Triglav avto. zavarovanje

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Meni se pa zdi normalno, fer, da ti avtohisa, ki popravlja tvoj avto da gratis nadomestnega. A zakaj? Biznis si jim zrihtal, po njihovem ceniku, ki ponavadi ni najcenejsi. Testnih nadomestnih imajo pa vedno par na lagerju. Ce bi vsi tako tezili v stilu prav, ga bojo pa drugi sraufali bi pocasi prisli na realna tla. Ce ne bi imel vez in srece bi se en mesec vozil na siht z busom/vlakom, smola pa je ta, da imam vsak dan kar nekaj letanja po LJ. Si ne predstavljam kako bi bilo sicer...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:
Comfort plus je najdražja opcija, kjer oni peljejo avto k njihovemu pogodbeniku. Kakšna je njegova kvaliteta je pa drugo.
Jaz govorim o najdražjem paketu zavarovanja !! In ne o dodatnem popustu s pogojem da oni izberejo izvajalca.

meni so našteli 3 ali 4 s tem da so nekateri takoj odpadli ker so imeli gužvo za en mesec. Torej ni bilo nikakršne izbire.
Problem je kvaliteta izvedbe pri marsikaterem, žal nekateri naredijo dodatno škodo.

Ne vem o kakšnem comfort plus govoriš, jaz imam normalno kasko zavarovanje s to opcijo da zavarovalnica sama izbere izvajalca...

Lp

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:
Comfort plus je najdražja opcija, kjer oni peljejo avto k njihovemu pogodbeniku. Kakšna je njegova kvaliteta je pa drugo.
Jaz govorim o najdražjem paketu zavarovanja !! In ne o dodatnem popustu s pogojem da oni izberejo izvajalca.

meni so našteli 3 ali 4 s tem da so nekateri takoj odpadli ker so imeli gužvo za en mesec. Torej ni bilo nikakršne izbire.
Problem je kvaliteta izvedbe pri marsikaterem, žal nekateri naredijo dodatno škodo.

Ne vem o kakšnem comfort plus govoriš, jaz imam normalno kasko zavarovanje s to opcijo da zavarovalnica sama izbere izvajalca...

Lp

To je najboljši paket kaska. Imaš še asistenco ter ostle storitve.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Meni se pa zdi normalno, fer, da ti avtohisa, ki popravlja tvoj avto da gratis nadomestnega. A zakaj? Biznis si jim zrihtal, po njihovem ceniku, ki ponavadi ni najcenejsi. Testnih nadomestnih imajo pa vedno par na lagerju. Ce bi vsi tako tezili v stilu prav, ga bojo pa drugi sraufali bi pocasi prisli na realna tla. Ce ne bi imel vez in srece bi se en mesec vozil na siht z busom/vlakom, smola pa je ta, da imam vsak dan kar nekaj letanja po LJ. Si ne predstavljam kako bi bilo sicer...

Optimist pa si, nekaj so testna vozila, nekaj so nadomestna. Slednjih zelo hitro zmanjka,ker če bi hotel vsaki stranki dati nadomestni avto,bi AH potrebovala cca 50-80 vozil. Ker je toliko strank ki so "zrihtale biznis" avtohiši. Dosti avtohiš nima svojih vozil ravno zato, ker zavarovalnica prizna nadomestni avto za 2 dni, realno pa rabis za popravilo 4-5 dni , in s tem je serviš oškodovan za cca 3 dni najema vozila ki bi ga lahko zaračunal drugemu. Recimo na Audi verovškovi, imajo ene par nadomestnih vozil, čakalna je doba je cca 4 tedne. Če si uredi nadomestnega sam, si na vrsti čez 3 dni ...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
V mislih nisem imel rednih servisov ampak vse izredne, ki trajajo po vec dni ali celo dva, tri tedne, mesec. Oba veva, da so cene navite, malo pri urnih postavkah malo pri rezervnih delih. Gres do privatnika prides ceneje skozi. In ko stranka pri tebi kupi avto in je en mesec brez ter posledicno pusti pri tebi jurcka, dva tri eurov mi pa ne mores rect, da imate od njega 100 eur.
smile-1.gif

Skratka, stekam, da avtov ni na razpolago ampak tudi dvomim, da je vsak dan na servisu 50 strank, ki bi jim moral dat nadomestni avto. In ja, kakorkol pogledas, ce je meni kaj jasno se vecino zasluzi na servsih ali se motim? In ce sem s servisom zadovoljen ga bom vozil tja, ce ne pa drugam.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Nekaj imaš prav, nekaj pa ne.
Če bi dali avto v najem, torej da je stranka plačnik, bi dobili 50€ / dan recimo. Če ga damo stranki preko zavarovalnice, dobimo 25€ / dan in sicer za toliko dni kot prizna zavarovalnica ( skoraj vedno manj kot traja popravilo dejansko).

Primer: Najem vozila za 1 teden, dobimo 350€
Primer: Stranki das vozilo za en teden ker toliko casa traja da se popravi toca, odbijac,vrata..., zavarovalnica je priznala pa 2 dni nadomestnega vozila , dobimo 50€

In zato je težko vsakemu dati avto,ker že tako se zgublja ful na teh avtomobilih, vsaj pri nas ker ga vsakemu pustimo do konca popravila.Je pa res težko, če je vozil recimo 10 , strank pa 20, pa vsi bi nadomestno vozilo.

Pa če prides cez glavna vrata nazaj, povej da vzamem kamero sabo
hysterical-1.gif

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
KSZ
A Triglav ima opcijo "izplačila" škode iz toče? Da ne daš popravljat in ti oni nekaj izplačajo? Koliko okvirno od predenih stroškov popravila?