Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Ljudnje tudi darujejo telesa za preiskave mogoče so tam merili...sicer ne na delujočem srcu, Zanimivo kakšen prag so postavili od 80 mA do 5A. Lahko bi bili tudi 3 ali pa 10.
Ampak ljudje darujejo telesa po smrti...
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Ljudnje tudi darujejo telesa za preiskave mogoče so tam merili...sicer ne na delujočem srcu, Zanimivo kakšen prag so postavili od 80 mA do 5A. Lahko bi bili tudi 3 ali pa 10.
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Morda veš, zakaj imamo v hišni napeljavi električni tok, ki niha ravno s frekvenco 50-60 Hz. Ker da del mi še vedno ni jasen. Catch je, da je ravno pri tej frekvenci srčna mišica izjemno občutljiva in jo lahko že kratkotrajni sunki spravijo v fibrilacijo in posledično smrt njenega lastnika. Dvakrat manjša ali dvakrat večja frekvenca in bi se pri delu bali samo še termičnih učinkov (ki sicer tudi niso zanemarljivi, še posebej ko tok preskoči iz kože v mišičje).
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
V EU imamo frekvenco točno 50Hz. Nič več in nič manj.
Ne odkar so podpisali Ženevsko konvencijo...Citat:
Uporabnik cresh pravi:
Citat:
Uporabnik MayheM pravi:
Citat:
Uporabnik cresh pravi:
ziher so te meritve iz texasa, k so kakšenga nigra obsodl na električni stol in meritve na njemu delal.
Te naprave pa že nekaj časa ne uporabljajo. zdej je injekcija IN
a ni štrom še vedno kot opcija?
No, tudi v tem je nekaj resnice. Z višjo frekvenco se res večajo izgube pri prenosu, pri nižjih pa so potrebne večje(posledično tudi dražje) naprave, če želimo isto moč. Tam nekje med 40-100Hz je tisto splošno uporabno območjeCitat:
Uporabnik Jernej pravi:
Hvala za link obema! Zanimivo branje. Vedno sem si predstavljal, da je za to frekvenco kakšen razlog v zvezi z izgubami pri prenosu toka od trafo postaje do končnega uporabnika.
A ni v Kidričevem okoli 700V(ali 800V, sem pozabil)? Nekaj čez 4V je padec na posamezni celici.Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
ravno danes mi je en razlagal, da se je v kidričevem prijel za vodnik skozi katerega je tekel tok 150000 A. Zgodilo se ni nič, razen tega da si je malo roke pogrel, ker je napetost bila 4 V.