Uboj žirafe v živalskem vrtu

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Očitno je res najbolje, da se nihče nikjer za nič ne briga ter v nič ne vtika.

Kot prvo mogoče se lahko človek neha vtikat v divje živali, ko pa se enkrat prestopi ta prag "božjega" pa mislim da težko pametujemo o morali.

Seveda so primerjave umrlih otrok nekje v podsaharski afriki vs. ubiti žiraf še bolj patetične od takega moraliziranja.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.176
16.443
113
Ja saj pravim, bolje potem da se res v nič ne vtikaš, ker je človek v vsej svoji zgodovini že tok stvari zaj3bu, da se pol kar nimaš pravice oglašat. Full dobr
grin1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Naslov teme je pa šokanten: uboj zirafe..kot svet na kanalu A
hysterical-1.gif

Ne, ne! Pri Svetu bi bil:

"Sokantni uboj nedolzne zirafe v zivalskem vrtu! Danes, v zivo, samo v oddaji Svet na Kanalu A!"

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
mah najbl boli to, da so to opravili javno, na velikem zvonu, kljub vsem peticijam, ponudbam za odkup, in ob tem niso izkazali nobenega zanimanja kaj si javnost misli... to boli, da jih boli [cenzura] in naredijo nekaj krutega. Sej polno živali vsak dan umre popolnoma brezveze... ker so pač na papirju za odpis. Sam o tem se ne govori, ni medijskega pompa in mi se ne sikiramo, ker ne vemo za to.

Po drugi strani, pa ni bilo nobenega posta tuki, ko so tm v enem japonskem zalivu se dobesedno izživljali na zajetimi živimi delfini, pol sveta je bilo na nogah (ta dogodek je vsakoletni, ker je to pri njih kultura), japonci pa tud trznil niso. Policaji so odstranjevali pripadnike greenpeacea, sea-sheparda, vse k so protestiral. Na sea-shepard strani je bil prenos v živo... tam lovijo te delfine za meso, za prodajo v cirkuse/akvarije, itn... Letos je bil celo en primer mladiča albina... tega so še posebej dolg matral, da so ga dobil... In seveda bo akvarij pol obiskovalcev k bojo ploskal belemu delfinu, ko bo skočil skozi obroč.

vglavnem groza, in skor me je imelo, da bi prodal svoj japonski avto, ker mi res ni jasno, kako je lahko tako napreden narod tako primitiven.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik yahel pravi:

Če pa človek kot močnejše in inteligentnejše bitje ubije žival za brezveze kar tako, to je pa naravnost odvratno.

LOL. Kle si tko mimo brcnu, da bolj ne bi mogel.
Namreč, v naravnem okolju bi te ta žiraf degažiiral v slogu Ronaldota in bi bil ti my ass močnejši in inteligentnejši.
smirk-1.gif

Namreč, noben scrkljan zahodnjak v Afriki ne bi preživel niti dneva brez pritiklin.
Pa tudi v džungli ne, da ne govorimo o hladnem severu.
Face it: "močni" smo zaradi izdelkov, ki jih naredijo drugi in jih lahko kupimo.
Če bi morali vse, kar imamo, narediti sami (vsak zase, posebej), bi bili goli in bosi. In npr povprečen Šenčurjan danes ne bi preživel dneva. Če ga ne bi ris požrl, bi pa zmrznil. Če ne bi prej crknil od lakote, ker ni sposoben ujeti mravlje, kaj šele zajca.
Aja, ta je pa kjut in ga sploh ne bi lovil, kaj šele frderbal za potrebe ražnja...
rolleyes-1.gif

Jah, kdo bo pa ogenj zakuril? Kako, S čim?
cry12bpy.gif

Inteligentni in močnejši?
hysterical-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
mah najbl boli to, da so to opravili javno, na velikem zvonu, kljub vsem peticijam, ponudbam za odkup, in ob tem niso izkazali nobenega zanimanja kaj si javnost misli... to boli, da jih boli [cenzura] in naredijo nekaj krutega. Sej polno živali vsak dan umre popolnoma brezveze... ker so pač na papirju za odpis. Sam o tem se ne govori, ni medijskega pompa in mi se ne sikiramo, ker ne vemo za to.

Po drugi strani, pa ni bilo nobenega posta tuki, ko so tm v enem japonskem zalivu se dobesedno izživljali na zajetimi živimi delfini, pol sveta je bilo na nogah (ta dogodek je vsakoletni, ker je to pri njih kultura), japonci pa tud trznil niso. Policaji so odstranjevali pripadnike greenpeacea, sea-sheparda, vse k so protestiral. Na sea-shepard strani je bil prenos v živo... tam lovijo te delfine za meso, za prodajo v cirkuse/akvarije, itn... Letos je bil celo en primer mladiča albina... tega so še posebej dolg matral, da so ga dobil... In seveda bo akvarij pol obiskovalcev k bojo ploskal belemu delfinu, ko bo skočil skozi obroč.

vglavnem groza, in skor me je imelo, da bi prodal svoj japonski avto, ker mi res ni jasno, kako je lahko tako napreden narod tako primitiven.
Jebali te delfini. Pač Japonska kultura; to je tko, kot bi pizdil čez cigote, ker nabirajo barvne kovine.
Ampak tale o avtu pa zmaga
hysterical-1.gif

Holland se mi je zameril, ker je znogiral MILFarco in bom prodal Renolta.
hysterical-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ma briga me za kovine.

sej pol k sm se potem vsedel v avto, sem si premislil...
smile-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
No, saj za Imprezo ti kar verjamem.
cool-1.gif

Enkrat sem se peljel z uno, ki jo imajo na Intersevicu na Letališki.
cheer.gif

Ohoho, to bi pa mel!
cool-1.gif

Sam bi moral službo zamenjat, da bi sploh zaslužil za bencin.
frown-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sej jih nimajo sam tam, so tud v privat garažah!
smile-1.gif

moja ni tok huda.

ja, jest pravim, da nobena zabava ni zastonj...

sicer pa se ta zgodba nikol ne neha, se tud tistega naveličaš in hočeš več... tko pravjo...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Bitch eno vprašanje zate ter za Ynosa - kaj lahko navaden smrtnik oz. skupina njih najlažje uredi oz. v situaciji najlažje pomaga? Odgovor lahko podata v obliki točke od ena do pet za dogodek, za katerega menita, da bi to lahko najlažje uredil oz. rešil.

Seveda je pa najbol simpl zganjat populizem a ne (in s temi številkami 0 osts in 100 posts prikazovat, kot da je folku poponoma vseeno za lačne in mrtve otroke a zaradi uboja žirafe pa panika) a v bistvu bi daleč najlažje od vsega preprečili ravno ta nesmiselen uboj mladega samca žirafe, kjer bi vodstvo ZOOja moralo samo reči OK vsem tisočim, ki so dali svoje podpise za peticijo pa bi bila zadeva rešena. Veliiiiko veliiiiiko lažje kot pa preprečiti svetovno lakoto ali umiriti vojne oz. preprečiti teroristične napade oz. izpade USA vojakov. Misliš, da temu ni tako?

Veš kaj mi je pa smešno. Ko nekdo objavi uboga žifara ipd..., pred dvemi dnevi pa veselo lepi na facebook akcijo za Mcdonalds in da bo kupil 20 bonov za BigMac-a. Ja, to kar je bilo z žirafo ni najlepše. Ampak mnogo hujše stvari se dogajajo po svetu, pa niso deležne 5% žirafine pozornosti.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:
Uporabnik yahel pravi:

Če pa človek kot močnejše in inteligentnejše bitje ubije žival za brezveze kar tako, to je pa naravnost odvratno.

LOL. Kle si tko mimo brcnu, da bolj ne bi mogel.
Namreč, v naravnem okolju bi te ta žiraf degažiiral v slogu Ronaldota in bi bil ti my ass močnejši in inteligentnejši.
smirk-1.gif

Namreč, noben scrkljan zahodnjak v Afriki ne bi preživel niti dneva brez pritiklin.

obstaja tak poseben zahodnjaški cevnat predmet ki glasno poči in nasprotnik se ponavadi zgrudi mrtev (vsaj v filmih)

Ne govorim da si z golimi rokami v prednosti proti levu, si pa v prednosti z inteligenco in veš da s pripomočki (kamen, lesena sekira, bakla, sulica, pokalica) lahko premagaš žival. Seveda je povprečen Šenčurjan navaden kmet in takemu kmetavzarju ne bo moralna ovira fentat žival. Jst sm navaden mešanček med razvajeno "mestno" srajco in kmetavzarjem, ubijal sem že, pa tudi sodeloval sem pri umoru. Še danes me preganja v sanjah... tko da ja, maš prav, jst bi težko preživel v džungli.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik skala pravi:
saj v v tistih hamburgerjih skoraj ni mesa... sami nadomestki.

Ena ocena z neta za McDonalds kot zanimivost.

An average of 6 billion burgers are sold world wide each year. Considering cattle weights between 1000-1200 lbs at time of slaughter and only 75% is actually used, roughly 12,000-15,000 are killed each day.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
kdo še sploh hodi v mcd? men je overrated, 2x letno grem tja na sladoled in to je to... grem rajš na sirni burek kot pa v mcd. Jedu sm pa tam nazadnje pred 2 leti v maleziji ker sem bil sit karija na vsakem vogalu.

vandrovec

Pripravnik
19. jan 2014
672
12
18
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Jebali te delfini. Pač Japonska kultura; to je tko, kot bi pizdil čez cigote, ker jedo pse, (zaščitene) ježe itd.

Sem ti malo popravil.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.176
16.443
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Bitch eno vprašanje zate ter za Ynosa - kaj lahko navaden smrtnik oz. skupina njih najlažje uredi oz. v situaciji najlažje pomaga? Odgovor lahko podata v obliki točke od ena do pet za dogodek, za katerega menita, da bi to lahko najlažje uredil oz. rešil.

Seveda je pa najbol simpl zganjat populizem a ne (in s temi številkami 0 osts in 100 posts prikazovat, kot da je folku poponoma vseeno za lačne in mrtve otroke a zaradi uboja žirafe pa panika) a v bistvu bi daleč najlažje od vsega preprečili ravno ta nesmiselen uboj mladega samca žirafe, kjer bi vodstvo ZOOja moralo samo reči OK vsem tisočim, ki so dali svoje podpise za peticijo pa bi bila zadeva rešena. Veliiiiko veliiiiiko lažje kot pa preprečiti svetovno lakoto ali umiriti vojne oz. preprečiti teroristične napade oz. izpade USA vojakov. Misliš, da temu ni tako?

Veš kaj mi je pa smešno. Ko nekdo objavi uboga žifara ipd..., pred dvemi dnevi pa veselo lepi na facebook akcijo za Mcdonalds in da bo kupil 20 bonov za BigMac-a. Ja, to kar je bilo z žirafo ni najlepše. Ampak mnogo hujše stvari se dogajajo po svetu, pa niso deležne 5% žirafine pozornosti.

Torej naj ignorirajmo vse kar ni najhujše v svojem spektru in vse male stvari kjer lahko pomagamo? Zgolj zato, ker se po svetu dogajajo veliko hujše stvari? Ma dajte no kere fore.....

Pa bravo za privlek McDonaldsa v to temo. AlterStyle.press

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.176
16.443
113
Citat:
Uporabnik sumamed pravi:
Grdo bi bil če bi jo ubili in meso zavrgli, tako je pa meso porabljeno.

Nope, v tem primeru bi bil to še bolj grdo oz. najgrše...tako je pa "samo" grdo. Hrane za leve ne primanjkuje, žiraf ni primeren za ZOO zaradi paritvenih lastnosti, vzeli bi ga v nekem parku ali pa bi nek miljonar plačal ZOOju kar nekaj denarja za odkup. Nope, dajmo ga fentat pred občinstvom, da bo show potem pa dajmo s tem mesom nahranit leve, da ne bomo zavrgli potem tega mesa. Bravo res.