Jaz sem trenutno na Tenerifih in sem vzel za rent-a-car Seat Leon bencin karavan. Ne vem kateri bencinski motor je notri, ker v avtu ni prometnega dovoljenja, bom pa vprašal, ko avto vrnem. Vem samo, da ima možnost izklopa valjev, ker si vidim na armaturi. Zadeva glede porabe: Če se peljem samo po AC je poraba 4,3l/km (120km/h, več se ne vozim). Če grem čez hribe gor dol pridem na 5,2l/km (prilezel na 6,2l/km po vožnji navzgor, vendar potem pade). Skupna poraba po 8 dneh mešane vožnje je 4,9l/km.
Je pa res, da se jaz v Slo. ne morem peljati tako, kot se tukaj. Tukaj se vsi peljemo med 100km/h in 120km/h. Nihče ne pelje za ritjo, ni živčnosti ipd. Se mi zdi, da ko pridem v Slo. še jaz zapadem v to nervozo na cesti in se prilagodim ostalim ter temu primerno spremenim način vožnje. Želim povedati, da ne verjamem, da bi se v Slo. peljal z enako porabo, kot se tukaj.
Avta sicer nisem priganjal, ker ga pač nimaš kje, ampak ob taki porabi se sprašujem, kje je smisel hibrida. O.K., avto ima ročni menjalnik. Edino kar me skrbi glede na to, da je tole VAG grupa, koliko časa bo takle motor delal.
Je pa tukaj gorivo bistveno cenejše, kot pri nas.