Kaj govoriš, SNB je nenapovedano objavila. Kaj res misliš, da če bi vedeli da bo to "naplanirano", da bi cel kup brokerjev šlo v stečaj. Še FXCM, ki je kotiral na S&P500, je rabil 500 miljonov dokapitalizacije, da ni šel v bankrot. Lani so ga umaknili iz ZDA trga zaradi težav povezanih s tem... Alpari se je sesul, 2 let so poplačevali upnikom. Banke ala Deutche bank in ostali so hodile za trejderji, ker so jim bili dolžni denar. Celo kreditojemalci so izgubili takorekoč vse...
Teh eventov noben ne more napovedat, tako da ne govori prosim neumnosti. Sem pro trejder in sem bil na trgu pa imam malo več info...
Če je zate sprejemljivo riskirat 50% da dobiš 10% si 100% lahko siguren da bo tvoj račun izginil v manj kot 1 letu... Najdi mi forex sistem, ki ima 5+ let overjenega trgovanja z 10% donosi na mesec in dam takoj not... Jaz jih poznam par in tudi sam sem med njimi, samo je profit nekje 1-3% max. na mesec. Če to premestimo na kripto trg je dejansko kritpovaluta manj rizična, ker se trguje kot delnica. In tudi če se zgodi black swan event ne moreš nikoli iti v minus, da bi ti bil dolžen borzi, kar pri FX lahko... Če si kupoval BTC pri 20k in je zdaj vreden 7k, maš izgubo, samo nisi pa prišel ob vse, plus tu se je pa res vedelo da se pri 20k ne vlaga. Če si vložil v BTC 2015 in nisi nič trgoval imaš 3-4000% profita, če si v 2016 nekje 1-2000% če si pa le lani na začetku leta vlagal si pa med 700-1000%... Ni primerjave, ker katerikoli finančni instrument je proti kripto dobičku le drobiž... Na kripto delaš po 5-10% na teden z lahkoto če si na FX delal po 0.1-0.5% na teden...