Trn v peti

Car

POSTman
4. avg 2007
8.496
1.647
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Mama ima že nekaj let trn v peti, ki ji povzroča neznosne bolečine, saj skoraj ne more več hoditi. Bila je že na večih fizioterapijah, blokadah ipd., ampak situacije je čedalje slabša. Peto ima tudi otečeno. Kaj ji sploh še ostane? Pripravljena je iti tudi na operacijo, toda menda se to ne priporoča....

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Logična zadeva, je, da se zadeva kirurško odstrani, če do sedaj nekako ni šla ven. Jasno je, da počakaš, da se vname zagnoji in izloči .... če pa se to ne zgodi je pa edina rešitev mala operacija v lokalni narkozi , po njej verjetno ne bo mogla nekaj časa noge uporabljati, kasneje pa bo OK.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Trn v peti se imenuje po bolečini, ki spominja na to kot da bi imel dejansko trn v peti.

Kakor vem in sam razumem je to, da se ta bolečina pojavi zaradi:
- izrastka na peti, ali kalcinacij
- vnetja tetive, ki se vpenja v petnico

En način je zdravljenje s fizioterapijo (ultrazvočna ali pa laserska). Sam imam težave s tem od novembra, ko shodim je malo boljše in gre lažje skozi dan, prvi koraki v dnevu so pa vedno polni preklinjanja. Laserska fizioterapija mi ni pomagala, zdaj čakam še na ultrazvočno.
Drugega zdravljenja ne poznam. Verjetno bo boljše, ko odvržem nekaj kilogramov s sebe in razbremenim peto in tetivo.

Aja, mogoče zna pomagati (meni je malenkost pomagal) silikonski vložek za v čevelj, ki sem ga kupil v Sanolaborju.

B81

22. jul 2007
36.891
10.461
113
Trnovec (tisti ki ima trn v peti) leži, nekdo drug pa mu s pešico "masira" trn oz ga tišči noter. Bolečine so sicer hude fu£, ampak je nekaj mesecev mir.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.496
1.647
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Poskusila je že vse, od masaž, ultrazvoka, razbijanja s kladivom, raznimi kremami, fizioterapijami, v glavnem vse kar je možno. Morda kdo ve, kako je z operacijo?

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Jaz sem v začetku aprila imel operacijo, samo ne vem če gre za isto stvar. Jaz sem imel na narastišču tetive, ne spodaj na sami peti. A je to to?