Toyota Avensis diesel letnik 01-03

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
V firmi smo ugotovili, da rabimo enega karavana za nadomestni avto. In sedaj pride oče domov in prijavi, da se je odločil, da kupimo Toyoto Avensis 2.0 diesel karavan letnik 2001 - 2003. Mene je skoraj kap, ker sem bil prepričan, da bomo izbirali med kakšnim Passatom, Mondeotom in mogoče tudi Golf Variant.
Sedaj pa vas prosim za kakšen nasvet. Ali ima kdo izkušnje s takšno Toyoto. Zanime me tudi kaj mislite od Toyotinih dizlih. Sam sem vedno mislil, da japonci bolj delajo bencinarje.
In pa seveda primerjava z zgoraj naštetimi. Seveda se priporočam tudi še za kakšnen drugi predlog.

lp

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Po mojem moraš gledat letnik 2003 in dalje, če hočeš ubost Avensisa z enim od odličnih d4d dizelskih motorjev. Takrat so lansirali novega Avensisa z odličnimi dizelskimi motorji. Do takrat namreč Avensis ni imel kake spodobne dizelske motorizacije.

Ogo

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Zanesljiv je, thats all that counts
cool-1.gif

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Za avto se ni misli dat več kot 7-8k eur, ker ga bo vozilo več ljudi in se ga ne bo ravno pazilo. Zato novejša oblika odpade, saj je skoraj enkrat dražja. Zanima me če ima tale , že novejši motor, glede na to, da mu piše d4d.
Bi mogoče vedel v čem je novejši motor boljši od starega. Ker po eni strani je pa malo rizično kupit avto, v katerem je bil motor dan noter čisto na začetku in se ga mogoče držijo kakšne poporodne napake?

hvala
lp

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
Za avto se ni misli dat več kot 7-8k eur, ker ga bo vozilo več ljudi in se ga ne bo ravno pazilo. Zato novejša oblika odpade, saj je skoraj enkrat dražja. Zanima me če ima tale , že novejši motor, glede na to, da mu piše d4d.
Bi mogoče vedel v čem je novejši motor boljši od starega. Ker po eni strani je pa malo rizično kupit avto, v katerem je bil motor dan noter čisto na začetku in se ga mogoče držijo kakšne poporodne napake?

hvala
lp

To je Toyota. Pojdi pogledat če je pleh ok, in je to to.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Fotrov sodelavec ima tako, nobenih težav v 3 letih, je drugi lasnik, dela samo redne servise........to samo tankaj in vozi.
zmaga.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Definitivno je ta Toyota boljša od vseh tistih, ki si jih napisal...
Ja, notranjost je full huda.
stupid-1.gif

PS: Vem, da to v tem primeru verjetno ni kriterij, ampak armaturka je taka, kot da je iz začetka 90-ih let.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
stupid-1.gif

PS: Vem, da to v tem primeru verjetno ni kriterij, ampak armaturka je taka, kot da je iz začetka 90-ih let.

Sam res!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

To je res, drži bolj ali manj za vse japonce do nekje leta 2002-03. Potem se je pa začelo premikat tudi na tem področju.
smirk-1.gif

Ampak za služben avto mislim da to ni ovira, itak se prec navadiš.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
stupid-1.gif

Kvaliteta plastike in izdelave je vsekakor boljša od naštetih in motornih ropotal od Forda in VW sploh ni za primerjat s tem D4D

Dvomim edino, da je 116KM kot je navedeno.
Če se ne motim, je bil ta model samo s 110KM.

Preveri pri uvozniku.

Tak avto sem vozil 2 leti sicer bincinarja, pa nimam nobene pripombe.

Lp

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Najprej hvala vsem za odgovore. Če kdo še kaj ve, pa se še priporočam.
smile-1.gif

@jonny77 - mogoče veš kakšna je bila poraba pri bencinarju in če ima kdo kakšne izkušnje s porabo pri dizlih.

Vidim, da so večinoma pripombe na izgled, nikakor pa ne na kvaliteto, tako da se vedno bolj nagibamo k nakupu Toyote.

lp

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.284
811
113
imel kolega d4d letnik 2001 al 02 in morm rečt da je zadeva odlična. dela bp, konjev zadost če nisi hondaš, notrranjost pa kot pri eni hondi
smile-1.gif
. poraba pri dizlih tam nekje 6L če si kar vozi zelo dinamično.

lp

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
Povprečna poraba pri 1.6 je bila 7,6l.
Ta dizel je ima skoraj sigurno 110KM(81kw) ima malo drugačno turbino kot 116KM, drugače je zasnova motorja ista. Poraba pa bo med 5 in 6 litri.

Vpoklic je bil zaradi bremz. Menjali so prednje diske, ker je rahlo trosilo pri zaviranju nad 100km/h.

Drugega problema ni bilo.

Kilometri so pravi???

Lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
Če ste že pri rižarjih potem poglejte še kako primero
wink-1.gif

Tiste stare imajo baje še nissanove dizle in ne renaultove kot imajo nove
primera
Če pa so obstajale slučajno z 2.2 nisanovim dizlom bi bila pa še bolša izbira.
Druga stvar je tudi to da Nisan nima takega imena kot toyota. Kakšne stare carine ali pa camry (l95)se prodajajo še po hujših cenah kot kaki golfi dvojke.
Tele so nekam švoh, ampak saj so včasih imeli passati tudi samo 75 PS in so bili zakon avti, danes pa nekateri alterjevci sploh niso zadovoljni če nimajo najmočnejše mašine in obvezno še čip notri. Nekateri bi si morali najprej v svojo glavo čip vgradit
evil.gif

Ali pa kakšna 626

Če je tista primera vsaj približno take kvalitete kot moj stari prairie bi ga takoj kupil, samo kaj ko mi "nizki" avti ne sedejo več, pa še trenutno potrebujem avtomatika

Nazadnje urejeno:

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
hmm kako pa da so tako poceni? nič dražji od ene astre G? Drugače po moje zanesljiv avto saj je Toyota
wink-1.gif
Edino mene malo osebno moti "nakladalni" oz. prtljažni prostor. A ni raven? Mislim - je rob, to malo oteži nakladanje in raskladanje... Oblika tudi ni napačna, kar se tiče notranjosti ( armature ) imajo pa vsake oči svojga malarja

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
shocked-1.gif

Me prav zanima razlog zakaj je bilo tako.
Da ni bila kakšna taka fora kot pri yamahah.
Cela evropa je imela servise na 10kkm, slovenci pa na 6
bonk.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
shocked-1.gif

Me prav zanima razlog zakaj je bilo tako.
Da ni bila kakšna taka fora kot pri yamahah.
Cela evropa je imela servise na 10kkm, slovenci pa na 6
bonk.gif

Al pa tudi ne. Po mojem je samo servis fino služil.
smile-1.gif

Ogo