Ugoden VW prodajalec?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.774
113
Citat:
Uporabnik roscha pravi:
Sej ni treba, dokler kmetje za najmanjšo šajtrgo od VW koncerna z lahkoto porinejo 17 flik... Pa ja niso nori, da bi dal še popust.

Da v 80% pri non VW koncernu za isti denar dobiš ohoho več, pri fanatikih pač ne igra vloge. ----> Če je VW/Audi trahtar ga boš čez 5 let z lahkoto in najmanj za 20k€ prodal.press

bonk.gif
Tako je! Vsi bi morali kupiti Kio

slafari

Pripravnik
12. sep 2007
83
0
6
kot drugi avto se mi zdi polo dosti boljša izbira kot astra ali ceed za isto vsoto denarja.
ko boš prodajal pola boš dobil veliko več in prodajal dosti manj časa.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
@all: ampak res ne razumem kako ste lahko obremenjeni s tem, kako boste rabljena kola prodali že ob nakupu novega...

koliko

Guru
21. avg 2007
4.407
2.478
113
SV SLO
A mogoče kdo ve zakaj ni v konfiguratorju VW Passata v limuzinski in karavan izvedbi. Se pripravlja nov model?

Za ugoden nakup Polota lahko poizkusiš še v MS pri Posediju.
991361-konfiguratorVW.jpg

Priponke

• 991361-konfiguratorVW.jpg
    991361-konfiguratorVW.jpg
    36,5 KB · Ogledi: 110

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Za ta denar, imaš novo Astro Cosmo z AFL Bixenon žarometi pa še čim !

To je ozko gledanje. Ne rabijo vsi vecjega ali velikega avtomobila ampak si zelijo majhnega in nabitega z opremo. Ter kvalitetnega (vsaj pocutje in izdelava na prvi pogled) glede na konkurenco. Zakaj bi si kdo kupil dobro kolo, ce dobi za isti denar skuter
smile-1.gif

Sam pol nej pa ne jokajo ko pridejo na cenitev, kjer je to Polo kot vsak...

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Za ta denar, imaš novo Astro Cosmo z AFL Bixenon žarometi pa še čim !

To je ozko gledanje. Ne rabijo vsi vecjega ali velikega avtomobila ampak si zelijo majhnega in nabitega z opremo. Ter kvalitetnega (vsaj pocutje in izdelava na prvi pogled) glede na konkurenco. Zakaj bi si kdo kupil dobro kolo, ce dobi za isti denar skuter
smile-1.gif

Sam pol nej pa ne jokajo ko pridejo na cenitev, kjer je to Polo kot vsak...

Se strinjam. Na koncu nobenega ne zanima, kaj ima. Če že kupuješ novo kanto, se splača uzet tistega, ki ti ga dajo za najnižjo ceno. Itak je važno samo, kako zgleda. Tako kot je bil G4: SDI + šipe na roke pa take fore.
grin1.gif

slafari

Pripravnik
12. sep 2007
83
0
6
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
@all: ampak res ne razumem kako ste lahko obremenjeni s tem, kako boste rabljena kola prodali že ob nakupu novega...

meni je tud to pomembno, pa sem daleč od tega, da bi bil obremenjen s tem
tongue-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Meni pa prov nič. Kupim avto, ki mi je všeč, vozim ga x let in ga prodam. Ker če bi razmišljal o tem kako in za koliko ga bom prodal v trenutko, ko ga kupim, bi raje uporabljal javni prevoz, ker je lastništvo vozila čista zguba.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
in ga prodam

evil.gif
.. sej ravno to je problem; recimo da imaš srečo in kupiš vozilo ki ga nihče noče kupit! Še avtohiše ne, niti za staro za novo. Kaj boš potem? Drugič kupil spet tako vozilo, da ga boš potem imal doma na dvorišču in 1x na teden na obisku južnega brata, ki se bo pogajal za ceno? Ja sej, na odpadu vzamejo vsakega, ampak plačat moraš ti!

Konkretno recimo govorim za nekatere modela renaultov, ki si jih lahko prodal samo za rezervne dele! Recimo, poznam primer, Espace 2.2 2001 z vso opremo, prodajal se je 1 leto, šenkan je bil za manj kot 2k EUR s tem da ga je bilo potrebno spravit v vozno stanje, da ga je novi lastnik sploh lahko oz. sploh hotel odpeljat.

Po drugi strani imaš recimo Sharana isti letnik s pol manj opreme, 1.9 TDI daš oglas na net za 5k EUR drug dan prodaš za 5500!
cheer.gif

Sej vem, nihče ne razmišlja o tem. Sploh če kupuješ nov avto, samo vseeno .. pomisli da ti avto od novega dela stalno probleme, se ga hočeš znebit in se ga ne moreš!
10.gif

BlonG

Pripravnik
10. avg 2010
174
15
18
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
A mogoče kdo ve zakaj ni v konfiguratorju VW Passata v limuzinski in karavan izvedbi. Se pripravlja nov model?

Da, Passata lahko kupiš samo še tistega, ki ga imajo na zalogi. Novi model se pričakuje jeseni (pri nas pa bojda v začetku leta 2011).

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Kaj je pa pol bolj ugodno? Taxi? Avtobus ki ravno 2x na dan pelje iz vasi?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Kolo. Najbolje pa, da si kar doma
evil.gif

Saj smo zanimivi...na avtu letno pušnemo od 3 do 5 jurjev pa nobenemu mar, v kaki drugi temi pa cela žolčna debata ali se nekaj splača ali ne ker stane 36 EUR več (recimo varčnejši aparat) in da se to nikoli ne poplača...ali investicija v izolacijo, alternativne vire itd itd.

bozo_13

Pripravnik
11. jul 2010
201
0
16
Citat:
Uporabnik Firing_Nukez pravi:
Citat:
Če je VW/Audi trahtar ga boš čez 5 let z lahkoto in najmanj za 20k€ prodal.press
Kar se tiče cene novih itak no comment, ampak ti lahko povem, da je moj foter prodajal golfa 2 vsega razfukanega. Se je najprej menil, če bi ga dal na odpad po delih, pa ga je mel pred hišo parkiranega brez tablic. Pa je vsak dan kdo pozvonil, da ga zanima avto, če je dizel, pa če bi prodal, pa tako dalje. Tako da je kar hitro prodal tisti drek lepo v enem kosu. So pa znanci prodajali recimo fiata, sicer dokaj zjebanega od kilometraže, a precej bolje ohranjenega, pa ni bilo nobenega interesa, ni bilo možno prodat. VW lahko prodaš, pa tut če je poškodovan od atomske bombe... =)

grin1.gif

slafari

Pripravnik
12. sep 2007
83
0
6
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
ker je lastništvo vozila čista zguba.

dejstvo. in ravno zato vedno kupim rabljen avto k ga bom z lahkoto prodal, poceni servisiral in manj zgubil.
cena tu niti ni pomembna razen v dejstvu, da ona določa koliko boš res izgubil (x% od 5k, 10k ali 30k)
jasno pa ni to edini faktor pri odločitvi, je pa eden izmed.

bendeho

Pripravnik
16. jan 2008
44
0
6
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Moja bo kmalu kupila novega VW Polo 1.2 TSI, pa me samo zanima če kdo ve, pri katerih trgovcih se da zmeniti za dober popust?
Lokacija ni tako pomembna, ker se ni problem zategnat tudi do primorske ali prekmurja, če se potem toliko več pršpara.
wink-1.gif

In si/sta že šla do trgovcev? Kaj sta ugotovila? ker me res zanima.
Na Bravničarjevi so mi rekli da je za polo-ta 4-5% popusta max, ne glede na to ali je avto iz zaloge ali po naročilu (pomoje se za avto iz zaloge zagotovo da dobiti še kak % več, samo ne ravno za TDI ali TSI, ampak za zastarele 1.4 16v ki jih je polno po Sloveniji na zalogi).

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Kolikor je klicala na okoli je dobila cca 500€ popusta že po telefonu, ko ga bo pa dejansko kupovala konec septembra bova šla pa osebno do tistih, ki jih najbolj priporočajo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Meni je rekla da dajo na ceno iz cenika še 4 % komercialnega popusta. Torej teh 4 % se lahko nadejaš, ostalo pa je stvar tvojega teženja, pripravljenost trgovca itd itd.

(4 % ne glde ali je avto iz zaloge ali po naročilu).