TV z Ukrivljenim zaslonom

JackSparrow

Pripravnik
29. apr 2013
253
10
18
Slovenija
LG na trg poslal prvo televizijo z ukrivljenim zaslonom

DNE

Kaj pravite na prihodnost takšnih ekranov?
pozdrav.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Nič takega, jaz imam enega ukrivljenega v garaži. Le da je ukrivljen v drugo smer.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
dokler bo "sesatvljen" iz več zaslonov (robovi po sredini), sploh ni uporaben. Se mi zdi, da lg dela take stvari bolj za reklamo oz, da si v cv napišejo, da so bli prvi. Se mi zdi, da so še en mimosun tut nardil prvi.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.877
107
63
štajerska
Citat:
Uporabnik JackSparrow pravi:
LG na trg poslal prvo televizijo z ukrivljenim zaslonom

DNE

Kaj pravite na prihodnost takšnih ekranov?
pozdrav.gif

in kakšna je prednost ?
do sedaj se je težilo k emu, da je zaslon raven. ukrivljene smo zamenjali z ravnimi. sedaj pa naj spe ukrivljenega nabavim ?
bonk.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.884
626
113
Kolikor jaz vidim in razumem, ta LG tv JE ukrivljen. Na sejmu so dali tri vštric, da se ukrivljenost bolj vidi.
Tv je idealen za nekoga, ki ga bo gledal sam in je potem celotna površina slike enako oddaljena od oči, pa še bleščanje je zmanjšano, ker se sonce težje ujame noter.
V glavnem je ql ideja.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
in kakšna je prednost ?
do sedaj se je težilo k emu, da je zaslon raven. ukrivljene smo zamenjali z ravnimi. sedaj pa naj spe ukrivljenega nabavim ?
bonk.gif

V katero smer si imel vpognjen ekran? Tako, da je na robovih bil bolj ali manj oddaljen od tvojih oči?
wink-1.gif

Prednost je v tem, da so vse točke ekrana enako oddaljene od oči, torej da ni težav s gledanjem pod kotom (drugačne barve, osvetljenost...). Pri 'majhnih' ekranih 24'' to ni problem, ko imaš kak 50'' ekran, je pa to že pomembno.

In ne, ni ti treba upognjenega nabavit. Saj ti tudi zdaj ni bilo treba ravnega nabavit, ali je mogoče kdo tebi s pištolo grozil?
rolleyes-1.gif