Ukinjanje CD enot

Zgleda si si (samo) ukinil tudi cd/dvd pekače?

Jaszt mam namenoma en star Pentium4 kjer mam se eno nad drugim cd-dvd pekač.... pač une kombinacije PCjev iz leta 2000-2005

Pa en star i3 laptop z pekačem ..
pekače dobš gledal zadnjič v media worldu enga hp ja za nekaj desetakov (50 ,60€ po spominu), priklop na usb

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

mistique

Guru
16. jun 2009
15.634
3.006
113
Jaz sem iz laptopa BR burner odstranil in ga namontiral v zunanje ohišje. A BlueRay medije se še dobi?

Nikoli ne veš kdaj bo nostalgija po 1997 usekala, ko sem pupiki CD z osladnimi baladami pekel bolj dolgo, kot je ona potico :evil:

A se kdo spomni optičnih "džuboksov"?
1766660273313.png

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.600
899
113
To se verjetno šališ? Ali je to le še ena od premnogih briljantnih alter umotvorov :valjamse:

Saj načeloma imaš prav ampak katera radijska postaja pa redno predvaja tako zelo staro glasbo?
Celo če si taka radijska postaja, moraš SAZAS posebej prepričati, da ti ne izstavijo računa. Poleg tega obstajajo še pravice poustvarjalcev (izvajalcev), tako da se moraš otepati še I** karkoli že je združenje poustvarjalcev.

Trgovine so vrtele klasiko iz teh razlogov, npr Mercator. Vsaj v nekem obdobju.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.771
3.608
113
Lublana
Obišči stran
Celo če si taka radijska postaja, moraš SAZAS posebej prepričati, da ti ne izstavijo računa. Poleg tega obstajajo še pravice poustvarjalcev (izvajalcev), tako da se moraš otepati še I** karkoli že je združenje poustvarjalcev.

Trgovine so vrtele klasiko iz teh razlogov, npr Mercator. Vsaj v nekem obdobju.
Ne rabiš meni razlagat, imam že od začetka SAZASa vsako leto večkrat opravka z njimi.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.600
899
113
Mislim, da je bil govor o radijskih postajah, ki predvajajo glasbo 70-ih, 80-ih, 90-ih in zakaj.
Glasba 70h je še vedno avtorsko zaščitena. Zaščita poteče 70 let po smrti zadnjega človeškega nosilca avtorskih pravic. Če je 1975 padel z neba avion z vsemi avtorji neke skupine, bo glasba zaščitena do 2045.

Razlog, da vrtijo glasbo 70h, je drugje: enostavno je. Kar je preživelo do danes, je preizkušeno; sami biseri. Današnja produkcija je vse, 99% šrota in 1% biserov, a še neprečiščeno.