Trije pijani Novozelandci v Trstu

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Mislim, ob priliki bo pa res treba pobarat tvojega mentorja, za koliko se je prodal, oz. kaj mu je tvoja mamica obljubila, da se je "podpisal" na diplomo. Ker tale tvoja "dela " na forumu bi bila v sramoto osnovnošolcu, kaj šele odraslemu z diplomo čungalunge.

Kot prvo to ni moja diploma, kot drugo diploma so samo citati iz literature, kot tretje če se s čim ne strinjaš lahko predstaviš nasprotna dejstva (pa ne mislim tista alterjevska kjer so vsi doktrorji vsega)
17758-icon_confused.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Spoštovani stieber.

Prosim če se nehate sramotiti in pisati traparije. Raje vzemite v roke kakšno knjigo in spoznajte zgodovino ter jo sprejmite. Svojo energijo pa raje usmerite v sedajnost in prihodnost.

LP
467716-post_slo.gif

.... svojo energijo naj usmeri v toploto, ker bi se znalo kar nekaj gospodinstev ogreti, glede na to, kakšne bedarije piše

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Zanimivo, da je tema, ki 'energijo usmerja v sedanjost' in sem jo odprl približno takrat kot tole, deležna precej manj zanimanja. Sicer pa baje tudi tebe precej zanima preteklost, zato ti predlagam, da mi daš svetel zgled in svojo 'žabo' odpelješ na odpad ter kupiš kaktusa.
grin1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Avstro_Ogrska se je ustavila na reki Piavi, slavna partizanska vojska pa ni bila sposobna niti severno od trsta razstreliti neke obalne ceste v dolžini 10 metrov...nič čudnega, da je ogromno slovencev ostalo za mejo
Kar se Trsta tiče, so ga zafurali domobranci, (1.udarni polk pod vodstvom polkovnika Kokalja) ki so zadnje dni vojne uspešno zadrževali partzane, tako da niso mogli zasest celotnega Trsta, in utrditi položajev okrog mesta, ampak so partizani v Trst prišli skupaj z zavezniki. Če bi partizani tja prišli par dni prej, bi se zavezniki lahko samo slikali pri Tržiču, tako so pa zavezniki ostali v Trstu, ki so ga kasneje dali Italijanom.

Novozelandci so se pripeljali s severa oz sz po obalni cesti preko mislim da Sesljana?, se ustavili v Miramaru, verjetno tam spili kak kozarček in se nato kot zmagovalci odpeljali v trst, izstrelili nekaj granat, prisilili nemce k predaji in zaključili boj.

ker titoisti niso bili sposobni privleči 50 kil plastika ob obalo severno od trsta, so se zahodnjaki brez težav pripeljali v trst...pa okej, tudi tu še zadeva ni bila dokončno izgubljena...ko so sklonjenih glav zapustili trst in okolico, pa je bila.

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Zanimivo, da je tema, ki 'energijo usmerja v sedanjost' in sem jo odprl približno takrat kot tole, deležna precej manj zanimanja. Sicer pa baje tudi tebe precej zanima preteklost, zato ti predlagam, da mi daš svetel zgled in svojo 'žabo' odpelješ na odpad ter kupiš kaktusa.
grin1.gif

No na žalost vam je kot kaže tudi avtomobilizem tuj oz. se nanj ne spoznate.Kakšno vezo ima 2CV z žabo??.....

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
grin1.gif

No na žalost vam je kot kaže tudi avtomobilizem tuj oz. se nanj ne spoznate.Kakšno vezo ima 2CV z žabo??.....

Niti ne vem točno, kakšen avto imaš, zato sem napisal v narekovajih, vem samo, da so neka stara francoska jajca...pa niti nisem hotel biti žaljiv ali nesramen...ene pač zanimajo (stari!) avti, druge pa zgodovina. In, ja tudi stari avti so del zgodovine...Nikakor pa se mi ne zdi na mestu, da ti določaš, kdo bo pisal o čem tu gor. Vsakemu svoje.

btw, a ti vsak post naknadno popravljaš?

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
grin1.gif

Niti ne vem točno, kakšen avto imaš, zato sem napisal v narekovajih, vem samo, da so neka stara francoska jajca...pa niti nisem hotel biti žaljiv ali nesramen...ene pač zanimajo (stari!) avti, druge pa zgodovina. In, ja tudi stari avti so del zgodovine...Nikakor pa se mi ne zdi na mestu, da ti določaš, kdo bo pisal o čem tu gor. Vsakemu svoje.

btw, a ti vsak post naknadno popravljaš?

Kar 2x vdihni in se umiri. Bodi malo manj zaletav in bo bolje.

LP

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.810
388
83
Vipavska dolina
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Kaj nakladaš? Priznaj da ste šenkali Trst, Gorico zato ker ste brez jajc!
Pa ne pozabi še Koroško in Prekmurje...

Še dobro da ne še Istre in Dalmacije in ne nazadnje še Ljubljane...

EDIT:

No Capodistria, Ancarano, Isola, Portorose in Pirano nam je le ostal.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
So pa morali biti kar konkretni kroniki, da so si tako velik sod tovorili na tanku. Morda po tej sliki uganeš še stopnjo alkohola v krvi vsakega tankista?

Kje je kak World of Tanks afficionado, da razloži, kaj bi lahko bilo v resnici v tem sodu?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.417
5.648
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
a veš, partizanska vojska (in na žalsot tudi komunistični voditelji) so bili zelo amaterska sestava... znanja hudega niso imeli.... so se pa po svojih močeh borili PROTI OKUPATORJU in domačem sovražniku. ter so še danes pač na strani zmagovalcev. pa če ti 100X probaš ponaredit dokaze.

Tm od nekje pozno 1944 ko je stari uspel nategnit Churchilla s svojo "demokratično" naravnanostjo so že dobivali konkretno zavezniško pomoč....v letalih...oklepnikih...strojnicah....

Tko da raje si ti kdaj kaj preberi......in vsaj poskušaj smiselno umestit v čas
wink-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.632
3.083
113
v lokalni ostariji
Raje prebiram kaj kar je trenutno problematicno. Kar pa tebe ocitno ne gane vazn kaj se je dogajal 70let nazaj. Ker tam lahk pametujes... Pa ukrivlas resnico.
Mene bolj skrbi kam gredo milioni...

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Glej, o ničenju vem zelo malo in to sem tudi jasno napisal. Je pa v temi, ko je bilo govora o napeljavah, nek pravi električar prepričljivo in argumentirano dokazal, da je tvoje znanje o napeljevanju zastarelo in napeljave, kot jih vidiš ti, lahko celo nevarne. Podobna zgodba je bila s kablom. Saj mogoče bi še mislil, da imaš prav celo ti, ampak hej, s 'flobertom' si dokazal, da nisi najbolj kredibilen.

Kar se pa tiæe tvoje pojave, samo ponavljam to, kar je napisal gor neki forumovec, za katerega si sam trdil, da te pozna. Za razliko od tebe, ki se očitno zelo zanimaš zame, celo vohljaš po netu in zbiraš slike, je meni povsem vseeno, kdo ali kaj si v real lifu. Zame si nek nick, slikca na netu, izven foruma zame ne obstajaš.

Je pa hecno, da si ob omembi 'špeha' skrušeno priznal, da pa saj nekaj pa vendarle kolesariš, tako da...
evil.gif

Sem pa vesel, da si dobil diplomo pri krožku v osnovni šoli.
hysterical-1.gif
Pubec, debata s teboj je občutno manj konstruktivna, kot recimo s predpubertetniškim mulcem..(ki, mimogrede, štrom bolj razume kot ti, da o orožju ne govorim). Ko boš nehal mešat forumska natolcevanja z RL, se pa oglašaj naprej o osebnih stvareh.
Bluzi dalje o tistem, kar naj bi študiral (pa nič razumel ali odnesel iz študija)..pa saj praviš, da je taka(od FF) diploma vredna toliko kot, če bi jo pridobil na krožku.
cool-1.gif

PS-kdo je tisti "pravi" električar s foruma? za ena dva vem, ampak noben ne sodeluje kaj preveč v brezplodnih debatah na forumu..

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Kaj nakladaš? Priznaj da ste šenkali Trst, Gorico zato ker ste brez jajc!
Raje ti priznaj, da smo izgubili trst, ker so domobranci preprečili pravočasno partizansko zasedbo Trsta in utrditev položajev.

Če bi partizani v Trst prišli par dni prej in utrdili položaje, bi se zavezniki lahko samo slikali tam pri tržiču.
Ampak očitno je bil cilj domobrancev preprečiti partizansko zasedbo trsta.da bi ga prej zasedli zavezniki.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
mah, partizani bi lohk osvojili trst, pa bi "veliki trije" rekli "no pasaran", pa basta. jožek je bil že prebrisan, samo proti vetru scat in biti suh, pa tudi on ni znal (ali upal).
tanki pa običajno v sodih tovorijo gorivo. za tank. ne za tankiste
smile-1.gif

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
men se pa zdi da so tale trst naselil že davno pred vašimi levimi al pa desnimi idoli. če bi bil slovenski bi bil že zdavni podobno zafuran kot kak koper
grims-1.gif

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
mah, partizani bi lohk osvojili trst, pa bi "veliki trije" rekli "no pasaran", pa basta. jožek je bil že prebrisan, samo proti vetru scat in biti suh, pa tudi on ni znal (ali upal).
tanki pa običajno v sodih tovorijo gorivo. za tank. ne za tankiste
smile-1.gif
Se je lažje pogajat, če imaš neko ozemlje v rokah in pod nadzorom ter utrjene položaje, kot pa če nimaš.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.417
5.648
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
Raje prebiram kaj kar je trenutno problematicno.
Mene bolj skrbi kam gredo milioni...

Uuuuuu pa si prepričan da boš prišel dalje od črke J
sprasujem se.gif

Evo da ne boš rekel da me ne skrbi sedanjost.......me skrbi....če ti bo ratalo sprocesirat
grin1.gif