Učiteljica udarila učenko

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Sem nasprotnik fizičnega kaznovanja otrok (in reševanja konfliktov s fizično silo nasploh). Žal pa je tako, da se v današnjih časih sklicujemo le na pravice, obveznosti pa radi pozabimo (ne pozabimo, otroci so ogledalo staršev). To se pozna v šolah, kjer učenci ne poznajo nobene avtoritete. Najbrž nekaj podobnega občutiš tudi ti, saj tudi spoštovanja do policistov ni več, pred desetletjem ali dvema je bilo malo drugače.
Imam dva otroka in jih ne tepem, včasih dobita kakšno vzgojno po riti, ampak obvezno takšno, da ju ne boli in imajo moje "batine" izključno psihičen učinek. Jaz sem jih od staršev dobil samo parkrat, pa še takrat upravičeno. V šoli jih nisem fasal nikoli, ker ni bilo potrebe.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
A ko vi ne parkirate naravnost v box bi vam bilo normalno da vas voznik ki zaradi vas tezko pride iz sosednjega avta, mahne in rece da se naucite parkirat? Pa je vsakemu od nas ze ratalo postrani parkirat....
Ko boš napisal še koliko bi država zaslužila pri takem kaznovanju, ti bo jasno zakaj takih kazni ni uvedla.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.527
5.696
113
Se strinjam s tabo 100%. Ampak moraš priznat da je bilo (straho) spoštovanje takrat produkt sistema, ki je bil mehko-diktatorski!

Oče mi je pripovedoval o nekem policaju-prometniku....mislim da je urejal promet in skrbel za red v samem centru, ki se ga je bala cela Lj! Zato ker si bil na mestu tud fizično kaznovan (dubu si par vzgojnih okol ušes) in pol si za vse večne čase vedel da se ne vijuga s kolesom med folkom....al pa da se z lamo colibrijem ne vozi tako da mora šofer troljebusa bremzat pri Prešernovem spomeniku.

Tud že 1x omenjena o tem da so pasl firbce k so se v Evropi (nasprot Figovca) tepl......nakonc pa krivi-ne krivi končal na uni makedamski proti Igu je poučna
grin1.gif

Isti k**** je bil v šolah.......učiteljev....sploh pa ravnateljev so se vsi bal.......mel dedka ki je učil na tehnični šoli ( sedaj železničarski zdravstveni dom).......je razlagal najhujš je bil mensezdi četrtek k so mel neko kinoteko....tko k bi dandanes reku torek v Koloseju ker je dan za filme........in takrat je 1/2 razreda manjkala....ker so se delal frajerčke in so peečkice takrat pelal v kino da so se mal frajarisal.....je deda dal ostalim tist čas frej in šu osebno pred kino jih čakat pa jih teru u šolo nazaj.......marsikoga je pa clo pred vsemi zvleku pred celim kinom u šolo
evil.gif
Pa stem da ni blo pregovarjanja in j**** mamice kot je dons......samo pogled al pa roka na ušesu če se nisi hitr zmigu....

Tega dons ni.......dobiš al nož v rebra al pa metk u glavo da greš komu tako (poučno) srmaoto delat
bonk.gif

More bit nekaj strahospoštovanja.....in pred straši in pred učiteljem.

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.527
5.696
113
P.S.: in te kazni so tolk bolj zalegle, ker so ble javne........na Prešercu te je cela LJ vidla da si dubu okol ušes k nisi upošteval CPP in velik jih je vedel da si mogu kazensko pešačit iz Iga v Lj
smile-1.gif

Pa glede kina....vse Lj frajle so vedle da te je profesor zvleku za ušesa nazaj v šolo......in drugič si ornk premislu al se ti še splača špilat frajerja al boš raj poslušen!

Zato jaz zagovarjam tuki folk k prav......tamalmu šamar v šoli....prfokso pa na pir! Tamaumu boš v šoli pred celim razredom mal rit sprašil bo mel 100x večji učinek kukr pa da mu doma rit prašiš 24/7......če mu boš pa potuho daju bo pa to sam izkoristu!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.399
1.266
113
Po mojem mneju preprosto: če je tamala delal pizdarije, potem učiteljico razumem. Ne odpbravam udarca s knjigo (kak focha ali za ušesa pa čisto), in opomin bi bila primerna kazen.
Če pa je res, kar je povedala tamala, potem je pa edina primerna kazen za prfokso takojšnja odpoved in doživljenska prepoved dela v prosveti oz. kjerkoli, kjer ima kakršnokoli komando nad ljudmi ...
Resnica je pa verjetno nekje vmes

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.198
1.182
113
Mala je ciganka, foter je cigan. Ergo: lažeta oba.
Tu ni kaj za debatirat. Cigana ne moreš nikol preveč natepst.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Ma......jaz ne vem zakaj folk dela otroke če se jim pol ne da ukvarjat z njimi
stupid-1.gif

Folk dela otroke TUDI zato, ker uživa pri "delu". Eno špricanje brez zaščite jim(a) pomeni več, kot da vzameta pamet v roke, razmislita in planirata.

In ZELO MALO je parov, ki spoznajo, da so nekompetentni, nesposobni, da bi imeli otroke.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Na srednji grafični v Ljubljani so (mislim da letos spomladi,ali pa lansko jesen) učiteljici dvignili krilo, nekdo pa je to posnel na mobilca.
To, da je učiteljica doživela živčni zlom in se je potem še mesece cajtala s tabletami, je (bodo rekli nekateri) kolateralna škoda šolanja. Bodo rekli: se pač zgodi!

Konsekvence za usrane mulce kretenskih staršev? Kot sem zvedel, nič posebnega. Opomin, niti ne zadnji pred izključitvijo.
Jaz bi izključil starše. In to iz družbe.

Popolnoma smo zavozili, ni dvoma.
ETIKA, MORALA (in zdrava pamet) so postali pojmi, za katere večina državljanov niti ne ve, kaj naj bi pomenili. Pika!

Nazadnje urejeno:

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Sedaj je težava, da so otroci zaščiteni kot ne vem kaj, starši pa jih ne znajo vzgajat. Za vsako malenkost letijo v šolo z odvetnikom
stupid-1.gif
,

No ni čisto tako, vsaj pri nas na vasi še ne. In verjamem da so to bolj izjeme kot pravilo, pretepanje otrok v šolah pa tudi. Iz moje mladosti se spomnim samo ene prfokse, ki je pretepala. Ampak ta je imela tudi precejšnje težave z alkoholom in sama s sabo. Drugi učitelji pa so probleme znali rešiti na bolj civilizirane načine.

Rešpekta se ne zasluži z batinami, z božanjem pa še manj, tako da ne posplošujte kar vsepovprek in naokoli.

Kolkr se jaz spomnim, je bilo pri nas tako, da so se prfoksi zadrli, če je blo treba večkrat pa poslali ven najbolj tečnega, že to je bla bolj sramota, potem so izvedeli tut starši, tak da je bla sramota še večja in to je ponavad zadostovalo. So pa tut pokala polepljena ravnila na mizo kar je naredilo smrtno tišino v delčku sekunde, isti prfoks pa je uporabljal tudi ostanke krede in jih zabrisal komu, ki se je s sosedom zadebatiral, v glavo. S tem da je bil tolk fer da se je opravičil če je falil in zadel nekoga zraven pomotoma...
hysterical-1.gif

bistvo vsega je blo, da če smo delal pizdarije, smo najprej malce najebal v šoli, pol smo se pa bali, da bo to prišlo še do doma, kjer bi lahko najebali še bolj... in to je očitno delovalo. govorim pa za OŠ.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
. V mojem razredu sem bil verjetno edini z južnimi koreninami, pa smo bili po vedenju najslabši razred v zgodovini šubičeve gimnazije.

No vidiš, sam en južni pa je blo dost štale za cel razred dol povlečt...

wink-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne razumem pa zakaj ti je ok da bi uciteljice lahko teple otroke. Ker so sibkejsi?

ok je zato, ker je tako edino naravno. Kako naj učiteljica vzpostavi red in disciplino v takem razredu, če se ji skoz eni odgovarjajo in ji pametujejo? Če ne gre zlepa gre pa zgrda. Tko je, in tako vedno bo. Človek je pač še vedno žival. Mal glej kakšne dokumentarce, kako starši učijo mladiče. Najprej se mu lepo umika, ga nežno odriva, ko pa tamal prestopi mejo, ga pa šopne s taco, da 3 metre stran vrže, ali pa ga celo rahlo ugrizne. Pač tako narava deluje.

Tudi ti, lahko nekomu težiš... in težiš, in če te bo un samo gledal, in ti govoril, in grozil, ne bo nič, dokler jih ne boš fasal. ko jih pa boš, boš pa policaje klical. Ne boš se pa vprašal, a sm jih zasluženo dobil, al ne. V naravi je pač zakon močnejšega vedno in povsod glavni. Ceprav mogoče eni mislite, da smo ne vem kako civilizrani, samo osnovni zakoni narave še vedno deujejo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.470
7.607
113
Ja, vem kaj hoces povedati in zdi se mi normalno da tudi ljudje svje mladice tako vzgajajo. In se tudi strinjam, da veliko starsev zataji in zato otroc ne vedo kje je meja. Tu se nasa mnenja ne razhajajo.

Razhajajo (po moje) se v tocki, ko se vecini tu zdi normalno, da neka uciteljica stvar vzame v svoje roke. Ker neka uciteljica bo (upraviceno) znorela ko ji bodo dvigali krilo, nek ucitelj pa ko bo nekdo klepetal. Kje je meja? Ampak ok tudi to je stvar debate.

Ce se gremo zakon mocnejsega v anravi, potem ne tu gor jamrat (velja za vse) ko vas/nas bo neka mrga namlatila ker smo mu zasedli njegov parkirplac. Vcasih je res bila policija strahospostvovana. Imam sodelavce ki so polni zgodb kako so s pendreki ustavli kakega ki je s ponyexpresom po plocniku divjal pa kako so krsitelje jrm vozili na vrh roznika pa na golo nad igom in so pol pesacli domov... Samo tega danasnja druzba ne tolerira vec. Tako je in prav je tako. Ce se sedaj z nekom stepete in se policija ne more odlocit kdo je kriv, boste v najslabsem primeru po krivem dobili kazen. Takrat bi jih pa fasali pa se 20 km bi pesacili do doma. A bi vam fajn blo placevat ljudi ki vas po krivem tepejo (vem da si ne boste mogli pomagat in boste zacel o tem da tud teh sedaj ne marate ker vam samo denar pobirajo - synthman ti je oprosceno ze vnaprej)?

In ker so se spremenila pravila v druzbi, so jih dolzni spostovat tudi ucitelji.

Bi vas blo pa res fajn videt kako uciteljice vozite na pivo ko bi vam otroci doma jamrali da jih tepejo v soli. No fajn bi blo videt tudi mene ce bi bil ucitelj in bi sel nekdo cez mejo... pac vsi smo lahko preko foruma.

Kamele0N

23. jul 2008
42.527
5.696
113
Ja sam pol mora pa ministrstvo za šolstvo omogočt odvetnika za prfoxso v vsakem klasu
smile-1.gif

EDIT: ne razumem permisivne vzgoje
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
V vsako učilnico se namontira skrita kamera in mikrofon. In ko pride do neprijetnega dogodka se lepo pogleda kdo je kriv.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Nič ne skrivam in delam tko kot moram, tako da zaradi mene lahko.

Ponavadi so le tisti glasni, ki kaj skrivajo.

Kamele0N

23. jul 2008
42.527
5.696
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
A nad tvojo mizo v sluzbi jih tudi lahko? :D

Kaj pa če delaš v skladišču z računalniško opremo......a te tm kj vprašajo? Sam opozorilno tablo maš da si sneman in je to to....a je problem?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kolikor jest poslušam zgodbe iz časov juge, jih noben ni dobil za bz. Pa sedaj se ti fantje nasmejejo ob tej prigodi - ker vejo, da so pač iskal, in so dobil. In tele k so vozili v gozd, ponavadi niso bili kakšni žleht mulci, ampak so bili kakšni, k so že res pretiravali in so ignorirali 10 opozoril, da naj se umiri. in ja, men se zdi čist prov, da take takole umirijo. če ne gre zlepa, gre pa zgrda.

In ja, valda more učiteljica zadeve vzet v svoje roke, kdo pa jih bo??? Dežurni na hodniku?? Socialna delavka?? Učiteljica je sama v razredu. Saj je njen razred, in je ona glavna v njem. Če odgovorja za mulce, potem morajo oni špilat po njenih pravilih. Kakšna pa so, je pa različno od učitelja do učitelja. Ja, en stari po popenil, ko bojo klepetali, drug pa šele, ko bo nekdo prišel zraven njega in pisal kakšne žaljivke na tablo. Kakorkoli, učitelj je gazda in to je to. pravila so pa jasna. In ja, pravila so se spremenila. Tako, da je učitelj čisto nemočen. kako naj vzpostavi red, če nima nobenega represivnega orodja dovoljenega? Ok, lahko vpraša problematika, samo, po zakonu je treba tudi to napovedat, potem lahko mulc še vedno izpodbija oceno - vidiš, vedno je učitelj tisti, k ima črno piko. Otrok nikoli. in to ni prav. Recimo da jim da kontrolko nenapovedano. Vsi pišejo slabo. Kdo bo naje.bal? učitelj - ker jih je slabo navadil. in jih bo slišal od ravnatelja in staršev... mah bogi so. čudi me, da je sploh še povpraševanje po tem poklicu.

In parkiranje nima nobene veze s tem, ker tukaj ne sodeujejo odraščajoči otroci. Pač dva starejša se ne moreta kloftat zarad parkir placa. oz. naj se, če jima paše. In če te mrga nabije, ker si zasedel NJEGOV plac - ja, kaj češ? če je njegov, je njegov. eni ti s ključi avto popraska, drug ti brisalce polomi, tretji te pa okol ušes. so what? plac je njegov.

Sej čakam še da se oglasi varuhinja človekovih pravic. ubistvu me čudi, da se še ni...