Turistično zavajanje

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Predpostavka:
Nek Nizozemec ali Anglež naleti na to stran
http://www.slovenia-trips.com/...on#.U10oDFe0Rq0

in se odloči za sledeče destinacije:
Super otroci se bodo kopali v jezeru Črnjava - kjer voda ni primerna za kopanje

Potem bomo šli še z biciklom ob kolpi (kolesarjenje v naravi prepovedano)

Potem pa še za nekaj dni v Prian na čudovito plažo:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kot da nobena druga država ne počne tega... Samo dobrega fotografa/fotošoperja rabiš, pa še Sirijo narediš v sanjsko destinacijo.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.344
3.008
113
Lublana
Obišči stran
Slovenski turizem pač temelji na zavajanju, kot vse ostalo v tej državi. Meni tudi ni jasno kako se slovenija vedno predstavlja, kot visoko razvita turistična dežela, ponudba je pa katastrofalno mizerna.

Matic78

Pripravnik
19. jun 2011
231
1
18
Nič novega,

tudi na Korziki počitijo vso morsko travo iz plaže pred slikanjem. Na slikah se vidi samo prozorna voda in snežno bel pesek. Ko prideš tja pa je realnost malce drugačna :D

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Slovenski turizem pač temelji na zavajanju, kot vse ostalo v tej državi. Meni tudi ni jasno kako se slovenija vedno predstavlja, kot visoko razvita turistična dežela, ponudba je pa katastrofalno mizerna.

Saj ni važno ali je jasno tebi.

Važno, da je jasno turistom, ker so oni tisti, ki jim je slovenska turistična ponudba tudi namenjena. Zdaj pa pojdi malo prebrat reviewje na tripadvisor, pa ti bo verjetno še manj jasno, ker so turisti pri nas serijsko zelo zadovoljni.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.134
1.912
113
Emona / Carnium
Večina turistov se ne vrača na iste destinacije. S tega stališča je vseeno kaj je na plakatu. Se bo pa verjetno našel tudi kdo, ki bo rekel, da je na plakatu lepo vreme, danes pa dežuje že cel dan.

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
Egipt
tongue-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Mah, saj je povsod po svetu enako.

V bistvu lažje najdeš enako lepoto kot na sliki vsepovsod drugje, kot na kraju, ki je na sliki
grin1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kaj si pa mislil drugega?
Lahko biciklaš po cestah, tamle na tisti sliki pa gotovo ne.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
In zakaj je nasa turisticna ponudba bedna? To kr neki folk stalno prbija, pa sploh pojma nima, al ma pa tok bizarne zahteve, da se nikjer ne najde.
bonk.gif

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
In zakaj je nasa turisticna ponudba bedna? To kr neki folk stalno prbija, pa sploh pojma nima, al ma pa tok bizarne zahteve, da se nikjer ne najde.
bonk.gif

To po mojih izkušnjah večinoma pribija folk, ki je višek turističnega udejstvovanja doživel v resortu v Sharmu ali Antalyi za 399€ ali na križarjenju s Costo iz Savone do Sicilije in nazaj za 299€. Če je bil slučajno še v Dubaju (ali pa tam samo prestopal), pa itak misli, da je že dr. turističnih ved.

Takšen folk je ponavadi najbolj zatežen in najbolj nerazgledan in se vsaja za vsako malenkost.

Ko sem še več sodeloval s turistično agencijo, je zmagala ena ženska, ki se je pritožila, ker je voznik minibusa ni dostavil do vrat hotela v bližini trga Sv. Marka v Benetkah.
hysterical-1.gif

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
To je čista resnica ... zakaj ponujajo fotografije kolesarjenja v naravi, če je prepovedano? Mene, da s tako reklamo privabijo v ... Avstrijo na primer, super, gremo downhillat, potem pa ti škif maha z loparjem in ti naloži kazen ker si kolesaril v naravi ... ja super, od danes naprej sem zadnjič v avstriji.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.344
3.008
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:

Saj ni važno ali je jasno tebi.

Važno, da je jasno turistom, ker so oni tisti, ki jim je slovenska turistična ponudba tudi namenjena. Zdaj pa pojdi malo prebrat reviewje na tripadvisor, pa ti bo verjetno še manj jasno, ker so turisti pri nas serijsko zelo zadovoljni.

Prebral sem že mnogo teh člankov. Marsikaj dobrega lahko ponudimo pa še tega ne znamo najbolje, o kakšni dodatni turistični ponudbi lahko samo sanjaš.

Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Večina turistov se ne vrača na iste destinacije. S tega stališča je vseeno kaj je na plakatu.

Tipično razmišljanje iz časov Jugoturizma, ogromno računati za slabo ponudbo po domače nategniti na vseh koncih, ker je turista potrebno obrati takoj saj ga itak nikoli več ne bo nazaj. Ogromno turistov se vrača na iste destinacije, če so bili prvič zadovoljni, poleg tega je zadovoljni turist, ki je dobil vse kar je pričakoval plus še kaj več tudi dobra brezplačna reklama.

Citat:
Uporabnik alfabet pravi:

To po mojih izkušnjah večinoma pribija folk, ki je višek turističnega udejstvovanja doživel v resortu v Sharmu ali Antalyi za 399€ ali na križarjenju s Costo iz Savone do Sicilije in nazaj za 299€. Če je bil slučajno še v Dubaju (ali pa tam samo prestopal), pa itak misli, da je že dr. turističnih ved.

Takšen folk je ponavadi najbolj zatežen in najbolj nerazgledan in se vsaja za vsako malenkost.

Nič od omenjenega še nisem obiskal in videl. Nikoli tudi nikamor ne grem s turističnimi agencijami, jaz pravim, da je to za retardirance in kakšne upokojence. Prav tako me niti slučajno ne zanimajo svetvne turistične znamenitosti, ki so jih nekateri lepili v zgornjih postih.

Težko je tu preko foruma razložiti kaj me moti v Slovenskem turizmu, ker nekateri, kot vedno nočejo nič slišati o tem, da je v Sloveniji lahko karkoli narobe. Nekateri pa nasplošno vedno vse vejo in potem dajejo blesave primerjave s slikcami, da drugje ni nič bolje. Nima smisla. Sicer pa največ povejo številke in te so v slovenskem turizmu zelo majhne, lahko bi pa zelo dobro živeli od turizma. Ampak ne, saj je tako čisto v redu kajne? Nič ni narobe, pa kaj če se turisti ne vračajo...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.237
7.020
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Slovenski turizem pač temelji na zavajanju, kot vse ostalo v tej državi.
Vsak turizem, ne samo naš
Se podpišem, tudi pod nekatere druge podobne komentarje.
Mogoče tudi zaradi tega ne spadam med pogoste turiste.
Pa hvala za slike, mogoče bom sestavil email in jih bom delil z znanci. Se bom po dolgem času spet na njih spomnil po emailu, tokrat ne z fwd mejla....

Nazadnje urejeno: