Turbina spi dalje

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Pasat 09' TDI, 160k km, mi zjutraj prvih 100-300m ne zbudi turbine, in se peljem brez nje. To je 5/6ih vzigov recimo.

Avto je od firme, prvi lastniki, brez karambola, servisiran. Sem peljal na servis, rač. Ne pokaze nič. Zjutraj serviserju dela normalno. Naslednje jutro se spet 30 peljem po ulici,.,

Nasveti?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.268
113
mogoče ima pa AMXTSS (anti-MX-turbo-security-system), kar obvaruje turbino pred delovanjem s polno obremenitvijo, ko motor in ostale komponente še niso ogrete na vsaj pribliiižno delovno temperaturo
grims-1.gif

(lahko pa da te samo kakšna vakuum cevka zeza, v smislu da ima kje kak luft, ki se zapre sam od sebe zaradi raztegljivosti materialov pri spreminjanju temperature okoli)

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
To okol cevke mi je tut serviser rekel.

Malo cvikam, ker grem v petek 125km v drug kraj, in to traso bom fural vsak teden enkrat sigurno, in nebi rad obstal kje sred avtobana, zunaj -5, snezi, jaz pa štiri blinkere na odstavnem... Na firmi mojih opozoril, da me bo zametalo nekje v pysdi materni ne jemljejo resno
smile-1.gif

Upam da nisem jaz tisti ki sem ga v 500 prevozenih unicil, ker zjutraj mi cold starti niso ravno neka referenca, gas pa gremo da ne zamudimo na šiht.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Pa joooj, a je potrebno zakomplicirat? Hotel je pač napisat da avto nima tiste prave moči in da se pelje kot da turbina ne bi delovala, saj vsi vemo kaj je hotel povedat ali...?
smile-1.gif
lp

PS:. Eno vprašanje za laika, a turbina vedno deluje kot motor deluje? Tudi če je v okvari? Zanimjivo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ja to je vsem jasno da se "suče" ampak kaj če nima efekta? Potem ne dela za moje pojme
smile-1.gif
Saj pravim, nimam pojma zato vprašam. Nisam ti ja mehaniče.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
saj vsi vemo kaj je hotel povedat ali...?
smile-1.gif
lp

Mislim da ne.

In bi bilo zanimivo vedeti ali res naj ne bi turbina delovala ali zgolj malko rabi več potsika prvih tristo metrov kot ga dobi (razlika je očitna).

Po mojih izkušnjaš..ko turbina ni delala, zadeva ni lavfala niti kot navaden dizel..obup.

Ker drugače, če si pozoren, je slišati žvižgaje vedno..tudi na štant gasu.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Hmmm, a misliš ona varianta kot stari Yugoti, ko je bilo zjutraj mrzlo (minus) in so prvih 653m šli le z 30% svoje dejanske moči in trokirali?
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.189
9.817
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
mogoče ima pa AMXTSS (anti-MX-turbo-security-system), kar obvaruje turbino pred delovanjem s polno obremenitvijo, ko motor in ostale komponente še niso ogrete na vsaj pribliiižno delovno temperaturo
grims-1.gif
Citat:
ker zjutraj mi cold starti niso ravno neka referenca, gas pa gremo da ne zamudimo na šiht.
Kaj češ, se ne bi sekiral preveč. Isto en znanc zjutraj. -5 on pa v prvo pa gasa do konca. Da se zavrti, sej ma ja turbino
grin1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
grims-1.gif
Citat:
ker zjutraj mi cold starti niso ravno neka referenca, gas pa gremo da ne zamudimo na šiht.
Kaj češ, se ne bi sekiral preveč. Isto en znanc zjutraj. -5 on pa v prvo pa gasa do konca. Da se zavrti, sej ma ja turbino
grin1.gif

Jaz ga zjutraj tut obrnem tam na 4 jurje, da vidim ki sem. Samo zadnje dni mu očitno ne paše več
evil.gif