Učenje, študiranje preko računalnika

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Helow!

Ker je v današnjem času praktično že vsa študijska literatura na internetu, me zanima, kako gledate na študij/učenje preko računalnika. Če bi imeli recimo vso literaturo na računalniku - bi si jo šli vseeno printat ali bi si raje delali recimo izpizke iz računalnika??

lp

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ker je bolj zdravo za moje oči, ker rad berem leže, ker rad vzamemv roke gradivo ko mi paše, ker se rat vrtim po postli k berem, ker rad berem v banji.
včasih si tut kaj podčrtam, sam to je taka redkost.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Odvisn kaj je amapk večino stvari si kar printam, ker se dovolj skoncentriram lahko samo, če imam enkran ugasnjen in gradivo na papirju. Če berem z ekrana prehitro zabluzim na druge stvari
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
saj boš hitro spoznal, da učenje iz računalnika ne deluje... oz. vsaj na nobenem resnem faksu ne

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Print.
Mislim, da ni treba preveč utemeljevat, zakaj, kar vidim, da je vsem jasno.

Elektronsko ostanejo samo tisti deli, ki jih rabiš samo sem in tja, za prečekirat definicijo, člen, zakon,...

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
jaz se vse kar je teorije (razen matematike) učim preko računalnika oz. prosojnic. študiram pa informatiko

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz sprintam :) Ko se učim more bit računalnik ugasnjen ... prehitro zaidem na internet in raznorazne forume čekirat za nove poste.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Printni.
Potem pa označi pomembne zadeve.
Preberi še enkrat - označeno. Vsaj 6 (ocena) - razen morda v Zagrebu.
evil.gif

Prosim BK.
cheer.gif

Aja, iz tega foruma - vici:

Polaganje ispita na fakultetu u Zagrebu: Profesor otvara index prvog
kandidata i vidi 1000 eura.
Profesor: Gde je bacena atomska bomba u drugom svetskom ratu?
Student: U Japanu.
Profesor: Polozili ste kolega, mozete ici.
Sledeci kandidat takode daje index ali bez novca.
Profesor: Gde je bacena prva atomska bomba u drugom svetskom ratu?
Student: Hiroshima , Japan
Profesor: Kada?
Student: Ponedeljak, 6. Augusta, 1945 u 8. sati ujutro.
Profesor: Koliko je osoba poginulo?
Student: Ukupno 90.000-140.000.
Profesor: A imena poginulih, kolega!?

P.s Punci ki je objavila ta vic in je nova sem dal za vspodbudo 5 pik, ki jih ima še zdaj.
cheer.gif

Zakaj iam pa jaz le dve
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
vse na računalnik.. iz pdfejv v word, pa pol urejanje pa barvanje pa zraven opombe.. se navadiš če printer crkne pa se ti ne da nonstop nekam laufat po 200 strani snovi nekam printat.. na koncu pa še kake elektronske knjige pa podobno.. študiram pa grafično tehnologijo..

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Jaz kombiniram oboje.

Knjiga pred mano, računalnik takoj zraven. Zapiski so itak passe, ker predavatelji dobesedno berejo s svojih power point prezentacij in/ali so tudi avtorji uradnega študijskega gradiva, od koder je spet predavanje dobesedno prepisano.

Zaprem vse aplikacije, ki "motijo", odprt pa je samo Firefox.

Parkrat sem prav spremljal... če iščem zelo specifično informacijo, da si razložim neko nejasnost v knjigi, je Google 10x hitrejši, kot da se poslužim kazala v knjigi. Pa tudi "kvaliteta" informacije me do sedaj še ni razočarala.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
To je res.
smile-1.gif

Veliko reči se hitreje da najti na netu kot da bi človek brskaril po knjigah. Pa tudi stvari, ki so v printanih knjigah, je fino imeti v še elektronski obliki - spet enak razlog: hitreje najdeš tisto razlago, besedo, definicijo,....ki jo tisti trenutek rabiš.

Samo to veliko bolj pride v poštev kasneje, manj pa med samim študijem (čeprav tudi med študijem ni za odmet). Študij običajno zahteva preštudirati nekaj knjig "od začetka do konca" in je izpit narejen. Kasneje pa človek išče samo še čisto določene podatke, razlage,... in takrat je brskanje po natisnjenih knjigah zelo zamudno početje, ki ti na koncu prinese samo dva ali največ tri poglede na problem, ti jih pa rabiš vsaj 5, če ne več.

Drugače je pa tako - resno študiranje nekega teksta (z barvanjem, podčrtovanjem, pisanjem opomb,...) še vedno zahteva print in zato se ponavadi na zahtevnejših sestankih vedno poskrbi, da se poleg elektronske vedno pripravijo tudi print verzije.

Računalnik je preveč omejen (cirkus z "listanjem", nima toliko možnosti označevanja, kot jih človek rabi, ne omogoča risanja oz. je to silno omejeno,... kar pa od tega slučajno že omogoča, je pa v primerjavi z neposrednim čečkanjem po papirju še vedno časovno izjemno zamudno) in tehnologija za oči še vedno ni prijazna (6 naprintanih strani lahko gledaš bp hkrati, pri ekranu pa umreš s skrolanjem gor in dol, saj oči dopuščajo pomanjšavo samo do določene mere....).

Edit - govorim za običajne uporabnike, ki rolajo word, exl, pdf datoteke.
Kako je pri tistih, ki imate zadaj grafične programe (in kako izgleda, če celo študiraš kaj v tej smeri), seveda ne vem.

@kvaliteto predavanj, ki so bila gor omenjena - če imaš v celi državi na voljo samo enega profesorja, ki nekaj predava, potem bi bil ta osel, če bi se ukvarjal s pripravo nanje... Saj mu itak ne bo nihče ušel!

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
ksz...
Če rabim le na hitro eno referenco, poiščem na računalniku, preberem - in pustim.
Če se rabim karkoli naučiti, obvezno sprintam. Se ne znam učiti brez podčrtovanja, obkrožanja, dopisovanja... Pa tudi težje se skoncentriram in kaj zapomnim, če le na ekranu berem.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
jz si v zviljenju se nism cesarkoli podcrtoval:D
se pa skoraj vedno ucim le z papirjev. razen, ce imam kaj za na racunalnik narest, potem ni druge:)

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
92
28
Wow, nism si mislu da tok izstopam, ker se ne spomnim, da bi kdaj kej sprintov in se učiu iz tega. Vse iz računalnika. Razen tisto kar je res treba sprintat in na faks odnest.
Gre pa dobr, mal msnjas zravn, sam se vedno mi kej v glavi ostane.