Udar strele...

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.949
-393
113
Prejšnji vikend nam je strela uničila nekaj naprav...

Pa imam par vprasanj...

Kot so povedali na zavarovalnici, vračajo € samo za mašine mlajše od 8 let. Men je recimo skurilo Tv in stolp, oba strejša od 8 let. Kakšna je kej varianta da vsaj kaj € dobim? Kaj če kupim rabljen lcd? a dobim celo kupnino povrjeno ali samo določen % (in kakšen je ta procent). Potem po drugi strani, pa ne vračajo zneskov manjših od 100€ - recimo router je bil manj, isdn telefon je tud manj, pa še par stvari... A če kupimo nov router, za več kot 100€, a potem povrnejo celo kupnino?

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.949
-393
113
jap...

si uganil v original postu!
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.071
113
A ti misliš da boš dobil celo ceno naprave nazaj?!
evil.gif

Recimo vse naštete stvari so verjetno trenutno vredne manj kot 100 EUR, kar pomeni da ne dobiš nazaj nič. Vsaj če gre tukaj za zavarovanje v sklopu hiše; če pa imaš zavarovane posebej bi pa načeloma lahko dobil kaj nazaj (ampak domnevam da nimaš).

Pri nas je tudi enkrat skurilo par naprav in smo se samo obrisali pod nosom ker tega enostavno ni v kritju, skupna škoda je bila sicer za okoli 500 EUR (crknil je pa računalnik, printer, ISDN modem, telefon).

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.949
-393
113
no, agent pravi, da naj naredimo spisek in da nekaj bomo že dobili.

verjamem, da ne dobiš cele cene nazaj...

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Jaz imam zavarovano na novonabavno vrednost. Sicer ne vem, če velja tudi za udar strele, za požar, ki sem ga imel pred par leti pa so mi povrnili vse stroške. Od pranja zaves, do stroškov beljenja, demontaža-montaža novih omaric, pomivanje ploščic...Sicer sem vse opravil sam ampak plačali pa so po tarifi kot, da bi najel zunanjega izvajalca. Je pa bila kuhinja stara 15 let in niso nič komplicirali, čim je bila kakšna omarica črna od dima so mi priznali novo. Jaz sem jih samo dobro umil pa je bilo narejeno.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Kljub zavarovanju na novo vrednost se pri električnih aparatih običajno odšteva amortizacija. Konkretno Generali PaketDOM:

Računalniki in računalniška oprema:
- do starosti 3 let so na novo vrednost
- starost 4 let, 30% nove vrednosti
- starost 5 let ali več, 20% nove vrednosti

Električni aparati:
- do starosti 5 let so na novo vrednost
- starost 6 let, 40% nove vrednosti
- starost 7 let, 30% nove vrednosti
-starost 8 let in več, 20% nove vrednosti

Podobno velja še za oblačila, obutev in športno opremo.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Hm, za elektroniko ne vem. Zgorela je kuhinjska napa stara 15 let in so mi plačali 100% vrednosti nove. Je bilo pa to ene pet let nazaj tako, da so lahko sedaj kaj spremenili.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
hja no...meni je ravno komunikator za SIOL tv skurilo prejšni petek. Pa sem ga samo na servis nesel (po potrdilo, da je crknil zaradi udara strele), na Triglavu prijavil napako in so mi rekli, da nej grem po novega v trgovino in jih pošljem račun, ter stroške servisa (za ugotavljanje, zakaj je prejšni nehal delat). Povrnejo pa vse (15€ je pregled, pa 139,90€ je nov STB)...

To je sedaj že 4-ič, vedno brez problema...

petrae

Zelenc'
20. avg 2010
9
0
1
predmestje
ali mi lahko kdo pove, kako dolgo pri Generaliju rešujejo škodni primer...1 teden ali več
mi je namreč strela vdarila v TV in ker je 50¨ Philips plazma se mi zdi, da jim ni preveč všeč...

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Kako daleč pa je sploh tvoj škodni primer, oziroma kaj je že urejeno in na kaj sploh čakaš?

petrae

Zelenc'
20. avg 2010
9
0
1
predmestje
imajo mojo prijavo,račun od serviserja-na katerem je strošek prevoza in pregleda TV in kratko pisemce za stvar ni več popravljiva

čakam na vračilo stroškov serviserja in nakazilo za nov TV

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Pa saj ne gre najbrž za zate življenjsko pomembnih 154€? Upoštevaj dejstvo, da že samo pošiljanje papirjev tja, pošiljanje papirjev nazaj, nakazilo denarja ... vzame 6 delovnih dni. Pa še čas dopustov je bil, ko se ne dela z vsemi razpoložljivimi kapacitetami.

petrae

Zelenc'
20. avg 2010
9
0
1
predmestje
ja, cenilcu sem se morala fajn v želodec vsesti, ker je pri TV hotel drugo mnenje in ga odpeljal še na drug servis..hahahaha

same stroške si dela Generali, raje bi meni dali še ta denar, kot da ga trošijo za brezveze-ker je očitno namesto strele vanj vdarila (???? čarovnica na metli...)

pač mu dela domišljija 100/h
sem ja ga zaj**** sem si kupila TV z še večjim ekranom, tak da ni panike, pa če mi ga odškodnino čez 1 leto izplačajo (cca.1500€)

pa še takega velikega (ekran 150 cm) sem si kupila (oz. moj se je razkuril), ki ga proizvaja samo 1 proizvajalec, da ne bi bilo potem spet v 1 ponujeni odškodnini najcenejša možna firma, ki izdeluje TV...

pa naj še kdo kaj reče....

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Ne, ni mi življensko pomembnih. Samo, se ti pa smotano zdi, da imaš pri njih zavarovano 5 prevoznih sredstev in par nepremičnin... Opomine znajo pa takoj naslednji dan poslati, če kaj ni plačano...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Meni so nakazali v 5 delovnih dneh potem ko je cenilec zadevo obdelal... Slednje pa je malček trajalo zaradi dopustov...

petrae

Zelenc'
20. avg 2010
9
0
1
predmestje
jaz nisem pristala na prvo ponujeno odškodnino in to iz preprostega razloga, ker mi je cenilec ponudil skoraj pol manjši znesek, kot znaša vrednost moje nove TV- ponudil mi je znesek primerljive TV, ki je trenutno najcenejši na tržišču. Na to pa seveda nisem pristala, zato pa se pač malo vleče.