Tujci so cigani

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Ja švabi si pač v drugih državah privoščijo to, kar si doma ne upajo. Namreč na Gallielo ali kako se že reče dokumentarni oddaji na nemškem programu, je enkrat bilo prikazano, kako tam kifeljci čakajo v civil obleki pa civil avtu na parkplacih, ko bo kakšen buhtl vrgel smeti na tla pred trgovino ali kje drugje.
Potem, pri enem, so bili celo tako strogi, da sta mogla smeti prebrati in jih sortirati iz smetnjaka - plastika, steklo, itd, v zameno, da nista dobila kazni.
Potem ju je novinarka vprašala, zakaj sta smeti odvrgla na tla, pa je en rekel, da sploh ni opazil, da mu je kaj dol padlo ... kao ... a v tisti roki pa je držal samo prazno plastenko, pa ni opazil da ima naenkrat roko prazno.
wink-1.gif

Ampak je pa treba priznati, da imajo švabi zelo čista mesta in naselja, glede na to, da je tam 20x več prebivalcev, kot pri nas, pa je pri nas trikrat več smeti na tleh, kot pri njih.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
pravzaprav najdeš sfinje povsod in ne samo med tujci
uf-1.gif

jaz osebno tega nikoli ne bom razumel, kako lahko nekaj vržeš skozi okno (pa naj bo to "samo" ovitek od kakšne čokoladice), če lahko brez problema daš do naslednjega postanka npr. na sovoznikova tla in potem brez problema vržeš v koš. Sploh okoli MCjev je v MBju takšna sfinjarija v jutranjih urah, kot da ima tam Snaga deponije
uf-1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
ksz

Niso severnjaki brezmadežni; morda lahko govorimo o manjšem deležu packov, a se vseeno najdejo. Trenutno v Avstriji poteka akcija ozaveščanja o neodmetavanju smeti iz avtomobila. ASFINAG naj bil v letu 2013 iz avstrijskih AC pobral 1000 ton smeti - verjetno niso vse nasmetili Balkanci.

Ne morem verjet...odmetavanje smeti iz avta...
bonk.gif
jaz bi uvedel obvezne kamere v avtomobile,pa da se strogo kaznuje vsakega,ki ga nekdo posname,da je nekaj odvrgel iz avtomobila!!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.206
6.992
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik smt pravi:
no, no. svabi so taki umazanci, da glava pece. govorim za avstrijo. videl na svoje oci. mcdonalds/ stojimo pri avtu, model pobira smeti (zaposleni), par metrov prec pa modeli (govorili so nemsko, ja znam razlocit nemce od nenemcev) mecejo vse na tla. od mcshita, embalaze, vsebino (kar niso pojedli), skatlice od cikov,..... zraven so se se smejali in gledali modela, ki pobira. da ne govorim, da je cela okolica meka kot smetisce. ostanke vidis vse do avtoceste.
Glej z druge plati.....
Tisti ki je pobiral smeti bi bil brez službe, če ne bi bilo tistih ki so jih stran metali

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.162
4.149
113
Glavni problem smeti ki jih jst opažam ob cesti so alkoholiki oz. raje recimo alkoholičarke. Vsaj tu po naših rovtah so ob cestah samo piksne poceni pira. Včasih sem naivno mislil da to pomeče mularija ko gre na žur, ampak recimo moja generacija vem da to nismo delali in sem skoraj prepričan da so mlajše generacije bolj osveščene.

Skratka tipičen slovenski alkoholik je alkoholik v gostilni, malo manj tipičen (sploh če je ženska) pa je skrit alkoholik. Torej ne pijejo na javnih krajih in vpričo drugih ampak se nacejajo "za pogum" medtem ko jih noben ne vidi. Kaj je lepšega kot v avtu odpret pir ali dva na poti v službo in potem nazaj spet! Torej 4 piri na dan, 5x na teden in to celo leto. Na koncu se na trasi od enega alkoholika nabere 1000 piksen na leto. Spomladi ko je čistilna akcija se čudiš kako je na vsakih 50 metrov ena vreča piksen (pa to 3je alkoholiki namečejo v celem letu).

Skratka del programa za odvajanje od alkohola bi moralo biti 2 tedna pobiranja smeti ob cesti. Bi se mogoče kdo zamislil, če mu že do očiščenja nebi pomagalo bi se pa vsaj smeti znebil na bolj kulturen način.

Aja rekel sem da so to večinoma ženske, to lahko tudi potrdim tudi drugače ker takoj za piksnami pira so razni "probiotični jogurtki" ipd. ženske bedarije. Tako da feministke bi tudi poslal ob cesto, 1 teden dela pa naj potem povejo kje je enakopravnost spolov (v svinjanju očitno je ni, tako da je prav da ženske tudi doma pucajo več). Sej glede "bitke med spoloma" kdo je večja svinja bi lahko še kakšno rekli, recimo za "straniščno" kulturo kjer moški stoje ne posvinjajo toliko kot ženske.
grims-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.093
113
v lokalni ostariji
alkoholičarke res bolj žganje pijejo (Da se ne voha).
tisti ki bolj pijejo pivo so kr dost odkriti in ne skrivajo kej preveč tistih piksn pa jih lepo doma pospravijo. je pa pujsov povsod dosti. sam opažam tam kjer so fuk placi je tega toliko več... zgleda da kakšno mamco po sexu zažeja pa si odpre sok, jebač pa pivo potem pa da ni sledov v avtu oboje skoz okno ven...

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
631
56
28
Ja, in koliko je kadilcev, ki mečejo čike skozi okno iz avta? Dvomim, da bilokateri kadilec uporablja pepelnik v avtu za cigaret ugasnit.... Pa na parkingu ali pred trgovino...pa na plaži na morju...sami čiki...SRAMOTA... Pa to ne nemci, ampak tud slovenci...

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Pa dobro, razumite, da ni potrebno delati prevelike panike glede čikov in papirja ter ostalega, kar narava sčasoma "pospravi". Problem so plastika, alufolije, steklenice, plastenke itd ... Glede papira in podobnega materiala, ki ga vreme s časoma pospravi, ni glih treba posvečati preveč pozornosti. Morem pa rečti, da sem se po nurnbergu, po munchnu pa po berlinu malo vozil s kolesom, pa nikoli nisem videl toliko smeti po mestu, kot pri nas po mestih. Na vse zadnje sem v munchnu v enem delu videl, kjer je neka velika cerkev ali kaj pri pm je to bilo, so eni "komunalčani" s temi avteki čistili tla. Štirje so se peljali čisto en ob drugem, trije pa so z metlami leteli tam, kjer ti avteki niso mogli zraven. A pozna kdo isti primer pri nas? Ne.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ksz
Moja logika teorije zarote mi pravi, da je bila tale tema sugerirana z višjih položajev in ima globoke korenine v bivšem, enoumnem režimu, z namenom ustvarjanja protisevernjaškega vzdušja, kar seveda pomenui, ustvarjanje balkanloverskega vzdušja.
....ne me jebat
bonk.gif
, mi bo en govoru de so kultivirani Nemci večji prasci ko mi balkanezerji, ko smo na stopnji pračloveka proti njim

Pa ka to vidim zgoraj, ...se en buni zarad čikov skozi okno
rolleyes-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
Pa dobro, razumite, da ni potrebno delati prevelike panike glede čikov in papirja ter ostalega, kar narava sčasoma "pospravi".

Filtrov naravi zelo dolgo časa ne "pospravi".

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
A zdaj smo pa drugi krivi, ker si ti tako zaplankan, da še nisi videl tujine?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Pa dobro, razumite, da ni potrebno delati prevelike panike glede čikov in papirja ter ostalega, kar narava sčasoma "pospravi".

Filtrov naravi zelo dolgo časa ne "pospravi".
Uradno tri mesece. Samo vodo dodaja.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.732
6.502
113
Citat:
Štirje so se peljali čisto en ob drugem, trije pa so z metlami leteli tam, kjer ti avteki niso mogli zraven. A pozna kdo isti primer pri nas? Ne.

V Ljubljani je ogromno mehanizacije in ljudi Snage po vsakem večjem dogodku. Okoli Maximarketa in ob Ljubljanici mladina ob vikendih naredi tako štalo, da kar dolgo čistijo za njimi. Večina takrat spi in tega ne vidi.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik keber pravi:
A zdaj smo pa drugi krivi, ker si ti tako zaplankan, da še nisi videl tujine?
sej sn bil, smo v Avstriji nabavlali, pa k Madžarom na štante po cote hodli, pa na Češko al Slovaško-ne vem ki sn bil, smo po orodje in dele za pičipokija hodli
cheer.gif

jst sn star svetovljan
rolleyes-1.gif

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.048
3.732
113
Pri nas, ki smo bolj ob meji dostikrat na lokaciji, kjer je bila prej policija/carina, vidim, da ustavljajo ob cesti tovornjakarji in lepo kar čez okno na desni strani ven mečejo kar imajo viška. Enkrat sem na njivi našel celo polovico kilske štruce kruha zapakirane v vrečki in pa kup pločevink. Ljudje so dobesedno take svinje, da skorajda ne moreš verjeti.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik capl pravi:
ksz
Moja logika teorije zarote mi pravi, da je bila tale tema sugerirana z višjih položajev in ima globoke korenine v bivšem, enoumnem režimu, z namenom ustvarjanja protisevernjaškega vzdušja, kar seveda pomenui, ustvarjanje balkanloverskega vzdušja.
....ne me jebat
bonk.gif
, mi bo en govoru de so kultivirani Nemci večji prasci ko mi balkanezerji, ko smo na stopnji pračloveka proti njim

Pa ka to vidim zgoraj, ...se en buni zarad čikov skozi okno
rolleyes-1.gif
. saj se hecaš? pa tole o čikih, sory samo kultura je eno - davek je čisto nekaj drugega. v tvojem navedku ne gresta niti pod razno skupaj.