Misliš da pri internetu, elektriki, policiji ne plačuješ več, kot če bi bile te storitve nedosegljive v nedeljo? Daj ne smeši se. Hoteli in lokali so storitve, ki jih ne moreš nadomestit med tednom. Da dahtarje in policije enačiš z trgvinami niti ne omenjam.
A to si uspel razbrati iz mojega prispevka? Ufff, poizkusi še 1x prebrati.
seveda, ker bolezen zbira delovnik, ko udari....v nedeljo počiva...
Malo moraš ločiti med turizmom in trgovino....
Turizem je lokacijsko povezan, torej za vikende hodimo na izlete, si kaj privoščimo.... torej če bo imel zaprto v nedeljo, ne bom prišel še enkrat v ponedeljek na kosilo... kar velik izpad dohodkov za gostinstva
Kar pa v nedeljo ne kupim, lahko pa vseeno še vedno v ponedeljek ali sem pa v soboto...
Bolezen OK, pa še tam je ogromno stvari katere bi lahko uredil prej ali kasneje. Kaj pa poškodbe? Zakaj si smučal, kolesaril, planinaril pa se poškodoval? Eh ja...biti doma, v temi, brez telefona, elektrike in interneta... Tam je minimalna možnost za to, da se ti kaj zgodi. Če pa se, si ponavadi sam kriv za to.
Pa vklopi sarkazem detektor ko boš to bral.
Glede turizma pa, a misliš da bo nek gost kateri je v nedeljo/praznik nekje na obisku prišel v ponedeljek oz med tednom nazaj, pa kaj kupil? In glede na obiskanost črpalk in izjemoma odprtih trgovin, stojnic ipd v nedeljo, vseeno mislim, da nek izpad dohodka je.
Moje vprašanje pa ostaja. Zakaj smo omejili samo trgovine? Kup "nepotrebnih" storitev pa ostaja. Zakaj so samo trgovci "bogi" in jih je potrebno ščititi?
Sam osebno nimam nič proti zaprtim trgovinam. Hudičevo mi je vseeno. Če je na voljo bom pa izkoristil. Črpalko, gostilno, hotel ali koncert.... Bom zaradi tega imel slabo vest? Niti najmanj. In v obmejnih trgovinah v tujini tudi prisotnost Slovencev marsikaj pove.
Če bi trgovci ugotovili, da ni ekonomsko smiselno imeti trgovin odprtih v nedeljo, bi le te ne bile odprte. Vsaj ne v neki občutni večini. Med par 10.000 zaposlenimi v tej panogi, pa ne dvomim, da bi se našlo dovolj kandidatov kateri bi želeli delati tudi v nedeljo ali praznik.