Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.419
536
113
43
Še vedno Rdeči revirji
za Toyote? jaz vse delam v Toyota Centru v BTC-ju, enkrat izjemoma na Viču, vse ok, vedno tako, kot se dogovorimo, cena je pa po moje tako ali tako tam tam.

vedno mi avto tudi operejo, vedno je tako, kot se dogovorimo, vkolikor so kakšne dodatne stvari pokličejo oz. povedo, ko je servis narejen, ne naredijo kar sami od sebe. nazadnje so mi povedali, da pri naslednjem servisu bo za narediti menjava sprednjih diskov in ploščic, dali so mi solidno ponudbo.

skratka, sam sem zadovoljen, gledam pa v smeri, da bi menjal Priusa za novo Corollo, pa bomo videli, kaj in kako bo ... :)

Hmm, praviš, da boš menjal Priusa za Corollo. Jaz sem pogledal cene po ceniku in opremo, pa bi rekel da sta tam tam. Imam občutek, da pri Priusu dobiš več za svoj denar.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.888
1.272
113
Jaz glede na vožnjo obeh izberem Corollo takoj, brez razmišljanja. Tako s stališča videza kot nasplošno vtisa, notranjosti itd.. Če pa govorimo o 2.0 hibridu pa je sploh super, 1.8 je dejansko podhranjen za moj način vožnje. Z 2.0 se normalno pelješ.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Hmm, praviš, da boš menjal Priusa za Corollo. Jaz sem pogledal cene po ceniku in opremo, pa bi rekel da sta tam tam. Imam občutek, da pri Priusu dobiš več za svoj denar.

mogoče res, ne dobim pa karavanskega prtljažnika in 2.0 motorja.

sem ravno ta vikend vozil, bomba. res sem veliko pričakoval in sem navdušen. cincam edino, ali bi se stegnil do sport opreme, ker roko na srce - že luna ima vse tisto, kar potrebujeva.

bi pa moral barve videti v živo, ker ko sem avte gledal v konfiguratorju in na fotkah na uradnih straneh, ta bronastorjava, ali kakšna barva pač je, je bila res čudna, še spomnim se, ko sva se z mojo pogovarjala, kdo bi tako barvo kupil sploh, ta pa je bila točno te barve in izgleda bajno. btw - je bila Executive oprema, verjetno čisto polno nafilana in je res - wow. :)

samojan

Pripravnik
25. mar 2019
52
8
8
Pozdrav.

Pa še zadnja informacija, ki sem jo dobil glede multimedije in demantira informacijo, ki sem jo dobil preko Toyota pogovora v živo.

Nadgradnja obstoječe multimedije na novo verzijo na MM19, po vsej verjetnosti ne bo mogoča, ker gre za povsem drugačno strojno opremo.

Naj bi pa bila nova multimedija v vozilih modelnega leta 2020.

Škoda.

Lp

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.452
1.905
113
Po domače: Na Toyoti so se ti gladko zlagali v fris, samo da povečali možnost prodaje?

samojan

Pripravnik
25. mar 2019
52
8
8
Ma ne bi ravno to rekel. Najbrž oseba na drugi strani live chata ni ravno razumela, kaj jo sprašujem oz. ni ravno dobro podkovana.
Bolj žalostno je to, da če sedaj naročiš avto in ga dobiš tam nekje julija, da čez pol leta ne moreš nadgraditi multimedije. Še posebno, ker je trenutna ni ravno na nivoju tekmecev.

LP

Generik

Guru
14. maj 2011
3.888
1.272
113
Salabajzerji na toyoti. Enako kot na ostalih servisih in znamkah. Vse nekaj na pol.
Sploh pacienti so pa v M. Soboti. Obup.

Toporisic

Fizikalc
6. apr 2019
111
84
28
Pozdrav.

Lp

A ne označujejo tele trenutne Corolle kot ML 2020?
Ta ima popolnoma drugačno multimedijo kot eno leto starejša (jaz sem pri svoji začasno dobil še stara navodila, ker še niso imeli prevoda in "nič ne paše" :confused:). Potem sem se prebil do angleških PDF-jev.za aktualni model.

Tudi tule je recimo letošnji model (zgrajen na TNGA) označen kot 2020:
KLIK

Mogoče je vseeno kaj upanja, tudi če je res, kar so povedali?

Mimogrede - tale vgrajena multimedija je sposobna celo predvajati video na vgrajenem zaslonu (vendar ne med vožnjo - takrat skrije sliko in predvaja samo zvok):
KLIK (parkiran avto)

• Všeč mi je
Reactions: Generik

kajote

Fizikalc
11. dec 2007
389
178
43
Pozdrav.

Pa še zadnja informacija, ki sem jo dobil glede multimedije in demantira informacijo, ki sem jo dobil preko Toyota pogovora v živo.

Nadgradnja obstoječe multimedije na novo verzijo na MM19, po vsej verjetnosti ne bo mogoča, ker gre za povsem drugačno strojno opremo.

Škoda.

Lp

ja, jaz sem tudi že sprejel odločitev, da te toyote ZARADI multimedije sedaj ne kupim... bom počakal.. edino kar je, v letu 2020 bo zunaj še cel kup drugih "pametnih" modelov...(tudi zakonsko bodo določeni asistenčni sistemi morali biti serijsko)

takrat bo Toyota izgubila to prednost ki jo ima sedaj...

• Všeč mi je
Reactions: BigPoppa

Generik

Guru
14. maj 2011
3.888
1.272
113
Kakšno prednost pa ima toyota sedaj? Jaz jo vidim predvsem pri hibridnih pogonih in kakovosti izdelave. Meni osebno je prednost tudi to, da ne izstopa iz množice. In na področju hibridov bo še preteklo nekaj vode preden bo konkurenca sploh dohitela toyoto. Morda čez nekaj let že lažje, ker so pri toyoti dali ven v prosto uporabo več kot 20 000 patentov vezanih na hibride.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Patenti so zunaj, ker Toyota verjame, da je zaton hibridov iza ovinka, konkurenca, pa da kaj sestavi, itak rabi 5 do 10 let.
Tudi Toyota se namreč pripravlja na popolnoma električne modele. Lexus je že registriral par planiranih znamk za električne modele, npr CT200e.

Glede Karjole in nenadgradljivosti osnovnega modela multimedije, pa sem že pisal. Bedarija, ampak če poleg zobnikov dizajniraš še multimedijo, se kažejo poklicni defekti. :p
Višje opreme multimedije se pa razvijajo izven Toyote, praviloma pri Harman Kardon aka Samsung, tam pa so na zalogi softići in ne hardići in je softverski upgrade samoumeven.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.745
827
113
Konkurenca želi preskočit hibride in iti direktno na EV, mislim da se jim bo ta strategija zalomila, ker je enostavno preveč ljudi, ki nimajo možnosti polnit doma, za take je tudi PHEV čisti nesmisel. Torej dokler ne bo primerne in poceni infrastrukture za EV, se Toyota nima kaj bati, po mojem vsaj naslednjih 10 let ne.

Klasični proizvajalci mislijo, da tisti, ki ne bodo imeli možnosti kupiti EV, da bodo še naprej kupovali zastarelo tehnologijo, ki jo bodo nehali razvijati čez par let, pa še za višjo ceno jo bodo hoteli prodati ker mora biti še en kup dodatne šare na izpuhu + CO2 penali + WLTP.

Corolla hybrid za 20k € je v takem okolju no brainer.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
res ne razumem, kje je ta multimedija tako slaba? nisem imel feelinga, da bi imela kake pomanjkljivosti, vse dela, vse je tam?
Funkcionalno je na nivoju obdobja, ko je ven prišel prvi auris. Mislim, da to pove dovolj.

Jaz sem se tudi malo ohladil, izključno zaradi infotainmenta.... Pa mi je drugače res super avto.

A novi camry je tudi prišel na trg s to bedo od touch 2? Ne vem v čem je problem, da ne morejo v eu uporabljati ameriške entune osnove.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
in? ne razumem? a ne dela? navigacija te pelje narobe? ne predvaja glasbe? radio ne lovi?

res ne razumem te fame okoli multimedie - če bi gledal samo to, pa imam kar močno prisoten OCD, potem Priusa ne bi NIKOLI kupil ... ne izgleda lepo, ampak dela. in to je najpomembneje, se mi zdi.

npr., za primerjavo, kaj ti pomaga ultralepa, minimalistična zasnova ekrana, če potem rabiš celo večnost, da vneseš naslov, kamor bi želel iti? v Toyoti je to nobrainer (ob predpostavki, da si odlomil sicer tisočaka, ampak to je druga zgodba ... :p )