Tušmobil in napačen obračun porabe ?

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Takle mamo. Iz mobitela sem prenesel številko na Tušmobil. V ponedeljek je bila prenešena in sem začel uporabljat storitve, samo ročno sem se dal na Mobitelovo omrežje. Do sem vse ok. Zadeva laufa v nulo. Vzel sem paket tus30. Kar pomeni, da za 30€ dobim 500 minut pogovorov v katerokoli omrežje, 300 sms sporočil in 30 mms sporočil. Rekel sem si, da bom porabo spremljal tako, da enostavno vsak mesec resetiram števce za pogovore in števce za sporočila. No, danes po treh dne uporabe, pa zvem, da lahko elegantno vtipkaš v telefon *123# in sistem lepo javi tole:

Na voljo imate se:
336 min 40 s
pogovorov
190 SMS sporocil
22 MMS sporocil

Po temle sklepam, da sem v treh dneh porabil malo manj kot uro in pol pogovorov, 110 SMS sporočil, ter 8 MMS sporočil. Zanimivo! V ponedeljek ko sem začel stvar uporabljat, sem resetiral vse števce na Nokii. In danes mi kaže, da sem porabil 40 minut odhodnih klicev, ter poslanih 30 sporočil ter 0 mms sporočil.

Zanimivo, od kod tako velika razlika? Saj se bom obrnil na Tušmobil, samo zanima me, ali je kdo to že opazil in eventuelno kako je rešil problem glede razlike? Hvala.

P.s.: 100% se nisem zmotil, ker že itak Nokia to šteje, pa tudi dva dni ni taka doba, da se ne bi spomnil, ali sem poslal 30 ali 190 sporočil
uf-1.gif

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
Pri minutah je možno, ker je 30s interval Nokia ti pa sešteje samo toliko, kolikor si dejansko porabil, za MMS-e in SMS-e pa ne vem kako je...

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Takle mamo. Iz mobitela sem prenesel številko na Tušmobil. V ponedeljek je bila prenešena in sem začel uporabljat storitve, samo ročno sem se dal na Mobitelovo omrežje. Do sem vse ok. Zadeva laufa v nulo. Vzel sem paket tus30. Kar pomeni, da za 30€ dobim 500 minut pogovorov v katerokoli omrežje, 300 sms sporočil in 30 mms sporočil. Rekel sem si, da bom porabo spremljal tako, da enostavno vsak mesec resetiram števce za pogovore in števce za sporočila. No, danes po treh dne uporabe, pa zvem, da lahko elegantno vtipkaš v telefon *123# in sistem lepo javi tole:

Na voljo imate se:
336 min 40 s
pogovorov
190 SMS sporocil
22 MMS sporocil

Po temle sklepam, da sem v treh dneh porabil malo manj kot uro in pol pogovorov, 110 SMS sporočil, ter 8 MMS sporočil. Zanimivo! V ponedeljek ko sem začel stvar uporabljat, sem resetiral vse števce na Nokii. In danes mi kaže, da sem porabil 40 minut odhodnih klicev, ter poslanih 30 sporočil ter 0 mms sporočil.

Zanimivo, od kod tako velika razlika? Saj se bom obrnil na Tušmobil, samo zanima me, ali je kdo to že opazil in eventuelno kako je rešil problem glede razlike? Hvala.

P.s.: 100% se nisem zmotil, ker že itak Nokia to šteje, pa tudi dva dni ni taka doba, da se ne bi spomnil, ali sem poslal 30 ali 190 sporočil
uf-1.gif

Khm, ker dobiš fraj minut/SMSov/MMSov/krompirja mesečno proporcionalno glede na dan aktivacije?
shocked-1.gif

dex

Pripravnik
27. sep 2007
80
0
6
Poglej za kaj gre:
Ko te vklopijo, tvoj paket začne veljati od tega dneva,oz. število zakupljenih minut in sms se razdeli po dnevih in na razpolago imaš toliko minut, koliko je še od dneva vklopa do konca meseca( mene so vklopili 10 v mesecu, imam paket 25-300 min, in sem imel na razpolago do konca meseca 200 min).Malo konfuzno sem razložil,upam da si dojel.
Lp

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Hja, ok, ampak ali bom prvo položnico plačal polno (se pravi 30€ za paket in 10€ za priklop) skupaj bom dobil 40€, kot bi bil polni mesec, ali bo tudi to pol zmanjšano?

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Zakaj bi klical na CPU, k bi mu tm kaka mlada deklca razložila, da ne njemu in ne njej nebi bila jasno. Je vprašal na alter.si pa je dobil takoj odgovor, ker so tukaj itak samo strokovnjaki
evil.gif
.

Bolje dobit info od tistega, ki zadeva pozna, kot pa od enega, ki se je šele privaja
wink-1.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
No, res je, da bi mi to lahko povedala že teta tam na šaltru, ko sem sklenil naročnino, ampak ok, jebiga... Je pa treba tud tle kej vprašat, drgač bi pa lahko zaprli forum
wink-1.gif

EuroDJ

500. registrirani uporabnik
18. avg 2007
349
0
16
44
Citat:
Khm, ker dobiš fraj minut/SMSov/MMSov/krompirja mesečno proporcionalno glede na dan aktivacije?
shocked-1.gif
Tako je, prvi mesec ne plačaš celotne naročnine, s tem pa tudi ne dobiš vseh minut, SMSov, MMSov, ...

Smo pa včeraj na Tuš Frendi portal dodali najbolj pogosta zastavljena vprašanja in odgovore: http://www.tusfrendi.com/index...5&Itemid=54

Lista se bo še dopolnjevala.

Nazadnje uredil moderator:

EuroDJ

500. registrirani uporabnik
18. avg 2007
349
0
16
44
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
No, res je, da bi mi to lahko povedala že teta tam na šaltru, ko sem sklenil naročnino, ampak ok, jebiga... Je pa treba tud tle kej vprašat, drgač bi pa lahko zaprli forum
wink-1.gif
Vsa vprašanja in odgovore dobiš na Tušmobil in Tuš Telekom forumu: http://www.tusfrendi.com/forum/

Nazadnje uredil moderator:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Kaj pa v mojem primeru.

Na pogodbi imam dan aktavicije 21.x.2008 , stvar je pa začela delovati šele 27.x.2008 , nadomestne stevilke nisem dobil, naročnino za teh 7 dni so mi veselo zaračunali.

Stevilka seveda prvih sedem dni kolikor je trajal prenos ni delovala.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Ni res lost1. Ta čas je bila veljavna tista številka, ki je aktivirana na kartici od Tuša. Meni so tako rekli, ko sem sklenil naročnino, da pač bo aktivirala kr eno številko, ki bo veljavna tisti teden do prenosa...