Ne vem za vsako trgovino in za vsakega trgovca ampak nekaj vseeno vem. Poznam osebe, ki so delale v trgovini in še vedno delajo v trgovini. Kaj naj rečem, ne spomnim, se da bi kdorkoli od njih bil kdaj koli zadovoljen. Prenizka plača in preveč dela ter premalo prostih dni za vikend. Tudi zdaj, ko ob nedeljah ne delajo več. Nekje med letom '90 in '93 sem pa tudi jaz delal v trgovini. Moja prva bolj resna služba in zelo slaba izkušnja. Delal sem od ponedeljka do sobote po 8-10 ur na dan. Plača izredno slaba. Od prvega do zadnjega dne mi je šef obljubljal, da bo kmalu bolje, da bom kmalu lahko delal le po 40 ur na teden, da bo plača kmalu boljša, da bom za vse nazaj nagrajen in poplačan... nikoli se ni nič zares spremenilo na bolje, nikoli nisem bil nič nagrajen, prej nasprotno...Žal sem bil mlad, neizkušen in naiven in me je lahko cca 3 leta nategoval na suho. Dokler nisem dojel, da je edina rešitev, da enostavno grem in najdem drugo službo. Sem že omenil izkoriščanje in nategovanje delodajalcev se ne prepreči tako, da en dan v tednu prepoveš obratovanje podjetja. Meni takrat prepoved dela v nedeljo nebi popolnoma nič koristilo in nič spremenilo, ker smo ob nedeljah itak imeli zaprto.
Še enkrat pa bom pojasnil še tole. Jaz se strinjam, da so velike neživilske trgovine in trgovski centri ( Aleje, City parki, Bauhausi...) ob nedeljah zaprti. Bi bilo pa prav zakon nekoliko drugače napisat, da bi omogočal nekatere živilske samopostrežne obratovati vse dni v letu. Potem pa se naj trgovec sam odloči ali bo imel kakšno trgovino v določenem kraju odprto v nedeljo...