Sedaj sem imel malo priložnost preizkušati navigacije (Google maps, Sygic, Waze) prek CarPlaya in sem najprej opazil dve stvari:
1. ne vem, ali
navigacija dela slabše, če je telefon (ki je povezan prek kabla) recimo odložen nekje znotraj vozila (lovi slabše satelite); nekako sme dobil občutek, da me slabše pozicionira na cestah (beri sem večkrat na sosednjih cestah) kot če je telefon nekje spredaj ob vetrobranskem steklu (kjer pa mora biti ustrezno pritrjen oziroma ne sme drseti naokoli)
2. to velja predvsem za
Sygic; na ekran ti nabije velik kvadratek cestne table (smeri krajev) in ti praktično prekrije pot po kateri pelješ. To je tko zares moteče, izklopit pa tega (še) ne znam. Taki manjši kvadrati so tudi v Waze, sam ti ne prekrijejo poti.
To je ta ta moder, samo da postane še večji, ko zajame več informacij (sam nisem mogel slikati tega med vožnjo, tako da je to neka slika z neta):
Sicer pa me vse tri navigacije pripeljejo na želeni kraj, morda Google maps včasih bolj točne pripelje do cilja, če gre za neko lokacijo v kakšni industrijski coni ipd. kjer si samo s hišno številko lahko le okvirno pomagaš (sploh če je kakšna 33a, c, b itd.). Zadnjič ko je bil dež in je bila gužva zaradi del na Tržaški cesti v Ljubljani, so me vse navigacije ponudile pot naokrog po AC, kar se mi je zdela fina rešitev (namesto skozi mesto, od kjer sem tudi štartal in bi bil seveda prej na cilju, če ne bi bilo gužve, kjer so vozniki čakali tudi po 1 uro).