u 3PM pa banke in SMS ob spletnem plačilu...

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
NLB:

Citat:
NLB je z dnem 17. 6. 2015 v sistem »3-D Secure« za varnejše nakupovanje po spletu uvedla dinamično avtentikacijo (dinamično enkratno geslo v SMS-ju), in sicer za NLB kartice MasterCard, Visa in BA/Maestro. Za več informacij o aktivaciji in nadaljnji uporabi standarda »3-D Secure« za svoje NLB kartice MasterCard, Visa in/ali BA/Maestro pokličite NLB Kontaktni center na telefonsko številko +386 1 477 2000 ali obiščite spletno stran www.nlb.si/3d-secure.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Mene tudi danes čakalo to sporočilo, ko odprl bankanet, že tisto kar so naredili prej, da je potrebna prijava z ključkom, mi ni bilo všeč, ne vem kaj komplicirajo toliko okoli tega.

Medtem, ko moja draga, ima lepo, simpl, spletno banko z uporabo zgolj certifikata, ta bankanet pa rine v nem kakšno vse preverjanje.

Upam, da bo tole s telefonom veljalo le za večje zneske, take, ki jih jaz niti ne uporabljam
wink-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Mene tudi danes čakalo to sporočilo, ko odprl bankanet, že tisto kar so naredili prej, da je potrebna prijava z ključkom, mi ni bilo všeč, ne vem kaj komplicirajo toliko okoli tega.

V nastavitvah si LAHKO izkjučiš, piše na lastno odgovornost ampak glej da moram 10x vpisovat ključek se pa tudi meni ne da!
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
To misliš da izklopiš tole dvojno preverjanje z SMS, ali to, da za login uporabiš ključek in lahko greš na stari sistem; username/password in ključek šele ob "naročilu" nečesa?

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.921
267
83
Slovenija
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Evo, sparkasse sporoča, da so moje podatke vse posredovali na bankart, a meni zavrača avtorizacijo.
Na NKBM za prepaid Viso pa sploh ne morem podpisat zahtevka za številko, čeprav jo imajo zavedeno kot kontakt :/

sem imel isti problem, pa smo ga danes skupaj rešili. Imaš kak šumnik v geslu?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
To misliš da izklopiš tole dvojno preverjanje z SMS, ali to, da za login uporabiš ključek in lahko greš na stari sistem; username/password in ključek šele ob "naročilu" nečesa?

Tole drugo lahko enostavno nastaviš v nastavitvah (zgoraj desno) pod uporabniki, aktiviraš si "uporabniško ime + geslo" račun ki je bil nekaj časa nazaj deaktiviran.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Banda, pa sem jim enkrat pisal, da kaj serjejo z to zaščito in če je možnost uporabe starega načina, pa nič.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik mcn pravi:
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Evo, sparkasse sporoča, da so moje podatke vse posredovali na bankart, a meni zavrača avtorizacijo.
Na NKBM za prepaid Viso pa sploh ne morem podpisat zahtevka za številko, čeprav jo imajo zavedeno kot kontakt :/

sem imel isti problem, pa smo ga danes skupaj rešili. Imaš kak šumnik v geslu?

čæšđž in IT pri meni niso kompatibilni
evil.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Ker za unicode nekateri še niso slišali.

Že prastari YUSCII je imel šumnike.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
No, očitno tudi sparkasse opušča certifikate in uvaja kalkulatorje oz certifikat na USB mediju.
Bo res treba menjat te bedake...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Evo, nova cvetka sparkasseja. prejšnji teden naročil za generator gesel zam obilne naprave, dobil v petek vsa gesla in zadevo aktiviral ter uporabljal. Danes se je zadeva upgrejdala, moral bi upgrejdat tudi sam geg, vendar v appu nikako ni sprejelo pina, ki sem si ga sam določil 2 dni nazaj. Seveda se je genrator zaradi tega celo izbrisal in rpeostane samo novo naročilo :S

nesposobneži na kubik so res, ne da bi povedal prejšnji teden, da se bo posodobilo in da naj počakam, da ne bom imel 2x letanja
bonk.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Škoda besed, samo da zjebejo preprostost uporabe :S

Spoštovani, v Banki Sparkasse d. d. se z rednimi nadgradnjami varnostnih ukrepov trudimo zagotavljati varno in obenem enostavno uporabo elektronskega poslovanja. Z namenom izboljšanja varnosti spletnih plačil bomo 15.9.2015 uvedli v elektronsko banko Net.Stik dodatne varnostne mehanizme, kjer bo poudarek na strogi avtentifikaciji uporabnikov pri dostopu do občutljivih podatkov o plačilih ter postopkov za odobritev plačilnih transakcij in izdajo elektronskih pooblastil.

Uporabniki elektronske banke Net.Stik bodo poslej morali avtorizirati plačila:
- za račune katerih plačnik ni imetnik računa in
- ko plačilo ni shranjeno med hitrimi plačili.

Vsa plačila, ki so shranjena kot hitra plačila, bo potrebno avtorizirati samo ob PRVI izvedbi po uvedbi stroge avtentifikacije. Kot hitro plačilo bo po novem upoštevano tudi plačilo v tujino. Uporabniki digitalnih potrdil boste avtorizacijo plačil lahko izvajali prek enkratnega gesla prejetega v obliki SMS sporočila na vašo kontaktno mobilno telefonsko številko.

Uporabniki GEG naprav pa boste avtorizacijo plačil izvajali prek naključno ustvarjenih enkratnih gesel s pomočjo GEG naprav. Z omenjenimi prenovami v postopku izvrševanja spletnih plačil želimo zagotoviti dodatno varnost pri plačevanju prek elektronske banke Net.Stik, zato vas ponovno pozivamo, da preverite in po potrebi popravite oz. dopolnite svoje kontaktne podatke (»Nastavitve/Sprememba kontaktnih podatkov«). Banka Sparkasse d. d.

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
To samo kaže na skrbno prikrivano resnico.. v banke se na veliko heka in krade denar, samo to ne dajo v javnost, sicer bi narod drugače hranil denar.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
To samo kaže na skrbno prikrivano resnico.. v banke se na veliko heka in krade denar, samo to ne dajo v javnost, sicer bi narod drugače hranil denar.
Itak da se, predvsem na račun neumnih ... pa v bistvu ne gre za nobeno hekanje, samo folk ne zna poskrbeti za varno uporabo. Precej jih niti ne ve, kaj pomeni če ga brskalnik vpraša ali si naj zapomni geslo.
grims-1.gif

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Mene pa bolj moti to brezstično plačevanje do 15€. Če si prej izgubil ali so ti ukradli kartico, je moral imeti najditelj ali lopov PIN, sedaj pa lahko veselo nakupuje v trgovini in pritiska kartico na terminal. Tako sem zamenjal PIKA zeleno za modro, sedaj bom pa verjetno nosil malo več gotovine za navadne nakupe,bančna kartica bo pa doma.
17758-icon_confused.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.925
113
pri taščici
Cestnino si ze pred desetletjem lahko placal "brezpinsko".
Shranjevanja gesla v brskalnik ie ena izmed "boljsih" odlocitev. Se geslo za certifikat si shranis in ima lopov vse....