Tretja os

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
1. dokler sem bil žabar, je bil avtobus, kolo moj prijatelj. v tistih časih sem kljub vsemu trudu naklepal 10k z avrom. danes jih 40 do 50k
2. tudi danes bi se vozil z busom in se bom, takoj ko Zoki uvede avtobusno linijo po obvoznici. iz enega konca lj na drugi pač ni zanimivo skozi center. čas je moj gospodar, sam avtobus mi sede
3. do 18 leta sem s starsi potoval samo z javnim prevozom. pač kmetje, ne
4. težki promet..a se gremo tranzitno al gospodarsko državo. našega težkega prometa ni, je samo tzranzitni. ta pa naj se drži obstoječih linij, ali vlaka.

davno sem rekel, ministeri pa pograbil, da nej se slo, hr in sr zmenita, na jesenicama, mb se natovorjo kamioni na vlak in do nisa. nobenega carinjenja vmes, ak rprihrani reci in piši dan najmanj..pa fino zacolat.
sam se kreteni zacnejo menit, pa pozabijo. in isto bi moralo biti mad to italy..vlak, al pa pot po cesti drazja od vlaka. ce je azdeva prekratka in posledicno nerentabilna..dogovor s sosedama

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
mneges. ja, zakaj obvoznica. zato, da ostaneta dve dobri opciji, po ac, ali pa čez mengeš. za par tisoč dnevnih migrantov. my ass. izvirni greh lj. zapret dostope, colat vstop dnevnim migantom, povečat moč javnega prevoza pa zdravo.
danes bi vsi radi bili hitri. pa zastonj. ne gre. obstajajo kraji, področja z večjo potrebo po povezavah, pa je ni. mi pa zarad 2k migrantov delamo dvopasovnice.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
V čem je fora te kregarije okrog Žalca? Zakaj naj bi izbrali varianto, ki je dražja in uniči več kmetijskih površin?

Ker so najprej določeni poceni kupili zemljišča, sedaj pa jim jih bo kot ''prvovrstna'' odkupila država. Je bilo kar nekaj o tem v enem prispevku na 24ur, je bil začuda celo gledljiv.

Ni bilo tako tudi v Trebnjem?

prepožrešni so.

Vem za primere, ko so na tačin brez medijskega pompa zaslužili par sto tisoč €, pa nikome ništa.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
2k migrantov? Ne bi rekel. Če se ne motim so pred leti delali "študijo" in naj bi bila ta cesta skozi Mengeš abnormalno obremenjena. 2k se ti jih mimo pelje v dveh urah
tongue-1.gif
Sicer pa če se kaj voziš čez tiste konce ob špicah, potem veš kako izgleda, ko naprimer v Trzinu čakaš, da se boš do Mengša premaknil.
Se drugače čist strinjam s tabo, uporaba javnega prevoza. Sam se ga večrat šposlužujem. Ampak je na žalost situacija taka, da je javni prevoz dražji (povratna za Lj iz Mengša te pride cca 5,4€, če se ne motim..z avtom porabim bencina za 35km približno 3,5€ ) ter neprimerno počasnejši. Če bi bil pa le ta bolje urejen bi pa zagotovo večkrat skočil na avtobus

jest5

Guru
18. avg 2007
26.217
-8.847
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
V čem je fora te kregarije okrog Žalca? Zakaj naj bi izbrali varianto, ki je dražja in uniči več kmetijskih površin?

Ker so najprej določeni poceni kupili zemljišča, sedaj pa jim jih bo kot ''prvovrstna'' odkupila država. Je bilo kar nekaj o tem v enem prispevku na 24ur, je bil začuda celo gledljiv.

Ja, samo tam so se zajebali, ker so računali, da bo šla cesta po dolini
evil.gif
Zato pa so se toliko časa zajebavali, kje naj bi šla cesta

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
poznam kraje. pa če sva glih pri tem, zakaj se ni potegnilo do imperla, pa tam desno mimo mengša, do kamnika.

zakaj se gre čez trzin, ki bo ozko grlo, do mengša, potem okol.

če se dela, naj se dela dobro. ne pa neki polovičarsko. pa še alternativa bi ostala. tako pa se dva počta pri la famme in spet vse stoji

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ja to pa ne mene spraševat..občina Mengeš že 10 let obljublja obvoznico naokoli (kar tudi bo, ne vem kje pri Kamniku misliš, sej bo praktično cel krog narejen?), je pa res škoda, da niso tam pri Trzinskem križušču na dvopasovnici (ko se odcepiš za mengeš) naredili vzporednico (itak je sam polje tam) s staro Trzinsko cesto. Bolje vrabec v roki kot golob na strehi?
evil.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
trzinsko bi podaljšal za 300m, potem čez polja, na traso sedanje obvoznice. ne pa da je uvoz na obvoznico pred mengšem. to sem mislil. zaključek na cesti proti kamniku na istem mestu oz, zarad širitve naselja še nižje.

mengeš je tok nazadnjaški, da se teb sanja ne. in tok nesposobnezev na oblasti..da ti gre na bruhanje

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
trzinsko bi podaljšal za 300m, potem čez polja, na traso sedanje obvoznice. ne pa da je uvoz na obvoznico pred mengšem. to sem mislil. zaključek na cesti proti kamniku na istem mestu oz, zarad širitve naselja še nižje.

mengeš je tok nazadnjaški, da se teb sanja ne. in tok nesposobnezev na oblasti..da ti gre na bruhanje

No sej to s podaljšanjem Trzinske sem tudi sam mislil.

O oblasti in nezadnjaškem Mengšu pa sploh nebi, sem preživel tam 27 let
tongue-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Ja, samo tam so se zajebali, ker so računali, da bo šla cesta po dolini
evil.gif
Eni so računali tudi na hrib.
grims-1.gif