ugašanje prenosnika med delom

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Imel 5741, ki je po obliki enak in nisem imel nobenih problemov, tako da dvomim da je kaj serijskega. Vsake tolko sem ga spihal, obcasno tudi odprl in zamenjal pasto. Si zagotovo pravilno namestil pasto? Pa kolikor se spomnim, sem imel na gpu thermal pade in ne paste.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.873
695
113
Citat:
Uporabnik onlyme pravi:
Tele prenosniki imajo zgleda, da serijsko to napako, da se pregrevajo. Pač so slabo sestavljeni. V power settings lahko zmanjšaš delovanje CPU iz 100% na 80% ter bo posledično tudi disk izpostavljen malo nižjim temperaturam. Lahko si kupiš še hladilnik za prenosnik, ki ti bo spodaj še dodatno pihal zrak.

Prenosnike je potrebno redno "čistiti". Pa ne navadno pihanje, ampak generalka: menjati pasto in hladilnih temeljito očistiti.

Za razne "se zgodi" podaljšane garancije je to itak zahtevano 1x na leto.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Na gpu in cpu je bila že prej sigurno pasta, ker je bila zapacana še krepko čez rob. Novo sem (upam) nanesel pravilno. Jaz vedno delam tako, da jo stisnem samo na sredino in potem se ob stiku obeh ploskev itak sama lepo razleže čez celo površino. Nekateri vem, da jo že prej s prstom razmažejo po celi površini, ampak se mi zdi, da je bolj pravilna oz učinkovita moja metoda.

alien_alien

Pripravnik
7. dec 2014
77
0
6
Pri meni je bila zadeva podobna. Temperatura diska, procesorja je bila previsoka. Po čiščenju prahu, hladilna rebra, ventilator, reže za zrak zadeva deluje odlično, temperatura pa je bistveno nižja kot pred tem.