Učenje nemščine v Alfa stanju

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Glede na to, da imam bore malo časa, da izpilim nemščino in da končno dobim več poguma pri govorjenju, ne vem več kam naj se vpišem. Tečaji so mi popolnoma nekvalitetni, saj v večini učijo slovenci in je naglas in izgovarjanje besed preveč "slovensko".

Veliko sem že brala o teh tečajih, ko si kot v nekakšni hipnozi in te filajo preko slušalk z znanjem. Hja, ali je to res ali ne, sprašujem vas. Ima morda kdo izkušnje s tem? Kje je dejansko sploh to dobro?

Teta je bla na tem tečaju in je hvalila kot da je na lotu zadela. Samo jst njej bore malo verjamem, ker tudi če je bilo zanič, nebi priznala, da je denra stran vrgla.

Torej, ima kdo izkušnje?
cheer.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.009
11.131
113
CIA pa pranje možganov, seveda.

Drugače men je vedno pomagalo, da sem dal knjigo pod blazino, ko sem šel spat. Zjutraj sem vse znal in vedel.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
A lahko malo bolj resn odgovor?

Rabim izkušnje. Tudi, če je to navaden tečaj nemščine, sam da je res dober.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ne vem kakšne tečaje si to gledala, jaz sem na Berlitzu in so sami native govorci.

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Tudi jaz sem na Berlitzu imel "original" švabota. Ubistvo je zgledal tako, da če smo se hotl kaj zment smo "morali" se v nemščini zmenit, če ni šlo smo uporabli angleščino.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
A lahko malo bolj resn odgovor?

Rabim izkušnje. Tudi, če je to navaden tečaj nemščine, sam da je res dober.

No morda malce bolj resen odgovor. Tudi jaz sem se zanimal za to zadevo, vendar pri meni ne pride v postev ker je precej draga. Vem pa, da so te tecaje obiskovali ministri vlade RS in da jim je tecaje placala drzava. Ce se ne motim je bilo to v casu pred predsedovanjem EU in je o tem porocala tudi TV. Zdej ali je to dokaz o kakovosti pa ne bi vedel.

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
41
Jaz poznam 2, ki sta sla probat to zadevo in sta samo zasmrcala, nemscine znata pa toliko kot prej. Mogoce komu rata, ampak jaz sem bolj skepticen glede tega.