Tudi to je krito, seveda pod svojimi pogoji, če vzameš zavarovanje, ki to krije. Ponavadi se doplača.ni pa kritja, če zboliš pred odhodom na destinacijo (odpoved).
Govora je o Covid kritju in posledično odpovedi potovanja zaradi Covida - pri vseh zavarovalnicah je to izključitev!Tudi to je krito, seveda pod svojimi pogoji, če vzameš zavarovanje, ki to krije. Ponavadi se doplača.
Grawe Turist 9. člen. Ali sem kaj narobe bral?Govora je o Covid kritju in posledično odpovedi potovanja zaradi Covida - pri vseh zavarovalnicah je to izključitev!
Če pa si na primer zlomiš nogo ali zboliš za gripo, je to krito, če pa zboliš za covidom pred odhodom pa ni krito,
če tudi imaš vključeno/doplačano kritje odpovedi potovanja.
Ups... sem spregledal Grawe...Grawe Turist 9. člen. Ali sem kaj narobe bral?
Jaz nisem tako razumel, krito je najbrž oboje, če je vezano na isto potovanje (časovni okvir).*odpoved potovanja velja samo za komplet aranažmaje kupljene preko turistične agencije, ne velja pa na primer če si najameš nekaj prek Bookinga
in kupiš letalsko karto posebej (turistična agencija)
Turistični aranžma si kupil preko agencije, ali si sam rihtal posebej letalo in posebej namestitev?Če komu pomaga: kombinacija Grawe in Coris-a. Zbolel za covidom pred potovanjem januarja (vključen riziko odpovedi Grawe letno družinsko), povrnili brez problema letalske karte in namestitev. Imajo pa klavzulo da ne pokrivajo Covid karantene v tujini. Tam pa "vskoči" Coris, ki pa ne pokriva tveganja odpovedi (ker še nisi v tujini), pokriva pa karanteno oz. covid, če zboliš v tujini. Malo overheada, ker nekaj stvar oba pokrivata, ampak s to kombinacijo gre. Še cena: družinsko za 4 osebe Grawe je malenkost čez 200 na leto (vredno vsakega centa če se mene vpraša). Coris mislim da me je prišel nekaj čez 100 prvotno, samo je na obdobje (cca 3 tedne) in sem ga samo podaljšal (ker sem pač prestavil potovanje) in mislim da sem še enih slabih 50 eur dodal.
Po moji logiki, če vzameš hotel z možnostjo zastonj odpovedi, ne potrebuješ v ta namen Corisa.ksz
Če imaš Coris zavarovanje riziko odpovedi, ali ti pokriva stroške namestitve, če vzameš namestitev brez možnosti zastonj odpovedi?
Torej na Bookingu je opcija hotel brez zastonj odpovedi, cena X, in isti hotel z zastonj odpovedjo, cena X + 100 eur.
Če vzamem hotel brez zastonj odpovedi in kdo zboli, da ne moremo na potovanje, a mi Coris vrne ta denar za hotel?