Trzanje očesa

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Levo oko oz. okoli njega mi trza živec že mesec dni.
Če se pogledam v ogledalo, to trzanje niti ni vidno, je pa moteče.
Kako se lahko tega znebim?

Zadnjih 10 let nosim leče, za računalnikom preživim v povprečju 12 ur dnevno (narava dela) in sedaj težko prekinem in grem za teden dni na dopust odpočit oči.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Hm, tele leče so lahko vzrok... Si prepričan, da nimaš samo prekomerno suhih oči? Meni se včasih oko zdi čudno zategnjeno ob robu, ampak je le in samo suho... No, morda pa gre za kaj drugega...

Poskusi nekaj dni živeti z očali in si dajaj v oči umetne solze, če bo stanje kaj drugačno...

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Do sedaj nikoli nisem imel problemov z vlažnostjo ali suhostjo zaradi leč, je bilo okej, se pa to lahko spremeni ja.
Če se realno pogledam, sem verjetno preveč za računalnikom (služba
frown-1.gif
) in so oči posledično tudi konstantno zmatrane.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Kje trza? Veke? To dvomim, da ima veze z lečami.

Meni tudi zadnjih nekaj tednov trza na eno strani porecej pogosto.
Od roba očesa diagonalno dol in stran od nosa, nekje pol cm stran od očesa.

Ni to kao povezano s pomanjkanjem selena?

Success

Fizikalc
5. sep 2010
538
185
43
Tudi meni je trzalo oko, in sicer 1 mesec in pol. Potem je samo nehalo. Tudi mojemu tastu približno enako dolgo. Je pa tudi mene zeloo motilo.. Počakaj še malo in upam, da bo nehalo, tako kot je pri nama.

Lp, S

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.375
302
83
Men se poleti največkrat nardi to, se mi pa zdi, da od prepiha in odprtega okna v avtu, klime...,

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Mel isti problem...kolega predlagal B-complex iz svojih izkusenj. Probal tudi sam in trzanje je prenehalo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik VAG pravi:
Do sedaj nikoli nisem imel problemov z vlažnostjo ali suhostjo zaradi leč, je bilo okej, se pa to lahko spremeni ja.
Če se realno pogledam, sem verjetno preveč za računalnikom (služba
frown-1.gif
) in so oči posledično tudi konstantno zmatrane.

Ni pametno nosit leče vsak dan redno, ce delas z racunalom. Še bolj ti utrujajo oči.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Vem, ampak očala dajt skoz gor in dol mi pa tudi ne diši. Namreč delam za računalnikom, vmes imam par sestankov, tudi kakšnega izven pisarne in stalno vlačit očala sabo in gor in dol mi ne gre. Slej ko prej jih potem ponavadi pozabim v avtu ali pisarni.
Namreč ne vidim na daleč.

Bom poizkusil z B komplexom in magnezijem, to dvoje mi je že žena svetovala.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pol maš minus si kratkoviden in moraš očala nosit nonstop

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Pol maš minus si kratkoviden in moraš očala nosit nonstop
Dioptrije na lečah imam -1 in na računalnik vidim normalno tudi brez, ni razlike.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Kaj se ti bolj "da" ? Skrbeti za zdravje ali pač ne pozabiti na očala? Nabavi si magari več očal, pa jih mej "v vsakem prostoru".

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
Vem, ampak očala dajt skoz gor in dol mi pa tudi ne diši. Namreč delam za računalnikom, vmes imam par sestankov, tudi kakšnega izven pisarne in stalno vlačit očala sabo in gor in dol mi ne gre. Slej ko prej jih potem ponavadi pozabim v avtu ali pisarni.
Namreč ne vidim na daleč.

Bom poizkusil z B komplexom in magnezijem, to dvoje mi je že žena svetovala.

Če imaš -1 dioptrije je problem rešljiv grozljivo enostavno zjutraj daš očala na nos in zvečer dol. Se navadiš tako dobro, da jih še pod tuš neseš...

Morda mi ne verjameš, ampak če enkrat prilezeš do sindroma suhih oči (ki je, ker dnevno vedno veeeč časa zabijemo pred monitorji že od malih let naprej, vedno bolj "popularen"), si boš do smrti dajal umetne solze v oči.

Aja, ko boš ta prvič s problemom pritežil na očesno, te bodo najprej vprašali, če nosiš kontaktne leče... Skratka, po moje je bolje nositi očala...
smile-1.gif

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Trzanje mišic je ponavadi zaradi pomanjkanja vitaminov, vode, predvsem magnezija . Ali ti trza tudi kaka druga mišica?
B complex kaka tableta magnezija, kotzarec vode tu in tam in bi moglo ponehat v dnevu alu dveh,...