Travian - prevzem vodenja vasi z 3,5k populacije

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Pri SJN smo pač tako strenirani...
wink-1.gif

Ma hecam se, itak.
smile-1.gif

Tudi jaz menim, da je omejitev 48 ur samo za isto alianso, za ally pa ne velja.

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Ceprav bi dejansko moralo isto veljat.
wink-1.gif

Drugace obstaja prej omenjena luknja:
"Torej ga das iz SJN v SJN3, potem pa ga vrzes ven in lahko takoj prevzemas."

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Novejši serverji že imajo vgrajen mehanizem in ne moreš osvojiti naselja, če ne preteče določen čas.

Je ja proti pravilom, da se katera koli naselja zavzame "prostovoljno", čeprav pač na slovenskih vsi vemo kakšno je stanje...

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
A misliš, da je na .com drugače?

Samo na .si serverjih mi ni všeč odzivnost osebja, ki je pač porazno.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Meni se je pa vceraj, ko sem enega nazi-kekca prijavil zaradi clena 7 dokaj hitro javil - na speedu....

BTW, dajte mi nekaj povedat - a je na zacetku bolje, da imas "kitajsko" (mnogo ali mali) ali "svedsko" (mali ali opasni) vojsko?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
V začektu je potrebno čimhitreje armijo za raidanje...da lahko farmaš okoli. Kero pleme si že rekel, da si? Sam ne rečt rimljan
smile-1.gif

Poti

VIP titula
21. avg 2007
5.060
0
36
40
Darko, tako pa tud ne bo šlo, saj tud če ga daš v drugo ally, pa takoj ven vržeš, še vedno ni preteklo 48 ur od izstopa iz prve ally.

@darjan tud na slovenskih serverjih je že blokada, vsaj za sitterje.

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Ok no, saj tako je blo misljeno, samo ne napisano...
redface-1.gif

Finta je, da mas v tem primeru nadzor nad napadi itd., ker vidis vse v combat logu SJN3, ce pa je 48 ur brez alianse ga pa lahko ostali volkovi ze razgrabijo...
smirk-1.gif

Torej je pravilo bzv, ker si ga ze naprej nastimas v SJN3, ko pretece 48 ur vrzes ven in kuj prevzames...
Samo to je ze povezano razmisljanje in zna pri tistih, ki kreirajo pravila, povzrocit bolecino...
grin1.gif

Ko bojo SJNjevci prevzeli kar so hotli bojo pa ziher updatali pravila, nikoli ni prepozno...
grin1.gif

Ajd.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Jaz ne razumem najbolje (očitno sem primeren za kreatorja pravil
smile-1.gif
)

V čem je fora, da vidiš combat log? sej če gre za prijateljski prevzem ti itak on govori kaj se dogaja z njegovim računom. Tut če nič ne vidiš.

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Ehm, ker je se v aliansi, vsi vidijo kdo ga napada, katapulta, unicuje v combat logu, tud ce napadeni ni vec aktiven - sploh ce je to nekdo iz xy alianse in lahko ustrezno ukrepajo... Vecji nadzor / zascita racuna je do prevzema... Tako sem mislil...
smirk-1.gif

Pa tud, ce je nekdo v vecji aliansi in pociva ter caka na prevzem je manjsa verjetnost, da ga bo nekdo kar katapultal kot ce je zunaj. Ta cas si potem vsi v miru pripravijo senatorje, itd.

Nisem pa mislil nate, ker ce bi vedel kdo je MH - bivsi moderator, bi umrl od smeha - sploh glede na njegovo obnasanje na forumu. Upam, da ni vec isti - sem slisal, da je mel miskec nekaj tezavic z nadrejenimi...
wink-1.gif

Vem, da je to prostovoljna funkcija in je zato lahko ko v texasu al pa peskovniku, samo vseeno vecina folka (sicer prostovoljno) za spil placuje in pricakuje nek korekten, ce ze ne profesionalen odnos... Ne pa aroganco in vzvisenost nekega adolescenta...
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

Poti

VIP titula
21. avg 2007
5.060
0
36
40
No, če je npr. neaktiven, ga ne vržeš ven ampak ti izstopiš iz alianse. Dostop do logov verjetn še vedno maš, ker sigurno sittaš koga iz alianse. Problem rešen.

@evrofil: če si dost online, delaj gorjače, da jih boš mel čim več(tam ene 100), ostalo sam malo žitnico, skladišče, mogoče kak žitn polje. To bi mogu imet v 3 dneh narejen, če boš dost aktiven. Potem pa delaš še mal na surovinah in ostalih zadevah.
Ker nisi začel na sveže restartanem serverju, si verjetn bolj oddaljen od centra, kar pomen, da boš mel okrog en kup začetnikov, ki so po vsej verjetnosti nesposobni. To so vse tvoje farme. Več kot si na kompu, več boš nafarmal
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
V začetku...samo gorjače delat pa farmat čimveč, tudi par ur vstran. Potem si pa najdi en fajn 15cr za drugo vas (glej na ugodne oaze!) in se preseli tam. Potem pa čimprej na TK in delar dr mr v okolici. Pa čimprej si "spucaj" okolico..drugače ti bo kasneje žal.

Vse pobit v glavnem
wink-1.gif
tevtoni majo veliko prednost na začetku, katera pa se kasneje izgubi.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Sorry... TK?

Dva mam ze ogledana za znebit se - kako pa zavzamem naselje? Ker, tudi ce dam polni napad se samo nazaj z nekaj malega robe vrnejo...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Ne vem, če se ti splača zavzemat naselja. pa 15cr so ponavadi capital, katerih ne moreš. Narediš settlerje in postaviš novo vas.

TK .. teutonic knight, ne vem kak je izraz na slo serverji. Verjetno kak vitez
smile-1.gif

help.travian.com, tukaj je dosti odgovorov na tvoja vprašanje.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Ja tevtonski vitez je to...... če je vas metropola je tak ne moreš zavzeti, sicer pa. Sicer pa z poglavarjem zavzameš, ampak ne verjamem da je nekdo z manj kot 100 vojske tak daleč da si ga lahko privošči
smile-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
WAAA...
bonk.gif

Okay, please excuse me, I need to shoot myself. Najdem si enega revcka, se malo spravim nanj, potem pa po nesreci posljem 40Gorjackov in 10 sekirckov... kot.. OKREPITVE.

Idijot. Back to work. My evil plan se bo ocitno zacel jutri, ne danes.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Se vidi, da ne uporabljaš skripte
wink-1.gif

Veš kaj je najhujše...ko imaš 20+ vasi..in imaš herota v eni vasi, ker si zavzemal oaze. Seveda mine vikend in na to čisto pozabiš, ko prideš končno za računalnike in opaziš miljone resources kako stojijo povsod je seveda najhitreje, da kar sebe napadeš..kot pa da pošiljaš sem pa tja trgovce. No.in lepo napadeš sebe, si ubiješ herota..in potem čakaš 100ur da ga oživiš

wink-1.gif