Ukinjanje CD enot

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.206
334
83
Jaz imam v avtu praktično VSE možne vire zvoka (dvd, cd, harddisk, zicno povezavo, wifi, bt, vec usbjev (tudi c), AA, Spotify.)....pa poslusam samo še radio in Spotify (avtonomen app, ne prek twlefona). Ce pa ze rabim kak mp3 katerega ni na Spotify pa ripnem yutub in strimam z mobitela. Skoda da v evropi ne dela Sirius ali podobna zaseva prek satelita. Me zanima kako to dela.
SiriusXM je nekaj podobnega kot DAB+ pr nas, samo da špila preko satelita in da morš plačat naročnino.

Seprav spotify z dodatnimi koraki.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.593
384
83
35
Imam tako star avto, da imam samo mp3 player na cdje, nobenega usbja in auxa. In to je najboljši sistem. Zakaj? Ker lahko poslušam samo musko izpred 2010, ne pa tega crapa danes. :cool:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
43.874
5.223
113
Zgleda si si (samo) ukinil tudi cd/dvd pekače?

Jaszt mam namenoma en star Pentium4 kjer mam se eno nad drugim cd-dvd pekač.... pač une kombinacije PCjev iz leta 2000-2005

Pa en star i3 laptop z pekačem ..

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.236
7.997
113
Se nikoli ne počutiš naveličanega poslušati enega in istega? Glasba je lahko dobra, ampak po vec letih postane kot radio 1. Ze ves kaj bo naslednja zlajnana pesem.

Meni je fajn na yt music najti eno pesem, potem pa sam predvaja naprej podobne... pa najdeš skupine za katere niti vedel nisi da obstajajo.

• Ljubezen
  • Všeč mi je
Reactions: piagolo in Kamele0N

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.229
286
83

Se nikoli ne počutiš naveličanega poslušati enega in istega? Glasba je lahko dobra, ampak po vec letih postane kot radio 1. Ze ves kaj bo naslednja zlajnana pesem.

Meni je fajn na yt music najti eno pesem, potem pa sam predvaja naprej podobne... pa najdeš skupine za katere niti vedel nisi da obstajajo.
V 70-ih, 80-ih, 90-ih se je delala najboljša muzika. Sicer nebi bilo toliko radijskih postaj, ki to muziko vrtijo še danes. Žal pa so ti radijski uredniki mlajši, tako da vrtijo samo "kao" največje hite, zato tudi majhen in pretirano ponavljajoč glasbeni izbor. Tako se res hitro zasitiš. Skratka ne poznajo prav mnogo komadov.
Sicer pa je bilo v teh letih toliko enih dobrih komadov v različnih žanrih, da če bi vse vrtel 24 ur na dan, bi se en komad ponovil na par tednov.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
21.018
12.380
113
kod Džej-Zija
S čim so se ti pa 60-ta zamerila? Beatli, Rollingi, CCR, Elvis, Yardbirds, Cream, Led Zeppelin so začeli, ravno tako Deep Purple in Black Sabbath, …
In vse to v neomejenih količinah najdeš na yt music.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.229
286
83
Niso se mi zamerila, samo odraščal sem z glasbo tam sredi 70-ih. 60-ta sem začel spoznavati kasneje. Takratni t.i. stari rock mi ni bil ravno všeč... Beatli, Elvis, Paul Anka in podobni. Pa potem punk, pa elektronika (italo, euro disco, synth pop)....
Kako je danes dobro, ko na YT najdeš recimo nek komad iz leta 77, na katerega si že pozabil, takrat pa je bil v tem žanru velik hit.

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.236
7.997
113
Mogoce se obesim na synth(pop). Z youtubom sem odkril da obstaja cel reboot žanra s sintisajzerji. Če bi The Midnight ali FM84 obstajali v 80. letih bi jih danes vsaka radijska postaja predvajala vsaj 1x dnevno.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.593
384
83
35

Avto je letnik mojega najstništva in je z mano "rasel" od konca srednje šole, kar pomeni miljon zapečenih cdjev, remixov, rock, rnb, disco..muska, ki se je ne moreš naveličat, povrh vsega pa ima še kulsko serijsko ozvočenje. :cool:

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.229
286
83
Mogoce se obesim na synth(pop). Z youtubom sem odkril da obstaja cel reboot žanra s sintisajzerji. Če bi The Midnight ali FM84 obstajali v 80. letih bi jih danes vsaka radijska postaja predvajala vsaj 1x dnevno.
Recimo tudi za žanr "italo disco" je poplava novih izvajalcev (new italo disco), ampak te komadi se enostavno ne morejo prijeti, ker so narejeni 40 let prepozno. Pa tudi stari izvajalci naredijo kakšen nov komad, pa brez pretiranega uspeha. Danes se pač posluša druge zvrsti, katere forsirajo tudi radijske postaje, a temu vsaj po mojem mnenju ne moremo reči "dobra muzika". No kakor kdo. Nekateri novi komadi so dolgi minuto in pol, kot v 50-ih... Današnjih komadov se že čez 2 leti ne bo spomnil noben, kaj šele čez 40, 50 let.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in klekej

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.582
883
113
Velja upoštevati tudi, da je s tistih časov v naših kolektivnih spominih preživelo le najboljše, kasiramo pa celoten krep od sodobne glasbe. Tudi tukaj so vmes biseri, samo jih je težje najti v poplavi vsega.

Meni so oče govorili, kako je bila glasba včasih boljša, in brez dvoma lahko samo pomanjkanje vnukov prepreči, da jim ne bi moj sin razlagal istega.

• Všeč mi je
Reactions: jest5

tesfalar

Majstr
1. nov 2008
1.161
127
63
Seveda je bla muzika v 80ih in 90ih super, enako kot v 70ih ali 50ih. Ali 2000-2025 če hočeš poiskat dobro muziko in ne poslušaš 50 istih na replay na radio(karkoli).
Razlog za poplavo radijskih postaj z muziko 80-00 je tem, da je s to muziko odraščala generacija, ki:
- sploh še posluša radio in
- je v letih in starosti ko relativno veliko troši in se splača not tišat reklame.

Za razliko od milenijcev in Zgenov, ki ne poslušajo radia pa še keša nimajo ter penzionistov, ki sicer radio poslušajo, penzija pa gre za položnice in drva.

irwin

Guru
13. mar 2008
1.660
509
113
Radijske postaje vrtijo staro mjuzo ker ni potrebno placevati prispevkov zaradi starosti komadov.