Na dopustu: Ste že slišali za trik goljufov z razbitim ogledalom?
Med potjo z avtomobilom na dopust bodite previdni na tipične prevare, ki se jih uporabljajo goljufi.
www.zurnal24.si
a torbe in dragocenosti pa cakajo pripravljene ob vratih?Za tole prvič slišimNa dopustu: Ste že slišali za trik goljufov z razbitim ogledalom?
Med potjo z avtomobilom na dopust bodite previdni na tipične prevare, ki se jih uporabljajo goljufi.www.zurnal24.si
Deaktivacija centralnega zaklepanja
Zlasti v mestnem prometu ali v prometnih zastojih storilci izkoristijo priložnost in izzovejo zaviranje v sili. S tem onesposobijo centralno zaklepanje, zato lahko vrata vozila odprejo od zunaj. Storilci v hipu odprejo vrata, ukradejo torbe ali druge dragocenosti in pobegnejo na dvokolesniku.
a torbe in dragocenosti pa cakajo pripravljene ob vratih?
Meni je najlepše, ko se mi ogledala poklopijo, ko zaklenem.
Pri nas lahko dobiš kazen 40 evrov, če avta ne zakleneš.Če ni v avtu nič uporabnega, je v bistvu še najbolje imeti avto odklenjen, imaš najmanj problemov in škode. Čeprav sam tega ne prakticiram. Zaklenjen avto res ni res nobena ovira za malega kriminalca, ki išče predvsem denar in mogoče elektronske naprave, sončne očala ... Le več škode naredi.
V avtu se denarja in vrednosti ne pušča. Na vidnem mestu se tudi ne pušča stvari, ki bi jih lahko tat imel za vrednejšo stvar. Denimo nahrbtnik, ki bi lahko služil za prenašanje prenosnika. Če ti razbije šipo, imaš kljub zavarovanju nepotrebne poti in probleme.
Italijanski policisti so hoteli znanki s Primorske napisati kazen, ker so ji ukradli iz avta torbico z denarnico, ki je bila odložena na sedežih. Spodbujaš kriminal.
Pred dobrim desetletjem so nam na parkirišču blizu italijanske meje, ki je bilo izhodišče za en planinski izlet, "prečekirali" avte. Razbili so šipe na vozilih, kjer je bilo na vidnem mestu kaj zanimivega. Ženske torbice, elektronske naprave. Ker sem diktator in ženo zmeraj opozarjam, da tudi prazna torbica mora biti pod sedežem, sem ohranil šipe cele.
Če ni v avtu nič uporabnega, je v bistvu še najbolje imeti avto odklenjen, imaš najmanj problemov in škode. Čeprav sam tega ne prakticiram. Zaklenjen avto res ni res nobena ovira za malega kriminalca, ki išče predvsem denar in mogoče elektronske naprave, sončne očala ... Le več škode naredi.