Trgovina TEMU

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.365
852
113
tam ko se terc po tori rola
Tudi meni se je že par krat pojavilo obvestilo sledenja, da ''je paket ravno prispel na letališče'', bil pa je že zdavnaj dostavljen... ;)
Je pa reč dokaj zanimiva, glede carine.. naročil en del za 49 evrov... ja seveda, Carinska pošta se je upiknila.. sem poslal, kaj je za ena zadeva...pa čakam že par dni, da mi sploh odpišejo, pošljejo.
Sem pa spomladi na Temu naročil komplet koles za MTB, par dni dostava, super zadovoljen s kvaliteto. Zato sem hotel naročiti še en komplet (da bo en par za grobe, drugi za gladke gume), pa jih ni bilo več v ponudbi. Po brskanju le najdem na Aliexpressu isti komplet, ista trgovina. Veš da naročim. In čakam...pa čakam... Po dobrem mesecu mi javijo, da je pošiljka poškodovana (letališko skladišče) in naj napišem zahtevek za full refund. Denar nazaj nakazan v dveh dneh. No, prejšnji teden pa poštar pripelje paket -le kaj bi bilo?, ta komplet koles, škatla malo polepljena... Sem mislil, klinc, bom pač na odpad zapeljal... Odprem, kolesa ven, pregledam.. nobene poškodbe, vrtijo se v nulo... Tako, da... tu pa tam se ti še nasmehne sreča -one trgovine pa ni več aktivne na Aliexpressu... ;)

• Všeč mi je
Reactions: Matey in Rekreacija

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.365
852
113
Konec avgusta naročim na Aliexpress balanco, 9.9. mi Carinska pošta pošlje, da je pošiljka predmet carinskega postopka... bla-bla-bla... naj pošljem dokazilo, kaj je notri. Isti dan poslane fotografije.... še do danes nobenega glasu... itak je vrednost pod carinsko mejo, davek plačan... čas si pa vzamejo...

jezek

Guru
24. jul 2008
5.318
2.276
113
Jaz imam dobre izkusnje s telefonskim urgiranjem, navadno lahko prideš čez par minut osebno dvignit po tem

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
9.018
4.158
113
Konec avgusta naročim na Aliexpress balanco, 9.9. mi Carinska pošta pošlje, da je pošiljka predmet carinskega postopka... bla-bla-bla... naj pošljem dokazilo, kaj je notri. Isti dan poslane fotografije.... še do danes nobenega glasu... itak je vrednost pod carinsko mejo, davek plačan... čas si pa vzamejo...
Si pošiljal preko linka, ki je bil v obvestilu?

Meni potem pošljejo v par dnevih, tako da nekaj očitno ne štima - zdaj so že nazaj poslali. A je kaka kopija v igri?

• Všeč mi je
Reactions: motofrik

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.365
852
113
Si pošiljal preko linka, ki je bil v obvestilu?

Meni potem pošljejo v par dnevih, tako da nekaj očitno ne štima - zdaj so že nazaj poslali. A je kaka kopija v igri?
Najprej preko linka v obvestilu, čez dva dni pa je še po mailu hotela fotke, sem poslal. Iste. Da bi bila kopija kakšne ''brand bilance'' pa ne. No name. Je pa oni par koles bil Mavic... ;)

Car

POSTman
4. avg 2007
8.808
2.848
113
57
Planet zemlja
www.posta.si
ksz....
Kaj največ naročate iz Temu-ja, mogoče kakšne ideje, kaj se splača? Jaz sem naročil nekaj kosov orodja, majic, nekaj luči , kamero in še ostalih malenkosti. Vse je prišlo zelo hitro, če si stvar dobro prej ogledaš, je načeloma vse ok, tudi kvaliteta. Se pa zgodi, da kaj ni čisto ok, sicer še nisem reklamiral, ampak od drugih slišim, da ni problemov s tem. Je pa cena veliko, veliko nižja kod pri naših "preprodajalcih"".

jezek

Guru
24. jul 2008
5.318
2.276
113
Narocam VSE razen oblek (sex periko in kake šaljive majćke izkljucene), resne elektronike (znamk), obutve in težkih predmetov

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.977
1.185
113
ksz....
Kaj največ naročate iz Temu-ja, mogoče kakšne ideje, kaj se splača? Jaz sem naročil nekaj kosov orodja, majic, nekaj luči , kamero in še ostalih malenkosti. Vse je prišlo zelo hitro, če si stvar dobro prej ogledaš, je načeloma vse ok, tudi kvaliteta. Se pa zgodi, da kaj ni čisto ok, sicer še nisem reklamiral, ampak od drugih slišim, da ni problemov s tem. Je pa cena veliko, veliko nižja kod pri naših "preprodajalcih"".
Ravno danes sem šel po paket na pošto v katerem so bili tile čevlji.....
Jih potrebujem za en kar pomemben dogodek in ker pri nas res težko dobiš številko 49 sem se odločil da jih naročim na Temu. Moram reči da so kot uliti na nogi. Težko bi bolje naredil kakšen dober čevljar.... Cena pa smešna, okoli 20 evrov.
Moraš biti pa previden da res dobiš pravo številko ker se včasih zgodi da ni čisto jasno kaj pomeni kitajska številka kaj pa EU....

Priponke

• Screenshot_20251204_192547.jpg
    Screenshot_20251204_192547.jpg
    350,6 KB · Ogledi: 58
  • Všeč mi je
Reactions: motofrik in Car

smoukar

Guru
3. avg 2007
4.147
516
113
46
dolenska
Naročam vse razen žaub, cunj in copat. Aliexpres me je letos presenetil, ker sem nekaj naročil za motor in dobil res dobro stvar. Nč plastično in chep. Na temuju me je edino brisalec tuš kabine stal več, kot je pri nas v Hofreju. Za 2€

• Všeč mi je
Reactions: Car