Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

zakon

Guru
16. maj 2008
8.758
809
113
toti Maribor
Uradna storitev je eno, uradna cena materijala, pa je drugo. Če dobiš enako olje za 50€ ne vem zakaj bi dajal 120€. Če pa vas že denar žuli, pa vam rade volje dam številko transakcijskega računa, pa raje meni nakazujte.:evil:

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113

Priponke

• 9a3893fa-c76e-4b4d-a08b-8e1f3ee81cd8.jpg
    9a3893fa-c76e-4b4d-a08b-8e1f3ee81cd8.jpg
    189,4 KB · Ogledi: 183

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Uradna storitev je eno, uradna cena materijala, pa je drugo. Če dobiš enako olje za 50€ ne vem zakaj bi dajal 120€. Če pa vas že denar žuli, pa vam rade volje dam številko transakcijskega računa, pa raje meni nakazujte.:evil:
Pozabljaš, da si na alterju. Tu se 100 eur da v voziček, da ga odklene, z vijolico se gre pa po kruh v pekarno.
Mi reveži moramo nosit pa svoje olje na servis, ker si ne moremo privoščit 40 eur za liter. :)

To temo smo že obdelali. Naj imajo urno postavko kakršno imajo, jo plačam brez komentarja. Ne mi pa lepit nalepke debil na čelo in zaračunavati liter olja po 40 eur... Se ne gre za to, da si ne morem privoščit ampak z denarjem ne delam kot da mi je padel iz neba.

1599804085237.png

+ ddv seveda.

Tako kot sem mogoče jaz za koga bebec, ker prinesem motul 0w16 na servis je zame bebec nekdo, ki olje plača po zgornji ceni.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Meni so par dni nazaj zaračunali 16€ na liter, kar je glede na cene v lecrelrcu še vedno rop. Sem pa dobil nazaj avto v nulo spucan znotraj in zunaj in ker sem itak imel namen peljat na pucanje sem prišparal še 25€.

Celotna storitev me je prišla 156€ in ne bom zdaj v jok pa na drevo kako so me oropali, če pa za ostale redne letne stvari pri avtu plačujem nekajkrat več.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Primer: Autocommerce MB servis: lahko prinesem svoje olje? Ni problema, samo hočemo račun zraven, da zabeležimo od kod je bilo olje, ker za probleme povezane s kvaliteto olja ne prevzemamo odgovornosti. So mi potem dali tolko popusta na njihovo olje, da je bila razlika cca 5€/liter. Šlo pa je za enako olje.
Avto Triglav Fiat servis: enako vprašanje - ni problema, samo mora olje odgovarjat Fiat specifikacijam. Razlika v osnovi cca 25€/liter.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.141
742
113
EU
Ampak to so enormne razlike v cenah istega olja in najbrž oni to itak kupujejo s količinskim popustom? A je to sploh zakonito? Ker sliši se kot načrtno lupljenje potrošnikov :gorjaca:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.285
4.109
113

Manj kot 3 Eur za liter,
Bom nabavil in začel Toyota fanom prodajat.
0w-16 je pa še mala izbira ampak se da kaj najt po 8 eur za liter.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.883
6.539
113
Pozabljaš, da si na alterju. Tu se 100 eur da v voziček, da ga odklene, z vijolico se gre pa po kruh v pekarno.
Mi reveži moramo nosit pa svoje olje na servis, ker si ne moremo privoščit 40 eur za liter. :)

To temo smo že obdelali. Naj imajo urno postavko kakršno imajo, jo plačam brez komentarja. Ne mi pa lepit nalepke debil na čelo in zaračunavati liter olja po 40 eur... Se ne gre za to, da si ne morem privoščit ampak z denarjem ne delam kot da mi je padel iz neba.

Poglej priponko 36100
+ ddv seveda.

Tako kot sem mogoče jaz za koga bebec, ker prinesem motul 0w16 na servis je zame bebec nekdo, ki olje plača po zgornji ceni.

koliko je cel račun? Če je toliko kot bi bilo če bi za olje pisalo 1€, kaj je potem narobe? Če je pa to z zraven, je pa res malo tako tako... Prvič, ko sem svoj avto peljala na servis je bilo na računu cca 90€ dišeča smrekica, pa par evrov vse ostalo. Kaj me briga, kaj na računu piše, razen cifre pod črto. Pa da je v servisni knjižici, vse kot je treba. Lahko bi pa svojo smrekco najbrž prinesla, pa bi bil znesek na računu popolnoma enak, samo postavke druge... pa še brez dišeče smrekice bi ostala... Ne vem, debil je tisti, ki se v tole vsaja. Pa kaka urna postavka, servis je tok pa tok, saj oni vedo, koliko časa povprečnemu mehankarju vzame za to, pa kok materiala gre notri, če se pa eden hitreje obrne ali pa, obratno, zraven pase še 5 praktikantov, da cel dopoldne tisti filter menjajo, pa mene ne zanima.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83

V glavnem, jaz sem na koncu pri drugem pooblaščenem serviserju dal za servis dvomestno cifro, imam zabeleženo v elektronski servisni in to je to. Kaj si pa kdo o tem misli se mi pa sladko jebe.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.883
6.539
113
no in kaj je važno, a na računu piše olje 98€ + delo 1€ ali delo 98€ delo + olje 1€? dejstvo, je da ko on vse naredi mora recimo od tega ven dobiti 90€ za delo. komur je važno, kaj od njega hodi, ne pustil tujega olja, ker en kvalitetni minimum zahteva in ga bo tudi dobil ceneje kot Janez (bo vse skupaj ceneje, ker 90€ bo za delo vzel, pa če se ne vem kaj zgodi). Če muti, potem pa spodbuja to prakso, ker lahko dela kar hoče in se losa vseh garancij v momentu, ko nekdo drug prinese nekaj s seboj (kao material je kriv). Ista zgodba v vsaki storitveni dejavnosti, najbolj razpasla se je pa itak pri gradbenikih npr... je prav folklora, da vsak svoj material kupuje in na koncu se obema smeji.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.699
1.055
113
Kaj kdo nas tako lupi? Uradni servisi, o tem govorim. Pa sem potem vse drugo samo normalen ne, če hočem prinesti svoje olje. Kdor hoče lahko da za liter olja 100€ mi dol visi. Jaz jih ne bom.

Ej ne vem, bom naslednjic pogledal racun. Mi pa na pamet ne pade jim tam pametovat. Smo si pac razlicni.

VonG

Pripravnik
25. avg 2019
67
24
8
Dam 25k za avtomobil potem pa bom lastno olje vlacil na reden servis. Se mi bi rezal cel Ptuj

kot Cehi ki zraven na dopust nosijo pastete in testenine

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Najbolji

kajote

Fizikalc
11. dec 2007
390
178
43
joj sitni ste že o tem olju,..
pustite vraga,.. "vsako tele ma svojo vesele" - so včasih rekli.. eni si pač olje zravn vlačijo, drugi pa ne..

raje kaj o avtomobilih povejete..

a ima kdo izkušnje s tem TREK-om...