtenice in ti poka (meni poka isto, ko se razgibam).

Rad ima rtg hrbtenice, da vidi, kaj mora naredit, če pa te stisne in prideš tja pod nujno, pa gre brez slik, samo malo dlje ugotavlja in tipa, kaj je narobe. Po moje je sicer tvegano, ampak tako je pri vsaki stvari.

Ko sem prišel ven, se mi je zdelo, da sem 5 cm višji
smile-1.gif

Zanimivo v glavnem.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Definitivno se strinjam. Takrat smo vsi nekaj gradili in stalno viseli po bolniških zaradi križa - si živ kripelj, pokazati ti pa še rentgen noče nič. Povprečen zdravnik glih toliko da ni zinil, da nehaj simulirati!
crazy1.gif

Potem je prišel v dolino dr. Rugole in nas serijsko postavil nazaj na noge. Že prvi tretman je naredil vse; drugega čez par dni si komaj še zdržal, sploh ni bilo več prijetno, potem pa ni bilo več potrebno karkoli, zadeva rešena. Če tako razmišljam za nazaj, je že prvič bila bolečina v križu tako huda, da si se avtomatsko strinjal z vsem, kar ti dela - čutil si pa v bistvu samo olajšanje. Pravzaprav "prijetno"!
Ej, drugič, po dveh dneh, pa tiste bolečine od hernije ni bilo več prisotne in sedaj si čutil kožuh, ki ti ga razteguje!
smile-1.gif
To pa ni več olajšanje, kajne.

Če gledaš tiste filmčke od kiropraktikov, so prav grozljivi. Vendar ti ljudje dobro vedo, kaj delajo. Takoj pa tudi vidiš, če je v ozadju sleparija. Če kiropraktik zadeve ne popravi v dveh -treh tretmanih, ( že po prvem se mora opaziti bistveno olajšanje tegob), - ali ni trofil diagnoze ali se gre pa za biznis!

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Tut jaz sem bil pri Rugoletu. Rugole dela sklepne manipulacije. To pomeni, da z rokami izvede neko manipulacijo, in sklep skočinazaj na svoje mesto. Kiropraktika pa je kanadski brand name, za te sklepne mobilizacije. Približno tako kot se je tudi včasih izvajala podobna zadeva in vaje za stabilizacijo trupa, danes so pa to zavili v celofan in se temu reče pilates.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Kaj je z izrazom "kiropraktika" narobe? Sem povprečen državljan in tehnik, torej glede zdravstva in fizionomije razgledan toliko, kot vsak povprečen prebivalec v soseščini. Izraz "kiropraktika" je bil lansiran v 80. letih preko medijev (RTV + časopisi). Tehniko so predstavljali ruski zdravniki, tako kot so akupunkturo predstavljali kitajski zdravniki. Bila je revolucionarna v tistem času in uradno zdravstvo jo je konkretno zavračalo.

O kakšni manipulaciji torej govoriš? Oz. v čem je kiropraktika drugačna od "sklepne manipulacije"?

Nazadnje uredil moderator: