Trajanje škatlice prve pomoči?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kako jaz/policaj/kdorkoli ugotovi, ali je prestara, če ni datuma gor ???

(evo, da bom kratek
wink-1.gif
)

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Saj je datum na vsakem artiklu ki ga vsebuje prva pomoč, ali pač ne?!

Splash

Fizikalc
1. sep 2007
442
49
28
43
Nekako logično mislilm tako. Vsi medicinski pripomočki, kateri morajo biti sterilni ali vsaj čisti imajo gor natisnjen datum - če tega nimajo potem je bil verjetno izbrisan, odtrgan, odstranjen.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Samo kako potem to policija preverja?
Moraš odpret škatlo?
Se mi še nikoli ni zgodilo...

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Gledam prvo pomoč v mojem avtu (not imam celo dve škatli, ena je od ZT) in vidim, da je na vsaki pakungi odtisnjen 'expire date'.

Sicer pa, jaz vsakih 5 let kupim nov paket prve pomoči in ga dam v avto. Tastarega pa dam v stanovanje. Itak se doma dostikrat potrebuje kak obliž ali pa povoj. In jasno, doma je itak vedno kaka steklenica šnopsa (za zunanjo rabo!), če je že treba kaj razkužit.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Če je škatla tovarniško zapakirana, je ja ne boš šel odpirat pred policajem.
Ja, kak se potem ugotovi ali je še v roku?
Sem gledal enga iz avta in enga v trgovini, pa na nobeni nič ne piše o kakih datumih.
confused-1.gif

Je rok trajanja kje predpisan? Sem preletel predpise, pa ne najdem.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Jaz bi ga pa, v primeru, da mi gre gledati prvo pomoc, povprasal po TPO! Ker vas 99,9% voznikov pojma nima kaj delati s temi skatlami. S policaji vred ceprav imajo kao tecaje. sem 200% preprican, da z dvema elasticnima povojema, ki sta prilozena babici se nog ne znate pravilno poviti.

In taksen bi potem meni pomagal v prometni nesreci
hysterical-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
To je sicer čist res, sem sam o tem razmišljal danes, samo to je druga tema. Odpri si jo
wink-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Lej se vedno lahko policaja prepricas, vsakega povprecnega cloveka se da. In prometni policaji padejo povecini pod povprecje. Vkolikor imas s tem tezave pac kupis PP vsake toliko let in imas mir.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.313
113
P R A V I L N I K
o kompletu za prvo pomoč, ki spada v obvezno opremo motornih vozil
10. člen

Komplet za prvo pomoč mora biti higiensko vzdrževan, zahtevani sterilni materiali pa v nepoškodovani zaprti embalaži in z veljavnim rokom uporabe ter nazivom in ostalimi podatki v slovenskem jeziku.

Torej ni roka uporabe - ni OK, pri podpovprečno pametnih prometnih policajih sledi izločitev iz prometa ter kazen. Pri policistih pa opozorilo in srečno vožnjo dalje (beri: če si normalen ne bo nikomur na kraj pameti padlo da bo šel take stvari preverjat)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Jaz bi ga pa, v primeru, da mi gre gledati prvo pomoc, povprasal po TPO! Ker vas 99,9% voznikov pojma nima kaj delati s temi skatlami. S policaji vred ceprav imajo kao tecaje. sem 200% preprican, da z dvema elasticnima povojema, ki sta prilozena babici se nog ne znate pravilno poviti.

In taksen bi potem meni pomagal v prometni nesreci
hysterical-1.gif

zato pa ne vtikaš nos kjer ni potrebe.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
Če je v originalni embalaži in, da ni bila poškodovana, shranjena v pravilnem temperaturnem območju... do 12 let ampak to je v avtu nemogoče ker je temp. +/- preveliko in se v škatli embalaži širi in krči in posledično razpoka in ni več sterilna tko, da približno 5 let.
Ampak boljše malo ne sterilno kot pa da umre.

Na Rdečem križu smo imeli vojaško pomoč iz leta 1972 v krep papirju zapakirano
grin1.gif
za učenje je bla čist kul

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
na škatli PP mora biti datum uporabe, če ga ni, nimaš prave opreme in je isto kot da nimaš, če je policaj vstal z levo nogo ti komot prbije kazen. Torej na pravi opremi je datum razviden.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Ker slika pove več kot n besed (sicer slikano s telefonom)

alter-foto_2440868_12436217_17736963.jpg

Torej, drugo leto bom kupil nov komplet PP, tega pa dal v stanovanje.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
na škatli PP mora biti datum uporabe, če ga ni, nimaš prave opreme in je isto kot da nimaš, če je policaj vstal z levo nogo ti komot prbije kazen. Torej na pravi opremi je datum razviden.

Veš kaj ti povem, če bi mi sral za prvo pomoč, kupljeno za vozilo, pa brez datuma uporabe, ga tko teram u tri pičke materne da je joj...
Pa še prijavil bi ga...