Učenje bordanja

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Letos me je začelo mikat bordanje in to kljub temu da nisem bil na sneglu na smučkah že nekaj let, pa tudi nikoli nisem kaj preveč dobro smučal. Bi pa letos poskusil bordanje.
Vem da prvo leto še ne bom obvaladl nevem kaj, vendar bi se rad naučil le toliko, da bom užival na snegu
smile-1.gif
Verjetno je to najboljša opcija za učenjje, druge ne vidim.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Na vsakem smučišču imaš smučarske šole, ki učijo tudi bordanje.
Manjša smučišča praviloma ceneje.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Naučil sem se sam in ni težko. Na krvavcu pojdi na otroško pa bo šlo. Ker sem bolj neroda, so ne zapestja in kolena pošteno bolela. 2 dneva sem rabil in sem že bil na vseh progah na krvavcu.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Citat:
Uporabnik matejm1994 pravi:
Letos me je začelo mikat bordanje in to kljub temu da nisem bil na sneglu na smučkah že nekaj let, pa tudi nikoli nisem kaj preveč dobro smučal. Bi pa letos poskusil bordanje.
Vem da prvo leto še ne bom obvaladl nevem kaj, vendar bi se rad naučil le toliko, da bom užival na snegu
smile-1.gif
Verjetno je to najboljša opcija za učenjje, druge ne vidim.

Gotovo imaš kakšnega kolega ali dva ki bordata, sposodi si opremo in pejte en dan skupaj probat, jaz sem se "naučil" v dveh dneh na Rogli, prej pa nikoli smučal... Seveda se zelo strmih klancev izogibam in napredujem počasi... blo je pa prvi dan prav tista "a mi je treba tega" no naslednji dan je bilo že bistveno bolje, tud sidra sem osvojil, čeprav sem se parkrat zdrl po tleh... Fajn je da maš enega ki ti da tistih par napotkov...

Pa srečno
smile-1.gif

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
To sem malo bral ja da bodo zapestja lahko bolela. Ampak če se navadim potem, se splača potrpet
wink-1.gif

Torej vidva sta se sama? Mogoče res najboljše kot @Garfildd reku, en kolega pa res borda, lahko bi ga malo povlekel za rokav če se mu bo dalo ukvarjat z mano. Rad bi čisto toliko, da znam, potem vedno več in bolje že pridobiš z prakso
smile-1.gif

Upam da mi bo uspelo
smile-1.gif

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Tudi sam sem samouk.
Pri učenju me niso bolela zapestja toliko kot rit.
Natakni si "želvo" in čelado obvezno.
Ni lepšega športa na snegu kot bordanje
cheer.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Citat:
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
In si zgubil kolega.
Ne razumem?
confused-1.gif

Predvidevam, da kolega borda za užitek in učenje začetnika ni glih užitek.
wink-1.gif

No imaš tudi take, ki se pustijo podkupit s toplim pirom in mrzlimi vampi, ampak potem si že skoraj na ceni šole bordanja.
grims-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.775
1.590
113
Emona / Carnium
Tudi jaz sem samouk. Nekoč sem precej rolkal in lahko, da je tudi to pripomoglo k hitremu učenju (medtem ko sem čakal na učitelja, sem se že sam naučil in odpovedal učitelja
grin1.gif
)
Naj ti nekdo kvalitetno pojasni osnove. Se pravi koordinacijo, pa fear factor
smile-1.gif
Če te bo strah nagniti (in ruknit na hrbet ali pleksus), se boš (m)učil dolgo in bo rezultat (uživanje) vprašljiv. Za prvi stik izberi bolj položno podlago, vendar ne vztrajaj predolgo in šibaj na strmino, kjer boš lažje probal zavoje itd.
Veliko vztrajnosti!

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
No, hvala vsem za nasvete. Bom probal najprej s prijatlom, če ne bo šlo, pa vzamem tečaj. Predvidevam da mi bo všeč
wink-1.gif

Hvala!

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.546
967
113
Citat:
No, hvala vsem za nasvete. Bom probal najprej s prijatlom, če ne bo šlo, pa vzamem tečaj. Predvidevam da mi bo všeč
wink-1.gif

Hvala!

Sam še sneg manjka.

PS Tud jaz sem predlani prvič nataknu bord na noge @ 43 age. Lani pa se ni izšlo (jaz in sneg nikoli nisva uspela najti skupnega termina). No ubil se glih nisem. Sem pa seveda soliral. (1x samkrat)

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Tudi jaz bi šel v šolo bordanja- za popolnega začrtnika. A opremo si lahko v celoti izposodiš ? Kam je najbližje in najbolje iz okolice Celja? Celjska koča mislim da še nima snega... pa še strmo se mi zdi kakor se mi zdi ko sem bil pred leti poleti gor.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.546
967
113
Ma jaz sem Board vezi in bucke kupil v eni Češki ONLINE trgovini. Teli: "AR SPORT SNOWBOARDS" Takrat so meli še slovensko web stran.
Ni blo drago sploh.

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Jaz sem jih že kar nekaj naučil bordat. Hitrost učenja je odvisna od splošnega športnega talenta in samozavesti. Ne smeš se bat. Opremo si lahko za prvič, drugič sposodiš ali pa si kupiš na kakšnem sejmu.

Kolega se je prvič peljal in speljal. Na celi progi, sicer dokaj položni, padel samo enkat. To sem prvič videl.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Evo danes sem jaz delal luknje v snegu
smile-1.gif
Super je blo, še bom šel. Na koncu je ratalo tako da sem se najprej eni 2 uri sam spuščal, potem pa še 1 uro z inštruktorjem. Naslednjič se moram naučit delat ovinke pa nujno enko kamero s sabo, ker to je za umret smešno gledat padce :D

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Citat:
Evo danes sem jaz delal luknje v snegu
smile-1.gif
Super je blo, še bom šel. Na koncu je ratalo tako da sem se najprej eni 2 uri sam spuščal, potem pa še 1 uro z inštruktorjem. Naslednjič se moram naučit delat ovinke pa nujno enko kamero s sabo, ker to je za umret smešno gledat padce :D

Evo super
smile-1.gif

men so rekli, da ko sem se samo postavil na bord, da je blo jasno da mi leži... in speljal do prve večje strmine, tam se pa parkrat sesul
in potem naprej...

Bistvo je bilo v tem, ko sem dobil občutek da imaš "težo" na sprednji nogi in potem z zadnjo zavijaš... pol je pa šlo samo še naprej in udi na sidra, ja to bi bilo smešno posnet, samo te mora nekdo drug snemat
evil.gif

Pa srečno!
cheer.gif

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
No ja, jaz sem se kar nekajkrat sesul, samo sem se tudi pobral. Enkrat je pa reees bolelo
cry12bpy.gif

To ja, to še meni ne gre, razmišljam d amoram imeti težo na prvi nogi in včasih rata, včasih pa tam sredi ovinka pozabim pa potem itak ne speljem kot je treba
smile-1.gif