TV za starejše

hubabuba

Zelenc'
8. okt 2013
1
0
1
Pozdravljeni! Iščem TV 40"+ za starejši osebi.
Ima katera znamka možnost izklopa naprednih funkcij, ali po možnosti dva daljinca?
Varianta en polno funkcionalen, drugi samo programi od 1 do 20, zvok +/-

Pogoj je le slovenski jezik v menijih, enostavni meniji in uporaben daljinec.
1 HDMI vhod, DVB-C mpg4, je verjetno danes samoumevno.

Ima kateri TV možnost nastavitve velikosti črk pri digitalnih kanalih?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.010
5.637
113
Vzames 46 pa je vse tok huge da ne rabs na velikost mislt
smile-1.gif

Preferiram samsunga ker mamo 2 in vse dela (stvari na usbju)

Napredne funkcije so pa etak knof oz menu zase tko da jih bosta najdla bl po pomoti!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hofer ali Lidl je imel prejšnji teden v ponudbi daljinec za starejše s par ogromnimi gumbi. Mogoče ga še imajo (oz. ga sigurno ima eBay).

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.010
5.637
113
Sej majo samsungovi daljinci ogromne gumbe za vol pa P

Ce ma pa sat al pa kabelsko ga mora pa tist daljinc zanimat...tist ma pa mejhne ponavad
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
No saj tisti je imel še veliki tipki 1 in 2 za izbrat TV ali drugo napravo. Sicer pa se dandanes kupi samo TV, brez nepotrebnih dodatnih naprav.

Glede velikosti črk - Philips ima precej večje kot Samsung.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik hubabuba pravi:
Pozdravljeni! Iščem TV 40"+ za starejši osebi.

1 .Ima katera znamka možnost izklopa naprednih funkcij, ali po možnosti dva daljinca?
Varianta en polno funkcionalen, drugi samo programi od 1 do 20, zvok +/-

2. Pogoj je le slovenski jezik v menijih, enostavni meniji in uporaben daljinec.
3. 1 HDMI vhod, DVB-C mpg4, je verjetno danes samoumevno.

4. Ima kateri TV možnost nastavitve velikosti črk pri digitalnih kanalih?

1. Žal ne. Daljince ti naj v trgovini pokažejo in tako bo odločitev lažja.
2. Trgovec ti naj pokaže menije in tako bo odločitev lažja. Po drugi strani je pa nastavitveni meni potrebuješ samo enkrat....
3. Jp, to je samoumnevno.
4. Absolutno največje črke in številko programa ima Philips. Mogoče še dodaten argument za Philipsa. Pri serijah 3 in 4xxx ( več je itak tatalen nesmisel za starejše uporabnike ), lahko v programski shemi mešaš analogne in digitalne programe.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

A ma kdo kaksen slo clanek iz neta ki opisuje da pri gledanju TVja rabis dodatno svetlobo da nimas utrujenih oci oziroma da je to dobro?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ne potrebuješ članka, obišči najbližjo trgovino z ambilight televizorji, prosi prodajalca, da ti da daljinca in se malo poigraj z nastavitvami. Če ima pa prodajalec še možnost, da ugasne luči v trgovini si pa zmagal ! :p

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
A ma kdo kaksen slo clanek iz neta ki opisuje da pri gledanju TVja rabis dodatno svetlobo da nimas utrujenih oci oziroma da je to dobro?
Končno pravo vprašanje ob nakupu TVeja za starejše. Običajno so do sedaj vsi razmišljali o nekem poceni nakupu, toliko, da starejši imajo nekaj za gledat..
Tudi sam sem že nekoliko starejši in imam zelo hitro utrujene oči, če so pogoji gledanja neustrezni. Tako sem pred nakupom nekajkrat
obiskal prijatelja, ki ima Philipsa z ambilajtom, pa so bile oči zelo hitro utrujene.
Sedaj imam v hiši dva LG televizorja s pasivno 3D. Enega 42" z nekoliko slabšimi karekteristikami, cena 800Evrov in pa enega boljšega 47" za 1800 Evrov. Čeprav je slika na prvi pogled pri obeh skoraj enaka, že čez nekaj časa opazim neke težave pri gledanju na cenejšem TVju.
Najmanj težav z očmi, oziroma za neomejeno gledanje, brez da bi zaznal kakršnekoli težave mi najbolj ustreza:
Dražji TV z boljšimi lastnostmi, rahlo osvetljen prostor, in še kot najboljši učinek, ki resnično blagodejno deluje, pa se bo mogoče kdo temu smejal, si nataknem pasivna 3D očala, pa ne glede na to, a gledam TV v 3D ali 2D.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
To ni zame, zase vem da ne gledam brez dodatne svetlobe, sam moram nevernikom pokazat pa nic ne najdem pametnega.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik Janez_Krajnski pravi:
Isti učinek dosežeš. če nastaviš sliko nekoliko temnejšo. Pasivna očala namreč nekoliko zavirajo svetlobo.

Točno to. Tip ima presvetel zaslon in si ga zatemnjuje z očali.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Našima sem lani nabavil panaa plazmo 55ST50. Več kot zadovoljna. Je bil pa problem regal in en kup debat da je stari CRT povsem ok kar nekaj let pred tem. No TV je par mesecev stal sredi dnevne. Nato pa je le mizar prišel na vrsto... Da bo zadeva absolutno OK me je prepričalo št obiskov zgornjega stanovanja leto prej, ko je 46" zamenjal 65".

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Citat:
Uporabnik bpfc pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Končno pravo vprašanje ob nakupu TVeja za starejše. Običajno so do sedaj vsi razmišljali o nekem poceni nakupu, toliko, da starejši imajo nekaj za gledat..
Tudi sam sem že nekoliko starejši in imam zelo hitro utrujene oči, če so pogoji gledanja neustrezni. Tako sem pred nakupom nekajkrat
obiskal prijatelja, ki ima Philipsa z ambilajtom, pa so bile oči zelo hitro utrujene.
Sedaj imam v hiši dva LG televizorja s pasivno 3D. Enega 42" z nekoliko slabšimi karekteristikami, cena 800Evrov in pa enega boljšega 47" za 1800 Evrov. Čeprav je slika na prvi pogled pri obeh skoraj enaka, že čez nekaj časa opazim neke težave pri gledanju na cenejšem TVju.
Najmanj težav z očmi, oziroma za neomejeno gledanje, brez da bi zaznal kakršnekoli težave mi najbolj ustreza:
Dražji TV z boljšimi lastnostmi, rahlo osvetljen prostor, in še kot najboljši učinek, ki resnično blagodejno deluje, pa se bo mogoče kdo temu smejal, si nataknem pasivna 3D očala, pa ne glede na to, a gledam TV v 3D ali 2D.
Kaj pa kupuješ LED, ki bruha svetlobo v prostor. Nabavil bi plazmo pa bi imel sliko prijazno očem.

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Lp
Da LED TV bruha svetlobo se nebi ravno strinjal, ker jo imam sam pa sem poizkušal z fotodiodami narediti ambilight, pa so zaznale premalo svetlobe, da bi mi zadeva delovala.