Evo, oglašam se vam iz Trogirja v Dalmaciji. Moram povedat, da sem tokrat zelo razočaran nad hrvati, oz. Dalmatinci. Pa pojdimo lepo po vrsti. Najprej sem postavil hitrostni rekord do Splita - 8 ur. Groza. Po avtocesti 80, čakanja na vsakem vogalu. Potem se končno privlečemo u Trogir in se od tam še uro in pol vozimo do Okruga... Semaforja nobenega, samo gužva na vsakem koraku. Pridemo u apartma, iz skreta smrdi po greznici za popizdit. Grem na pivo - 25 kun u nikakvemu lokalu, postregel pa ga je škrbast kelnar, ki ne zna štet do 7 drgač. Glede na gužvo se odločimo, da u Split gremo kar z ladjo... Pridem na polol 2 uri prej, vozni red pogledam, kjer piše z velikimi in podčrtano je : prodaja karata na brodu. Ok, prav... U kafič na kofe, pa pride brod. Se postavim u vrsto, pridem na vrsto deseti, pa reče mjastor: a di ti je karta? Kakva karta, piše na brodu. Pa pravi: več sam prodao sve karte, možeš na sledeæi... Jebo ti pas sve po redu, majku ti spalim... A šta onda tamo znači na brodu? E, sad to je sezona, sad je drugčije. Žali se šefu, ja prodavam karte se usedem u oštarijo, naročim, pa pride k sosedu drek pumpa. Smrdel za znoret, s tem, da so spumpali pa spustili direkt u morje 29 metrov od plaže, kjer so se turisti kopali... Gremo na plažo, ob enih na kosilo u apartma, pridem nazaj, moja popizdi, ker ji je nekdo ukradel ležalnik. Cigani zarukani. Hočem ruknt ribe na gradelo, prašam šefa, če lahko ponucam malo vej, ki povsod ležijo... Ja to spremam cilu godinu, daj mi barem 20 kuna... [censored] jedni, pa sem šel po kocke in zakuru direkt oglje... Grem u štacuno, na blagajni plačam in mi povedo, da bankovc za 5 kun ni veljaven že 10 let podturili so mi ga na cestninski. Najlažje je nategnit turista... Valjda ga cel dopust nisem uspel unovčit. Če ga kdo rabi naj se javi, prodam za 1 euro pridem ven, zaparkiran z dvema kamionoma. ob 8 zjutraj jebgladko zaparkiral 8 avtov in vsi smo ga počakali gospoda, da je raztovoril. 40 minut. Moji pa se je kegljalo doma, je že mislila, da sem kako čehinjo ali poljakinjo nasadil vmes... Skratka, u Dalmacijo ne grem več kmalu. V Oysorju se počutim čist drugače.