TPV avto Nm + ostali dealerji v Nm

master

Pripravnik
2. nov 2007
32
0
6
So v TPV-ju zaupanja vredni? Je že kdo kupoval ali vsaj skušal kupovati pri njih?

Kup enih iz Italije privlečenih avtomobilov imajo, po njihovih navedbah so vsi super, brez problema, z malo kilometri ... skratka sanjski nakup.

Zapeljal sem se tudi na Cikavo, v Aktiv Plus (poleg AH Adrie). Tip mi sicer deluje poštenjačina, samo tudi on ima več ali manj iste avtomobile (= isti šrot).

Kaj pravite, so poštenjakarji ali naj se jih na daleč izogibam?

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Tako je. TPV je postal grosist. Pri njih še nisem kupil avta in tudi upam, da mi ga nikoli ne bo treba.

Audio

Pripravnik
6. avg 2007
247
15
18
Pomladi sem kupoval avto in sem se oglasil tudi pri njih. Na prvi pogled vse ok, ko se človek malo poglobi v razstavljene avte pa ni več tako lepo.

Npr: takrat so imeli skoraj vsi avtomobili 79 kkm
rolleyes-1.gif
) avtoradia, slabo popravljen/pobarvan pleh in še bi lahko našteval.

Ne rečem, da se ne da pri njih dobiti dobrega avta. Moraš pa pri izbiri biti precej pazljiv.

Vocko

Pripravnik
20. avg 2007
60
0
6
Novo mesto
Izogibaj se TPVja na daleč... Oz. glej samo take avte, ki so kupljeni pri nas, boš imel veliko večjo verjetnost, da boš dobil dobrega. Adria Plus je pa tko-tko. Mene so hoteli "nategnit" z eno Alfo, ki je mala vsaj 250.000 km, po besedah mehanika, na števci je bilo pa 86.000
So pa bili fer in mi pustili, da sem avto odpeljal na servis po moji izbiri, da so mi ga pregledali.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Nevem, naša Laguna 20kkm, stara eno leto, kupljena tam, ni problemov.

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Tam sem šel pogledat par avtomobilov, vsi z zlato garancijo,40- 80k prevoženih, pogledam prestavno ročico, zice in volan zlizani kot da imajo vsaj 200k.

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
To ni merilo, če je avto vožen na relacije, se mu kilometri ne poznajo. Sem na lastne oči videl Passata 1.9 tdi, letnik 2002 s 400.000 prevoženimi. Avto je zgledal kot nov....vožen samo na relacije cca 800 km v eno smer. Če bi ga zavrteli na 50.000 km, bi gladko nasedel (nič ni bilo menjano, vse original, prestavna ročica...sedeži....). Sem pa videl avto s 50.000 km, totalno sfukan, uporabljan samo za furce max 5 km v eno smer....

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Tudi relacija ni merilo, kako bo avto zgledal. Jaz vozim cliota skoraj samo relacije, pa je po letu in pol in malo manj kot 60kkm volan že lepo naguban. Poznalo se mu je že po 20kkm. Sedež je pa tudi že malo muckast. Saj ni nič čudnega, sedeže pa volan izdeluje tpv
aplauz.gif
Ostalo je pa kot novo, do sedaj samo en redni servis, kmalu bo drugi. Sicer pa jasno, da clio ne more bit enako vzdržljiv kot nekajkrat večji in dražji avtomobili.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Tudi relacija ni merilo, kako bo avto zgledal. Jaz vozim cliota skoraj samo relacije, pa je po letu in pol in malo manj kot 60kkm volan že lepo naguban. Poznalo se mu je že po 20kkm. Sedež je pa tudi že malo muckast. Saj ni nič čudnega, sedeže pa volan izdeluje tpv
aplauz.gif
Ostalo je pa kot novo, do sedaj samo en redni servis, kmalu bo drugi. Sicer pa jasno, da clio ne more bit enako vzdržljiv kot nekajkrat večji in dražji avtomobili.

Nemoreš kliota primerjat z raznimi novimi lagunami, pasati... To so avti 2 razreda višji od tvojega, in
vrjetno je tudi trpežnost materialov višja....

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
aplauz.gif

Nemoreš kliota primerjat z raznimi novimi lagunami, pasati... To so avti 2 razreda višji od tvojega, in
vrjetno je tudi trpežnost materialov višja....

To si ti misliš.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Bi mogu videt cliota od mojga tasta. Matr
grims-1.gif
. Letnik 98. 1.2 motor in zlo mal dolge ture. Morje je edima dolga tura iz Dolenske. Tip ma avto od znotraj kot iz trgovine. Resno. No zunaj se že pozna od kamenckov. 8 let avto ni videl strehe nad sabo. Avto ima 145.000 km

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Dost je različnih dejavnikov ki vplivajo na obrabo sedežev in volana. Bognedaj da "poliraš" volan ali da ga "poliraš" celo z kakšnim prstanom. Bo pri 50k bolj obrabljen kot bo pri nekomu ki obrača volan z obema rokama pri 200k.

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Ok potem pa razloži zlizane stopalke? Jekleni podplati ?

S kom sem se menu so kritizirali tpv po dolgem in počez.
Iz italije furajo najcenejša jajca kar jih dobijo.

master

Pripravnik
2. nov 2007
32
0
6
Baje da v TPV-ju uvažajo praktično vse Focuse karavan letnika 2006, ki jih potem kot grosist dajejo preprodajalcem po vsej Sloveniji.
S tem da je večina teh Focusov dost poripsanih; sem že videl par avtov. ki stojijo spodaj pred pralnico z nalogom, kaj morajo popravit ... Potem jih gor prodajajo kot nove, nikoli karambolirane ... my ass!

Tudi Renoji in ostale znamke niso nič boljše ...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Sem slučajno zagovarjal TPV?

Zlizanost stopalk pa je od mestno/relacijske vožnje še bolj odvisna kot obrabljenost volana & sedežov. To bi ti pa lahko že zdrava logika kazala.
zmaga.gif

Se voziš 100 km na dan po mestu in nonstop pritiskaš sklopko,zavoro, plin ali se pelješ 100 km na dan po avtocesti in praktično 90% časa držiš plin. Ali pa še to ne če imaš tempomat. To po tvoje ne vpliva na obrabo stopalk?
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Aja, za bivšega stilota sem dal za nove gumjaste stopalke malo več kot bivših 7 jurjov.
smile-1.gif

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Avtomobili kateri so pripeljani iz Nemčije oz.Italije in so namenjeni za preprodajo so v redkih primerih to kar iščejo kupci iz slovenije. Če prebrskamo malo mobile.de,hitro opazimo da cene avtomobilov niso veliko nižje kot pri nas,avtomobili kateri imajo veliko km so pa seveda skonto.....-takšni se ponavadi pripeljejo k nam. Torej prodajalci kateri se ukvarjajo s preprodajo avtov iz tujine so večina nategovalci!
smirk-1.gif

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Citat:
Uporabnik Don_kugla pravi:
Avtomobili kateri so pripeljani iz Nemčije oz.Italije in so namenjeni za preprodajo so v redkih primerih to kar iščejo kupci iz slovenije. Če prebrskamo malo mobile.de,hitro opazimo da cene avtomobilov niso veliko nižje kot pri nas,avtomobili kateri imajo veliko km so pa seveda skonto.....-takšni se ponavadi pripeljejo k nam. Torej prodajalci kateri se ukvarjajo s preprodajo avtov iz tujine so večina nategovalci!
smirk-1.gif

Ja samo ni problem če dobiš avto ko jo ohranjen čeprav ima 200k, problem je da so zjahani, prevrtijo jim kilometre, če se pa kot kupec že kaj pritožiš te pa odslovijo (glede na pisanje po forumih).