Trak za izolacijo električnih kablov in moment kl.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.523
421
83
LOL
prerežeš z olfo in odpreš snop komplet - pa še prsti se ti ne lepijo,saj trak nima lepila - pri kosmatem ali izolirtraku se ti vedno, saj del lepila ostane na izolacijah ožičenja

Dajmo nekaj rečt, maš nekaj variant:
- izolirtrak
- kosmat trak (enakega uporablja VAG original)
- božirke
- samovulkanizirajoč trak in pa čez t.i. snake skin

Celo instalacijo sem delal na dirkalcu na tega in snakeskin, pa je dec ob požaru v motornem prostoru odpeljal še skoraj cel krog na Grobniku.
Po pregledu instalacije in prerezu so bili kabli zlepljeni skupaj, ampak niti en par ni prišel v stik med seboj (sem vlekel žice vzporedno, da se čimmanj prekrivajo).
Dejansko bi lahko avto laufal na instalacijo, če odmislimo "rock solid" trdo ožičenje :D

Ne vem sicer, za kak namen misli uporabit mtl

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
Če hočeš da preživi požar, preživi skoraj absolutno ničlo brez izgub lastnosti, da se ne lepi in da ima ekstra super dielektrične lastnosti ter minimalno težo potem uporabiš kapton oz. poliamidni dvoslojni trak, "poceni" dobiš tudi pri kitajcih. To rabi nasa za v vesolje, s tem se fiksira stvari v letalski industriji in ni vrag da ni dober za kabelčke v avtu prevezat. Ni pa elastičen in je slabo mehansko odporen.

Za stisnit skupaj imaš pa nek trak ki je kombinacija termoskrčk (bužirke) in pa lepilnega traku. Najprej oviješ okoli kablovja, potem pa pogreješ in stvar stisne šop ter naredi obstojno mehansko zaščito.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.391
5.673
113
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
LOL
prerežeš z olfo in odpreš snop komplet - pa še prsti se ti ne lepijo,saj trak nima lepila - pri kosmatem ali izolirtraku se ti vedno, saj del lepila ostane na izolacijah ožičenja

to da nisi zaleplen ti dam prav
smile-1.gif
. Olfa pa veš kak je tam ko maš placa samo za eno roko....

aja bemumater kak tu bluzimo
smile-1.gif
na koncu bo pa ded mogo povit 5cm kabla.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
OEM look na VAG grupi je enak kot ko odprem doma 60 let stare električne razvodne doze in se mi začne tisti tekstilni trak lepit na prste. Tako da včasih je boljše če ne zgleda OEM!
grin1.gif

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.523
421
83
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Če hočeš da preživi požar, preživi skoraj absolutno ničlo brez izgub lastnosti, da se ne lepi in da ima ekstra super dielektrične lastnosti ter minimalno težo potem uporabiš kapton oz. poliamidni dvoslojni trak, "poceni" dobiš tudi pri kitajcih. To rabi nasa za v vesolje, s tem se fiksira stvari v letalski industriji in ni vrag da ni dober za kabelčke v avtu prevezat. Ni pa elastičen in je slabo mehansko odporen.

Za stisnit skupaj imaš pa nek trak ki je kombinacija termoskrčk (bužirke) in pa lepilnega traku. Najprej oviješ okoli kablovja, potem pa pogreješ in stvar stisne šop ter naredi obstojno mehansko zaščito.

NASA je eno, alter pa tretje
evil.gif

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.453
346
83
34
OFF: Ni provokacija, niti kakšno zbadanje ne, tako da ne zamerit..ampak kako imate alter mehaniki sploh cajt viset na forumu praktično ob vsaki uri v dnevu?
smile-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.535
320
83
Kras
www.mtl.si
Milijonkrat hvala, da mi ne bo treba se s potniki ukvarjat, itd.
Točno to sem iskal.

Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
OFF: Ni provokacija, niti kakšno zbadanje ne, tako da ne zamerit..ampak kako imate alter mehaniki sploh cajt viset na forumu praktično ob vsaki uri v dnevu?
smile-1.gif
Eni grejo na čik pavzo, drugi pa na Alter.
hysterical-1.gif

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.049
119
63
Doma
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
ja samo tole ni niti malo elastično.
Drugače pa ja tole ja najboljša varjanta. Je pa tudi kr drag tale tesa trak.
Torej tole, drži?
http://www.tesa.si/industry/av...snopov/12649755,i.html
Sem včeraj skakal po Baubauih in Merkurju in nikjer nimajo tega.
Kakšen predlog, kje to dobit?
Cena ni toliko pomembna, ker ko si izračunaš, koliko te pride recimo spet razkopavanje vsega, če poceni trak popusti, potem ne bo nič kaj drago
grin1.gif
...

Hvala vsem za predloge za moment ključ, bom nekaj od tega izbral.
Matik commerc na Letališki ali kje drugje v slo ga ima.