Trezor. Katera ključavnica?

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Doma rabim manjši omarni trezor, predvsem, da zdrži nekaj ognja in drži domače nepovabljence stran (otroci, obiski). Za nepridiprave od zunaj vem, da ne bodo imeli veliko dela z njim, a imam itak varnost hiše dodatno urejeno. Sef bo bolj za papirje in podobno. Ali je bolje imeti ključ ali elektronsko ključavnico? Iz vidika varnosti pred domačimi, je verjetno bolje elektronska, a kaj ko imajo vsi sefi tudi zasilno odpiranje na ključ, kar pomeni, če mi kdo najde ključ, je notri. Enako velja za navadno ključavnico na ključ. Nagibam se kar k navadni na ključ in paziti, kje je spravljen oz., da je pri meni ko sem zdoma.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
... iz vidika varnosti pred domačimi ...

A niso zaupanja vredni ?

Mislim, kaj naj bi pred domačimi skrival ?

LP

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Lahko daš tudi klasiko na kombinacijo..

Ali kombinacijo dveh ključavnic..

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Za določene stvari otroci niso vredni zaupanja.

Kako hudiča si jih vzgojil, da jim ne zaupaš ?

Kaj pa naj bi skrival pred otroci ?

LP

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Citat:

LP

Ugibam da verjetno kake lovske puške ali službene pištole in patrone da se ne postrelijo med sabo? Ali pa zlatnike da se ne grejo hvalit pred sosedi in zaigrat na frnikolah? ali pa pomembne dokumente lastništav česarkoli že, da si npr. ne podkurijo kresa na dvorišču ,..pa še kaj bi se našlo verjetno

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.950
113
pri taščici
Kaj pa se danes dobi poceni glede tega. Grem v bau in kupim nekaj v akciji. Se na bolhi najde kaj pametnega?

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.092
-8.771
113
Citat:
Uporabnik Zmago1 pravi:
Citat:

LP

Ugibam da verjetno kake lovske puške ali službene pištole in patrone da se ne postrelijo med sabo? Ali pa zlatnike da se ne grejo hvalit pred sosedi in zaigrat na frnikolah? ali pa pomembne dokumente lastništav česarkoli že, da si npr. ne podkurijo kresa na dvorišču ,..pa še kaj bi se našlo verjetno

Eh njemu ni panike, če 4-letnik vzame recimo verižico, da se malo poigra z njo. Pa obvezno je treba dol potrgat draguljčke, ker full pašejo med kocke.
itd...

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Seveda 4 letnik doseže na zgornjo polico, kjer je zlatnina.
Puške naj bi spravil v manjši trezor ?
Službena pištola pa nima kaj iskat doma.

LP

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Jaz imam elektronsko ključavnico, oba izvoda fizičnega ključa pač ne hranim doma, pa ni težav da bi kdo našel ključ. S tem je pomislek iz prvega posta rešen, če gre pa kaj narobe z elektroniko pa pač po ključ in si notri... verjetno imaš koga ki mu lahko daš ključ, ali pa hraniš npr. v službi.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
... iz vidika varnosti pred domačimi ...

A niso zaupanja vredni ?

Mislim, kaj naj bi pred domačimi skrival ?

LP

mogoče orožje,pri meni niti žena ne ve za kombinacijo.pač dostop do orožja naj bi imel samo tisti ki ima dovoljenje, ker konec konce kar se zgodi z orožjem ki je v tvoji lasti si potem tudi zakonsko odgovoren za posledice

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.977
6.216
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Seveda 4 letnik doseže na zgornjo polico, kjer je zlatnina.
Puške naj bi spravil v manjši trezor ?

LP

aplauz.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.343
113
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:

LP
Ker? Pa resno sprasujem kak je tvoj argument.

Poleg tega je orozje verjetno sportno (ce sploh gre za orozje).

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Ok, alter pač, ampak res ne vem kaj v mojem vprašanju ni bilo jasno, da me potem nekdo napada zakaj sploh rabim trezor in je moja vzgoja otrok vprašljiva
confused-1.gif
Konec koncev bi mi zadostovala zaprta/zaklenjena omara, a trezorji so kljub temu malo bolj ognjevarni.

Skratka ideja o elektronski ključavnici in zasilnih ključih v službi se mi zdi kar ok. Boljša kot samo ključi in vedno pazit kje so.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.343
113
Mogoce bolj smiselno da bi imel najet sef v banki? Sploh za kake res pomembne papirje...

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Moja banka žal nima trezorjev. Rabim pa dokaj frekventen dostop do teh papirjev in bi bilo kar nerodno imeti zunaj hiše. Saj pravim, hiša je aktivno varovana, sef pa bolj gledam zato, da je ognjevarna škatla in hkrati otroci ne pridejo mimo in ugotovijo v trenutku slabosti, da se dajo delati čudoviti aviončki, sploh, če še malo postrižejo zadevo
grin1.gif

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Če želiš mi daš lahko na ZS okvirne dimenzije, nek cenovni rang, če imaš že kaj ogledano... imam nekaj rabljenih kosov in seveda novih...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Ja eni ste pa res pacienti, tip hoče ognjevarno omaro, pa že pametujete na polno.

Če to ni pohvalno, da bo imel vse pomembne papirje in nevarne stvari na varnem pred ognjem in otroškimi ročicami, potem pa res ne vem kaj je?

Ali se vam od fovšije takoj zblede, ko nekdo samo omeni trezor ali kaj podobnega?