Ukinjanje zdravilstva

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
http://www.zurnal24.si/ukinjanje-zdravilstva-clanek-230303
Citat:
Ministrstvo za zdravje je konec marca v javno razpravo poslalo nov pravilnik, ki opredeljuje zdravilske sisteme in metode. Od 37 priznanih zdravilskih metod so jih s seznama črtali kar 24. Predlog novega pravilnika so na ministrstvu pripravili v času, ko ga je vodila AlenkaTrop Skaza, in sicer med javno razpravo, ki je trajala tri tedne in se je zaključila prejšnji petek. V tem času ni bil organiziran noben javni posvet.]
In
hysterical-1.gif

Citat:
Ocenjujemo, da bo z ukinitvijo metod, ki so že bile na seznamu, prizadetih od 200 do 300 zdravilcev," meni podpredsednik sindikata zdravilcev Ljubiša Bojovič in opozarja na nevarnost tega, da se bomo na področju zdravilstva vrnili deset let nazaj, ko ni bilo jasno, kdo dejansko je zdravilec in kdo šušmar .

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Tule pa je še seznam 'metod', ki niso bile 'ukinjene' (in torej, prosto po ministrstvu, really do work):
Citat:
1. skupina - "metode interakcije med umom in telesom"
- joga terapija kot zdravilska metoda.
2. skupina - "biološko osnovane metode"
- fitoterapija.
3. skupina – "manipulativne in telesne metode"
- bownova terapija,
- elektroakupunktura po dr. R. Voll-u,
- kiropraktika
- kraniosakralna terapija,
- manualna terapija,
- shiatsu terapija,
- tui-na masaža,
- marma terapija,
- vakuumska terapija kot del tradicionalnega kitajskega zdravilstva.
4. skupina – "energijske metode"
- bioresonančna metoda.".

B81

22. jul 2007
37.807
11.052
113
Kiropraktike ne bi smeli zraven mešat. To je verjetno edina, ki res pomaga, ko dobiš hesnšus ali hernijo diska...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
orgonske energije ni na seznamu?

verjetno gre za zaroto reptilcev.
bi bila čez 10 let. ampak ker so nas s tem ukrepom dali 10 let nazaj bo vrjetno čez 20 let. če nas ne bodo spet dali nazaj s kakšnim ukrepom...

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Kiropraktike ne bi smeli zraven mešat. To je verjetno edina, ki res pomaga, ko dobiš hesnšus ali hernijo diska...

Pri herniji se nebi nikoli upal h kiropraktiku...lahko naredi bistveno več škode kot koristi!

I

Izbrisan uporabnik #9334

Torej ta zdravnik je odličen kiropraktik. Kmalu ko je prišel v Radeče, bilo je leta 1987, sem pri krampanju fasal hernijo. Možakar me je spravil pokonci v treh dneh! Ko je masiral hrbtišče, je pa pokalo, kot bi kres zakuril!

Nobena blokada in ležanje na trdem, kot je klasika v teh primerih, ne naredi takega efekta. Odličen postopek, res. Mora pa biti tudi kiropraktik 100 procenten, drugače raje ne!
smile-1.gif

B81

22. jul 2007
37.807
11.052
113
Fotra prijelo da je komaj hodil in ga je mama peljala k temu, domov pa je on avto vozil...pri nas je splosno znano, da za te stvari se gre k njemu
smile-1.gif

jab1

Pripravnik
17. feb 2014
242
0
16
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Forumski linč v 3 ... 2... 1 ...

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
548
0
16
No, ajde, povejte mi prosim za tega dobrega kiropraktika. Jaz ga tudi rabim, vendar bi se malo pozanimal prej.