Trajanje škatlice prve pomoči?

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
V bistvu je krivda tvoja. Na pakungi mora biti razviden datum proizvodnje ter rok trajanja ali pa datum poteka uporabe. Če kupuješ robo na Bolšjaku, si si sam kriv.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Jaz imam pa zanimivo vprašanje.

V avtu imam original zapakirano BMW prvo pomoč. Avto sem pripeljal iz Nemčije, zato ima nemško prvo pomoč.

Mi lahko policist sitnari zaradi tega?

LP,
PIC

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Poglej na posamezen paketek npr povoja. Gor je napisan datum, do kdaj naj bi zadeva bila sterilna. Po tem datumu moraš zadevo zamenjati.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
Mislim, da lahko ker pač nimaš kar je v naši predpisano.
Moji kolegici je sitnaril, ker je imela mojo PP, ki pa je taka (- ampularij (namest tega imam AA, AAA baterije, LedLanser baterijo, kulije) in kisikova bomba je 0,5l +dodano 2x reševalna alu-zlato folija, 1000ml razkužila in druge drobnarije, trikotne rute, povoji-prvi, kompresijski, opeklinski...) čist nič ga ni zanimalo, da ima še več in boljše kot je predpisano v zakonu. Zapičil se je je v nemške in angleške napise na povojih (jaz sem torbo z vsebino dobil kot darilo). Samo drugemu policaju se lahko zahvali, da jo je spustil z opozorilom.
220507a.jpg

220507.jpg

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Vse lepo in prav.

Ampak.

Če se peljem v Avstrijo in imam nesrečo. Potem moram imet avstrijsko prvo pomoč? Morda slovensko?

In kaj če grem v Španijo?

Če se zapičijo v prvo pomoč, bo zaropotalo
smile-1.gif
.

LP,
PIC

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.241
113
www.adriamedia.si
Imet moraš takšno obvezno opremo (v katero v nekaterih državah sodi tudi prva pomoč), kot je obvezna v državi, v kateri je registriran avto.
V datum se po moje ne more zapičit, če ga na škatli, dokler je ta sicer po predpisih (ima predpisane oznake), ni. Moja recimo je po predpisih, je od Tosame (torej tista, na podlagi katere so predpis pisali), pa nima datuma gor (je originalno zaprta v foliji).

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Torej je nemška prva pomoč v Sloveniji neuporabna?

Povoj ne bo opravil svojega dela? Škarje tudi ne?

Mi hočeš povedati, da nemška prva pomoč ni dovolj dobra za slovenske standarde?

LP,
PIC

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.241
113
www.adriamedia.si
Hočem ti povedat da je za v SLO registriran avto OK samo PP po slovenskih predpisih. Nič več in nič manj. In točno to sem tudi napisal.

O smiselnosti predpisa pa ne bi razpravljal. Imam pač svoje mnenje o njem.
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.313
113
Ni fora v škatli, ker pravilnik nikjer ne omenja rokov uporabe na škatli. Na robi ki je v škatli morajo biti datumi gor in mora biti zapakirana (povoji, gaze, itd). Če se gremo po črki zakona ti lahko teži zaradi tuje PP ampak boš če se pritožiš gladko zmagal (moje skromno mnenje).

@inkvizitor, ti mirno teraj v 3 p.m., kazen je 417 EUR.

Strinjam se z vsemi ki se vam zdi neumna kontrola prve pomoči. Ker je dejanko 90% ljudi ne zna uporabljat. In tisti ki bo to kontroliral je za moje pojme ali neživljenski ali pa se pač drži črke zakona zaardi določenega razloga (beri: obnašanje voznika med postopkom)