Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Saj ni važno ali je jasno tebi.
Važno, da je jasno turistom, ker so oni tisti, ki jim je slovenska turistična ponudba tudi namenjena. Zdaj pa pojdi malo prebrat reviewje na tripadvisor, pa ti bo verjetno še manj jasno, ker so turisti pri nas serijsko zelo zadovoljni.
Prebral sem že mnogo teh člankov. Marsikaj dobrega lahko ponudimo pa še tega ne znamo najbolje, o kakšni dodatni turistični ponudbi lahko samo sanjaš.
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Večina turistov se ne vrača na iste destinacije. S tega stališča je vseeno kaj je na plakatu.
Tipično razmišljanje iz časov Jugoturizma, ogromno računati za slabo ponudbo po domače nategniti na vseh koncih, ker je turista potrebno obrati takoj saj ga itak nikoli več ne bo nazaj. Ogromno turistov se vrača na iste destinacije, če so bili prvič zadovoljni, poleg tega je zadovoljni turist, ki je dobil vse kar je pričakoval plus še kaj več tudi dobra brezplačna reklama.
Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
To po mojih izkušnjah večinoma pribija folk, ki je višek turističnega udejstvovanja doživel v resortu v Sharmu ali Antalyi za 399€ ali na križarjenju s Costo iz Savone do Sicilije in nazaj za 299€. Če je bil slučajno še v Dubaju (ali pa tam samo prestopal), pa itak misli, da je že dr. turističnih ved.
Takšen folk je ponavadi najbolj zatežen in najbolj nerazgledan in se vsaja za vsako malenkost.
Nič od omenjenega še nisem obiskal in videl. Nikoli tudi nikamor ne grem s turističnimi agencijami, jaz pravim, da je to za retardirance in kakšne upokojence. Prav tako me niti slučajno ne zanimajo svetvne turistične znamenitosti, ki so jih nekateri lepili v zgornjih postih.
Težko je tu preko foruma razložiti kaj me moti v Slovenskem turizmu, ker nekateri, kot vedno nočejo nič slišati o tem, da je v Sloveniji lahko karkoli narobe. Nekateri pa nasplošno vedno vse vejo in potem dajejo blesave primerjave s slikcami, da drugje ni nič bolje. Nima smisla. Sicer pa največ povejo številke in te so v slovenskem turizmu zelo majhne, lahko bi pa zelo dobro živeli od turizma. Ampak ne, saj je tako čisto v redu kajne? Nič ni narobe, pa kaj če se turisti ne vračajo...