u 3PM pa banke in SMS ob spletnem plačilu...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Očitno so se naše kretenske banke odločile, da nas bodo še bolj zajebavale v imenu varnosti. Sedaj hočejo, da se ob spletnem plačilu preko 3D secure pošlje SMS na GSM, brez tega se ne da več opravljati spletnega plačila. Zaradi butastega fiolka, ki piše kartice povsod bomo sedaj se jebal očitno vsi...

Je kdo že uredil, da se uporablja stari način z geslom za plačevanje online?

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Resno razmišljam, da bi menjal banko oz. naredil nek račun v tujini. To ne pelje nikamor - prov trudijo se, da bi nam oteževali delo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Dvostopenjska avtorizacija je standard varnosti danes (uporabljajo jo tuddi vsi veliki od googla in FBja in bo postala slejkoprej standard oz. obvezna), meni se ne zdi napačna. Precej boljše kot pa razni čitalci in ostale bedarije ki jih itak nimaš pri roki ko rabiš plačevat zadeve.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Sporoci kdaj in pri kateri banki v tujini si odpru racun.

Bos to storil se ta ali naslednji teden?

Sporoci!!!!

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
To je bebavo sto na uro, ker GSM že (zelo) dolgo nima spodobnega šifriranja.

Naj nam razdelijo papirne one time pade, hehehe
cool-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik trobla pravi:
Kaj pa če nimaš GSM-a? Kako pa gre potem z avtorizacijo?
Jebiga, potem pa pojdi v trgovino kupovat stvari. Velika večina Afričanov s standardom, ki je proti našemu žalostno nizek, ima GSM. To se mi danes zdi reč, brez katere ne gre več.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Evo, sparkasse sporoča, da so moje podatke vse posredovali na bankart, a meni zavrača avtorizacijo.
Na NKBM za prepaid Viso pa sploh ne morem podpisat zahtevka za številko, čeprav jo imajo zavedeno kot kontakt :/

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Jaz sem moral javit na NKBM telefonsko, ker so se zatipkali (falili eno cifro pri telefonski). Čakal sem samo 15 minut, da sem dobil protega operaterja.

Zadnjič, ko sem spreminjal, da se lahko v bankanet prijavim brez ključka, sem rabil 4x po 20 minut čakanja, da sem prišel na vrsto.

Napredek.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.656
3.935
113
Ljubljana
hmpg.net
ECB je leta 2013 izdala priporočila za varnost spletnih plačil.

Noter med drugim piše:
"Močna avtentikacija stranke je postopek, ki temelji na uporabi dveh ali več naslednjih elementov – označeni so
kot poznavanje, lastništvo in neločljiva povezava: i) nekaj, kar ve samo uporabnik, npr. statično geslo, koda,
osebna identifikacijska številka; ii) nekaj, kar je v izključni lasti uporabnika, npr. žeton, pametna kartica, mobilni
telefon; iii) nekaj, kar uporabnik je, npr. biometrična značilnost, kot je prstni odtis. Poleg tega morajo biti izbrani
elementi vzajemno neodvisni, tj. kršitev enega ne vpliva na drugega oziroma druge. Najmanj en element bi
moral biti tak, da ga ni mogoče ponovno uporabiti in reproducirati (z izjemo neločljive povezave) ter neopazno
ukrasti prek spleta. Postopek močne avtentikacije bi moral biti zasnovan tako, da varuje zaupnost podatkov za
avtentikacijo."

7.1 KV [kreditna plačila/e-pooblastilo/e-denar] PSP bi morali izvajati močno avtentikacijo strank za odobritev
strankinih spletnih plačilnih transakcij (vključno z množičnimi kreditnimi plačili) ter izdajo ali spremembo
elektronskih pooblastil za direktno obremenitev
....

PSP in upravljavci plačilnih shem bi morali priporočila izvesti do 1. februarja 2015.

PSP - ponudnik plačilnih storitev

Skratka. To je zahteval ECB, ne posamezna banka po svoji želji.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kar pomeni da bodo to prej ali slej uvedle vse banke v EU prostoru, kajne?
Za one ki pyzdakajo in bodo menjali banko, dane bodo prišli iz dežja pod kap...

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.656
3.935
113
Ljubljana
hmpg.net
Včeraj zvečer sem širil krivo vero glede roka veljavnosti priporočil.

BS predlaga datum 1.8.2015, zato se je začelo sedaj. Dejansko pa je za to, da se te smernice uveljavijo potrebno najprej sprejeti (na nivoju EU) PSD-2 (payment service directive), ki pa še ni usklajen in sprejet. Tako da pravno formalno še ne bi bilo treba uveljaviti teh direktiv.

Vendar smo Slovenci še enkrat pokazali, da smo mi boljši od vseh, ko gre za sledenju ukazom in se trudimo, da bi pri nas to veljalo prej, kot je potrebno.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Saj vem, da bo enim blazno bedno, ker bodo morali sedaj prekiniti telefonski klic med tem, ko bodo plačevali na blagajni.
Ostali bomo pa še naprej veselo plačevali z gotovino, z 0% jebanja z bankami.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.626
722
113
beri:
ob spletnem plačilu preko 3D secure pošlje SMS na GSM, brez tega se ne da več opravljati spletnega plačila

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Za plačila ob blagajnah pa so začeli uvajati brestična plačila za manjše zneske, tako da bomo lahko še manj moteče govorili po telefonu, medtem ko bomo plačevali.
evil.gif