Tud z 250 evri se da preživet

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Živjo

Prosim ne pište, kakšnih bedarij, ker te ljudje si zaslužijo
aplauz.gif

Poznam 10 in večo seb tukaj na vasi, ki preživijo z zelo zelo nizkimi dohodki pa so danes te osebe stare tud 95 let. Prvi primer je ta, da cca 2 km stran možakar preživi z 260 evri na mesec, kar solidno, hrano si vse kupi plača elektriko, telefon in rtv. Drva ima doma in si jih napravi sam, vse drva iz gozda zvozi sam z krjolo, ima tud travnik, manjši hlev pa kljub temu nima nobene živali, kar za moje pojme pomeni, da ne potrebuje oz. ne zmore kmetovat. Nima ne avta, nikoli ne gre na dopust, ŽE VRSTO LET JE SKOZI DOMA. Hrano mu dostavijo.

Druga oseba preživi z pol manj dohodki in spet tretja, četra, peta, šest oseba ITD Teh oseb je veliko

Te osebe torej nikoli skoraj ne zapustijo doma, nima ne avta, nimajo nič, kaj prestižnega, nimajo mobitelov, računalnika, kot, da bi živeli sredi 1950 leta.

Torej, če si skromen in se odpoveš prestižu se da komot preživet z majhnimi dohodki.

SEDAJ PA SI ZAMISLITE, KAKO LAHKO TE LJUDJE PREŽIVIJO S TAKIMI DOHODKI. Veseli so, da vsaj dobijo nekaj od države.

Kako je šele otrokom v AFRIKI, AZIJI, J.AMREKI....ko nimajo praktično NIČ.

Smo lahko veseli, da nam država omogoča vse to, kar imajo druge bogate države.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.118
6.947
113
pri taščici
trust: da se samo to ni človeka vredno življenje
POznam žensko ki je do predlani živela sredi Izole brez elektrike. Da o drugih "misijonarskih" načinih življenja ne govorim.
Tvoji cifri bi ona lahko odbila prvo, če ne celo zadnjo cifro......

S koliko evri pa ti lahko preživiš ( pa ne en mesec, ampak recimo deli letni strošek z 12 da boš dobil mesečni strošek- jaz sem prejšnji mesec samo trajnik plačal na banki ampak to ni relevanten podatek....

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
men se tud tole ne zdi življenje! V čem je sploh smisel pol? star je 70+, svojo nalogo je itak že opravil, naj se žrtvuje za domovino, pa pojej pest tablet. Drugač pa sam neki životariš... brez veze!

Pa tud po drugi strani, penzionisti so zelo nezahtevni! Jejo glih tok, da neki je. Pa tud če cel mesec je repo pa zelje... Pa tem primerom k si jih ti naštel, zihr ostane še 50€, za hude čase!

En družinski človek srednjih let, pa ne more normalno s tem preživet!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
dej en seri.

kaj ni človeka vredno. a je tvoje vredno. mel si motor, se razkantal in si danes po bolnicah in posledice. je bil motor človeka vreden.

sam se vedno sprašujem zakaj tako? pa najdem sam en odgovor. ker je tak trend.

mah..bom tiho. vsak živi kot mu paše.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kaj?

Kakšen trend? Motorji niso trend. Motorji so bili že od nekdaj! Pač so bili dražji, zato jih je bilo manj, danes so pa dostopni vsakemu, in jih je zato tok več. In ni motor vreden človeka. Človeka je vredna njegova želja po adrenalinu! Kot pri alpinistih osvajanje vrhov. Pa se za to odpovejo prstom na nogah/rokah, družini, raznim ozeblinam...

pa še mal ON topic:

kaj bojo pa te tvoji "sosedi" povedali na smrtni pojstli? Celo življenje sem šparal, si od ust trgal, živel skromno življenje. In kaj ima sedaj? Z seboj itak ne bo nič odnesel. Cel življenje je trpel. Uau, to pa je življenje. Taki, s tok dohodka bi se mogl zbrat pa mal demonstrirat, ker to ni normalno!

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pač je že tako, da je trend delat nons top in imet 1001 zadevo, ki jo ne rabiš za življenje.

kaj bodo govorili sosedi, mi je vseeno, zanima me kaj je bolj kvalitetno življenje.

in hanzi je živel vredno življenje, ni si odžiral od ust, nabavil je motor in skoraj umrl.

iz napisanega sledi, da je dobro biti kriminalec, lopov, diler, ker živiš kratko in kvalitetno.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik PiLLLe pravi:
Kaj ko bi se ti ze enkrat odlocil, ali bos pljuval cez slovenijo, ali jo zagovarjal.

Kaj a danes bagarmani niamte dela...tud brat, ki dela na bagru je dns doma.

IMEJTE NEKO SPOŠTOVANJA DO TAKIH OSEB.

Vsakdo bi rad imel marsikaj, ampak je težava v financih.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
zakaj pa kratko? A se ti zdi Zidar fejst mlad? Kaj pa Jankoviæ, a ta je tud med pubertetniki šele al kako?

ja, v tej ku*čevi državi se splača krast. ampak ne za 500, 5000€ ampak za 5.000.000 € in več...
tud nategovat folk se splača v tej državi... še NAJBOLJ pa se splača bit pi*da in še cigan po vrhu vsega - država ti kar daje materialna sredstva (parcele, hiše, vodovod, elektriko,....)...

kar se najmanj splača v tej državi je - bit pošten in biti navaden delavec.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a maš možnost ukrast 5mio€? nimaš. torej ne nalagaj.

in kaj je ukradu zidar, ki dela cel življenje 16 ur in kaj jankoviæ? bili so na pravem mestu ob pravem času.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.118
6.947
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik softi pravi:
dej en seri.

kaj ni človeka vredno. a je tvoje vredno. mel si motor, se razkantal in si danes po bolnicah in posledice. je bil motor človeka vreden.

sam se vedno sprašujem zakaj tako? pa najdem sam en odgovor. ker je tak trend.

mah..bom tiho. vsak živi kot mu paše.

Je vredno pa čeprav tole pišem iz bolnice.....
Glej da slučajno čez tebe v renoju ne zapelje slučajno kak poln Lekov 4aksar.....
Se bojim da boš imel podobne poslediece kot jaz na motorju ko me je zbil "miloševič"

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.118
6.947
113
pri taščici
Jankovič, Zidar in njemu podobni ne delajo. Oni razmišljajo 24/7 kako nekaj čimbolje prodat in čim bolje kupit.
JAnkovič se odloči za MC v Logatcu. Parcelo kupi electa in jo proda mercatorju po 4x ceni...... Goljufije ni, jo je samo electa ugodno kupila in dobila dobrega kupca.....
Pa da ne boš rekel da je to osamljen primer....

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
in kaj je ukradu zidar, ki dela cel življenje 16
hysterical-1.gif
edinokrat ki je RES DELAL toliko časa, je bilo to takrat, ko so ga zasliševali na policijski postaji...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
glej.sem vedu, da boš užaljen.

poanta je, da si delal, da bi nabavil motor, ki te je skoraj v grob spravil.

če bi imel 250€ ne vrednih življenja, bi bil danes v verziji ena.

razumeš?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja pol pa najboljš da imamo vsi 250, da si ne bomo nič privoščili in bomo vsaj varni! Najbolj da živimo v šotoru, k te ne more poškodovat, če ti na glavo pade. Kakšen avto? motor? smučke? pijača? Kaj vam je! Vse to te lahko spravi v grob!

A mam prov softi?