Tuš in transparentnost cen?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Gre le za nesposobnost ali podkupljenost zakonodajne veje oblasti. Rešitev je preprosta: v zakonu izrecno dovolit popisovanje cen, tudi konkurenci. Enostavno vzet kateremukoli ponudniku kakršnegakoli blaga ali storitve ovirati pridobivanje informacij o njegovih cenah, ki poteka brez da bi bili zaradi tega obremenjeni njegovi delavci (torej po domače ja za popisovanje, ne za spraševanje o cenah) ...

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.597
3.948
113
Kje je pa pravna podlaga omejevanja? Ne smeš se sprehajat po trgovini pa prepisovat cen?

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Ojoj jaz pa na dom dobim taki popis cen. Pa še slike so zraven! Lahko pričakujem poziv sodišča za vohunjenje?
shocked-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Zanimivo res, da v času proste konkurence podjetje ne dovoljuje popisovanja cen. In to podjetje, ki na trgu nastopa s strategijo nizkih cen! Njihov celotni poslovni model sloni na tem, da privabljajo kupce Mercatorja in Spara, z nižjimi cenami.

Edina logična razlaga, ki se v praksi večim trgovcem: V akcijo daš 100 izdelkov, natisneš par sto tisoč letakov, pošlješ na domove....ostalim izdelkom pa rahlo dvigneš ceno. Kupec pride po 3 izdelke iz letaka, kupi še 15 ostalih in je na istem oz. mogoče celo na slabšem.

Najbolje da diplomsko iz tega napišem, se boš lahko šel z menoj sprehajat po trgovini pa pisat cene. Plačam ti pa čigumije.
grin1.gif

DCD

Pripravnik
1. sep 2007
94
0
6
Pa kaj se bunite. To ali bo dovolil popisovanje cen je svobodna odločitev vsakega trgovca.

Navsezadnje trgovina ni javni ampak zasebni prostor.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
No to je malo neumno da si ne smeš cen popisat, zakaj pa ne? Kje na svetu piše da jaz ne smem na listič zapisat za 20 artikolov koliko je cena, iti v vse 3 velikane in se potem na podlagi cen odločiti kaj bom kupil? Dobro, ne bom tega delal ker se mi ne splača, niti nimam živcev ampak teoretično...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Res je prav tako velja oz. do nedavnega je veljalo da če je denar moj se jaz odločam kje bom kupoval. Kdo je zdaj kralj? Jaz ali tuš?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Če je plac tvoj ti določaš kaj kdo lahko dela in kaj ne.

Sicer je off, ampak se ne morem premagat.

Ti si očitno še samski, a ne?
evil.gif

Sicer je off, ampak se ne morem premagat.

Ti si očitno copata, a ne?
evil.gif

Bagdad_Blue

i ate all the pies
13. avg 2007
222
0
16
43
LJ-VZHOD
Je že res, da lastniki lahko določajo sami kakšna so pravila trgovine, vendar morajo, kakor jaz vem, biti jasno napisana.
Obstajajo tudi uzakonjena pravila trženja, ki se jih je treba držat....al kaj ?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Ne, ne obstajajo! Veš kakšna je osnovna zakonitost trženja? Da če ni strank(kupcev) si propadel. Dovolj nazorno?

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
trgovina, ki obratuje je javni in ne zasebni prostor! enako je pri lokalih, prav zato se lastnik lokala ne more samovoljno odločiti, da bo imel kadilski lokal.

kaj je javni/zasebni prostor ne moreš definirati zgolj po lastnini. neprofitna stanovanja so naprimer v javni lasti, pa so zasebni prostori tistega, ki ga je dobil na razpisu.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik DCD pravi:
Pa kaj se bunite. To ali bo dovolil popisovanje cen je svobodna odločitev vsakega trgovca.

Navsezadnje trgovina ni javni ampak zasebni prostor.
Z vidika varstva potrošnika (ki ima prednost pred kakršnimikolimi pravicami trgovca) je to mimo,. zato je treba pravico popisovanja zagotovit z zakonom.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Če so v Mercatorju in Sparu PR-ovci bistri, bodo kaj hitro podali izjavo, da za njih je pomembna transparentnost cen na konkurenčnem trgu...in da ima potrošnik pravico biti zmožen primerjati te cene.